• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım Emmek İstemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

33ja

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
4
0
36
Şanlıurfa
arkadaşlar merhaba ilk defa yazıyrm siteye 5 aylık bir bebeğim var ve kesinlikle emmeyi reddediyor sağarak veriyorum ama onu da istemiyor. 24 saat içinde yalnızca 450 ml süt içiyor onu da kavga ile! ya da uyurken ! bu ay hiç kilo almamış boyu da uzamamış az beslendiği için böbreklerde kristaller oluşmuş dr daha çok emzirmelisin diyor ama benim meleğim asla kabul etmiyor fazlasını iştahını açmak için ne yapabilirim benim durumumda olanlar varsa ve bir çözüm bulmuşsa nolur paylaşsın
:58:

arkadaşlar merhaba ilk defa yazıyrm siteye 5 aylık bir bebeğim var ve kesinlikle emmeyi reddediyor sağarak veriyorum ama onu da istemiyor. 24 saat içinde yalnızca 450 ml süt içiyor onu da kavga ile! ya da uyurken ! bu ay hiç kilo almamış boyu da uzamamış az beslendiği için böbreklerde kristaller oluşmuş dr daha çok emzirmelisin diyor ama benim meleğim asla kabul etmiyor fazlasını iştahını açmak için ne yapabilirim benim durumumda olanlar varsa ve bir çözüm bulmuşsa nolur paylaşsın
:58:

bebegin cok az iciyor.. kiosu ne kadar bilmiyorum ama kilsosu carpi 150 icmesi lazim mesela 5 kilo*150=750 cc 24 saatte.

bebeginin icmek istememesi kesinlikle naz yaptigi icin degildir. mutlaka acikmasi lazim. bebeginin mutlaka incelenmesi lazim. cok karsilasinlan bir durumda bebeginin alerjisi olabilir. alerjisi olan bebekler sutu reddeder. hazir mamada alerji olabilir inek sutune karsi ozel mamalar var ama senin sutunude reddediyorsa senin yedigin biseye alerji yapabilir. yada baska bir sagli sorunu vardir kesinlikle arastirilmasi lazim derim ben icmiyor deyip sansina kusme yani zor bir durum. bu arada ek gidaya basadinmi? ne veriyorsun? yani gunluk yemek ogunlerini yazarsan belki daha fazla fikir verebiliriz canim

Teşekkür edrim ilgilendiğim için senin söylediğin hesaba göre 7.150 1050 cc içmesi gerekiyor ama bizimki bugüne kadar en fazla 610 içti!daha iki gün önce idrar, kültür ve kan tahlili yapıldı hepsi temiz çıktı!şimdi 5,5 aylık oldu 7kilo 64 cm kilosu fena değil ama emmek istemiyor işte!normalde keyfi yerinde kendi kendine oynuyor yuvarlanıyor uykusu da düzenli 2 aydır kilo almadı ama boyu uzasa kiloyu problem etmeyecm ama boyu da uzamamış ek gıdaya yavaş yavaş başladım ne yapayım aç kaldığın düşünüyrm!pirinç unuyla mama yaptım onu sevdi yarım kahve fincanı yedi bu kadrı bile beni mutlu etti içine formula mamadan koydum (milupa) yemek istemedi bugün tekrar deneycm başka ne verebilirim iştah açıcı yoksa yeniden mi doktora götürsem bir şey olsa tahlil sonuçlarında çıkmaz mıydı

Teşekkür edrim ilgilendiğim için senin söylediğin hesaba göre 7.150 1050 cc içmesi gerekiyor ama bizimki bugüne kadar en fazla 610 içti!daha iki gün önce idrar, kültür ve kan tahlili yapıldı hepsi temiz çıktı!şimdi 5,5 aylık oldu 7kilo 64 cm kilosu fena değil ama emmek istemiyor işte!normalde keyfi yerinde kendi kendine oynuyor yuvarlanıyor uykusu da düzenli 2 aydır kilo almadı ama boyu uzasa kiloyu problem etmeyecm ama boyu da uzamamış ek gıdaya yavaş yavaş başladım ne yapayım aç kaldığın düşünüyrm!pirinç unuyla mama yaptım onu sevdi yarım kahve fincanı yedi bu kadrı bile beni mutlu etti içine formula mamadan koydum (milupa) yemek istemedi bugün tekrar deneycm başka ne verebilirim iştah açıcı yoksa yeniden mi doktora götürsem bir şey olsa tahlil sonuçlarında çıkmaz mıydı

canim hazir mamami veriyosun kendi sutunumu?
bu arada emdigi zaman bebeginde herhangi bi degisiklik oluyormu? gaz sikayeti, aglama,ishal veya kabizlik, kizarik gozler ,vucudunda topak kizarikliklik vs bunlara dikkat ettinmi hic bisey gordunmu bunun gibi?

bu arada bebek 6-7 kilo olana kadar gunde 800-1000 cc arasi icmesi lazim. 1000 cc den fazlasi bebegin bobrekleri icin zarari olabilir yani o maximumdur, ama bir gun 1100 olur sorun degildir onemli olan hergun fazla verilmemesi.

bebek buyudukce yani 7-8 kilo oldugunda yeme ihtiyaci azal(abil)ir, zaten bi sure sonra doyurucu ve besleyici ek gidaya gectigin icin ama bu durumd bebeginin yine en az 600 ve 800 aras icmesi lazim. sut icmesinin onemi bebegin ihtiyaci olan vitamin demir mineral vs onun icinde oldugu icin, ek mamada biz bunu dengeleyemeyiz mesela bir meyva asla bir sise sutun yerini alamaz bu anlamda o sadece ek gidadir.

sanirim kendi sutunu sagiyorsun degilmi bide demin sordum bebeginde herhangi bisey gozlemliyormusun diye ayrica gunluk tablonun ornegini yazarmisin mesela bebegin kacta uyanir kacta yemek yer kac defa vermeye calisrisin gibi bi ornek tablo saatleriyle birlikte yazarsan belki daha fazla fikir verebirim canim

Son düzenleme:
sabah 5.30 da kalkıyor eğer tam uyanmadan yakalayabilirsem 30 cc falan içiyor yok uyanmışsa kesinlikle içmek istemiyor. 7 ye kadar oynuyor sonra yalancı memeyi veriyorum biraz dalıyo sonra ağzından onu çekip biberonu veriyorum maksimum 50 cc içiyor 9.30 a kadar tekrar uyuyr uykusunda yine deniyrum biberonu vermeyi 30cc kadar daha içiyor uyanınca 12.30 kadar falan tekrar uyanık kalıyr uyaık olduğu zamanlarda kesinlikle biberonu istemiyor ya tam uyanmadan ya da uyurken besliyorum hep yukardaki miktarlar kadar emiyor en son 21.30 da uyumuş oluyor gece sık sık uyanıyor her tam ayıkmıyor ama biberonu veriyrm bir 10cc falan içiyor tekrar uyuyr bu şekilde sabaha kadar100cc bitiriyor tabi ben defalarca yatıp kalkıyorum mesela bugün bu saate kadar yalnızca 280cc emdi. bugün ilk defa iki kere pirinç maması verdim kahve fincanının yarısı kadar! her emmeden sonra su veriyorum su içmeyi çok seviyor zorla çekiyorum ağzından midesi suyla dolmasın diye.Bazen bacaklarında kolarında sivilce gibi kırmızılıklar oluyor.Bu arada biz urfada yaşıyoruz bu sorun bir aydır arttı acaba sıcaklarla bir ilgisi olabilir mi ilgilendiğiniz içn gerçekten çok teşekkür ederim.(mamaya hiç tahammülü yok maalesef milupanın normal mamasını birde milumil olanını denedim ikisini de sevmedi kendi sütümü veriyorum bugün yalnızca iki kere sağdım böyle giderse azalacak bu arada yine sağlık ocağına götürdüm 1,5 aydır hiç kilo almadı ama şu son 15 günde 1cm uzamış)

benzer durumdayız sanırım
benim oğlum da emmek istemiyor yaklaşık 1 aydır
ama seninki emmeyi değil beslenmeyi reddediyo sanırım
benimki memeyi ağzına alıp 2 çekip bırakıyo bu dönemlerde etrafa ilgisi arttığı için olabilirmiş
ben sağıop veriyorum 2-3 saatte bi
ama gece emiyo uyku sersemi
mamayı asla kabul ettiremedim
süt de yetiyomu yatmiyomu hiç bi fikrim yok 24 saati hesaplayamadım hiç
geceleri ve sabahın erken saatlerinde emzirmeyi becerebildiğim için bi tahminim yok
12 saatte 500-600 arası oluyo
ama gece de 500 içmiyodur
yani benimki de 1000 i tamamlayamıyo büyük ihtimal

bana doktorumuz şu kadar emmesi lazım şu kadar uyuması lazım diye kalıplara sokma
her çocuğun ihtiyacı farklıdır dedi
az içiyo diyo moralini bozma ve ne kadar verirsem kardır de
gece uykusunda dene
biberonu değiştirebilirsin
ya da çektiğini çeksin çekmediğini kaşıkla ver
hoşuna gider belki
ve bi de garip gelebilir ama
gezdir dışarda eve gelince dene
benimki ne zaman dışarı çıkıp eve girsek memeyi tutuyo sanırım özlüyo:))))
ne diym yemeyen çocuk zor
kilo alımına da takma 500*600 alabilse yeter diye düşün ve moralini bozma çünkü bizden çok etkileniyolar
inşallah düzene girer

canim cok zor bir durum evet ama bebegin aslinda emmek istemiyor degil ba suyu verince iciyor diyosun..geceleri siklikla uyanmasinin sebebide gunduz yeterince doymamis olmasi.
her bebegi ayni kaliba sokamassin evet her bebek farklidir ama her bebegin mutaka bir duzeni olmasi lazim.
bebegin sutu reddediyorsa sutu cmek istemiyordur cunku muhtemelen rahatsiz oluyordur.
doktorla inek sutu alerjisi hakkinda gorusmeni tavsiye ederim cunku kizariklikta oluyor diyorsun evet bebeklerde halk tabirinde sicaktan isilik olabilir ama yinede sutu reddedmesi alerji olabileceginide gosterebilir. bebekler bu aylarda ortalama 2 cm uzarlar yani 15 gunde 1 cm iyi..
internetten bir arastir istersen inek sutu alerjisini bebeklerin verebilecegi tepkiyi.
bu durumda alerjiye karsi hazir mama verebilirsin, ilk verdiginde yine korkusundan dolayi reddedebilir ama biraz icip rahatsizlanmadigini farkedince eger alerjiyse sorun icmeye baslayacaktir.
eger kendi sutunu vereceksen sende inek sutu olan besinleri tuketmemelisin. sende fazla stres yapma bunu bebekler hisseder. bekledigin zaman zorlamadan kendi aglayip mama istediginde sutu verir vermezmi reddediyor yoksa biraz icipmi birakiyor?

çok sağoln arkadaşlar önerileriniz için sanırım benim kızım süt sevmiyor!labne peyniri denedim onu da çok sevdi pirinç mamasını da seviyor arada yemeklerin suyunu da veriyordum daha istiyordu ben en azından 1 yaşına kadar emsin istiyrdm ama olmayacak sanırım verebildiğim kdr anne sütü vermeye çalışacm ama artık ek gıdaları da fazlalaştırcm sanırım tekrar teşekkürler ilgilendiğinz için:61:

canim o zaman doktorla bir gorus bebeginin sut icmedigii ama ek gidalari yedigini belirt cunku sut onemli anne sutude hazir sutte olsa bebeginin gelismesini saglayan butun vitamin ve mineraller var. bunu ek gidayla nasil tamamlayabilirsin ve ilae olarak vitamein vermen gerekiyormu vs bir gorus bence..kolayliklar dilerim sana canim

benim bebeğim de 6 aylıkken ek gıdaya geçince emmeyi tamamen bıraktı, 2 gün zorlamadım daha sonra azar azar emzirdim ve ek gıdayı kestim bazen aç uyudu ama uyanınca uyku sersemi güzel emiyordu, emdikten sonra 3 ölçek de mama yapıyordum arada, birkaç gün böyle devam ettim emmeye başladı cimcimem. şimdi ek gıdayı da veriyorum emziriyorum da. emmiyor diye bırakmayın savaşın bebeğinizle ötekiler kolayına geliyor ondan bırakıyor bu bıcırıklar :56:

Back