Kızım doymuyo mu? Sütüm yaramıyomu ? Sizce nasil ? moralim bozul yardım edin kızlar:(

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Slm Kizlar..

Bnm bi sorum olucak..

Bnm kizim 2800 dogdu..
Hastanede 3 Gün kaldk ve Hastaneden cikişta 2990 idi..
1 Ayı biraz gecmişti ve Hastanede tartıldı 4140 idi..
2 Ayı biraz gecmişti ve Hastanede tartıldı 5100 idi..
dün tam 3 Ay oldu ve Saglik ocaginda tartıldı 5900 geldi..

bebegm doymuyomu ki dedm doyuyodur dedi Hastaneye götrup tartmadk henüz ama moralim bozuldu..

kuzenimin oglu 2 aylik ve 5250 ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Bebeğini diğer bebeklerde kıyaslama bence çünkü her bebeğin bünyesi farklı, kilo alması farklı uzaması farklı, bence kilosu gayet iyi doyuyodur da anne sütüne devam et sen emzirebildiğin kadar emzir.. Eğer kafası buyuyosa boyu uzuyorsa hiç sorun yapma kendine.. Ben kendim yaptım ve oğlum 7 buçuk aylık oldu hala kilo almıyo mu iyi besleyemiyomuyum tedirginliğini atamadım üstümden.. Etraftakilere fazla kulak asma sen :)

ALLAH razi olsun tsk ederm..

kilo alımı aydan aya değişebilir,her ay aynı kiloyu alamaz ki bebek.Kilosu az değil ki,sağlıklı olsunlar yeter

her bebeğin kilo alımı farklıdır cnm.kız bebekler daha düşük ağırlıkla doğarlar ve her ay (erkek çocuğa göre)daha az kilo alırlar..size sağlık ocağından verilen gelişim tablosunun arka sayfasında persentil değerlere bakarsanız ordada kız bebek -erkek bebek diye ayrılmıştır aylık gelişim değerleri..
ve ilk aylardaki kilo alım hızı giderek düşecektir.düşmelidirde zaten..yoksa çocuk bir yaşına geldiğinde 20 kg falan olur.(allah korusun)
6.aydan sonra falan yarım kilo bile almadığı aylar olacaktır..bunlar dert edilecek şeyler değiller.olması gerektiği gibi büyüyor kızınız.allah canına sağlık versin.kilo alımıda gayet iyi yawrunuzun...kimseylede mukayese etmeyin..siz etrafınızdaki hangi insanla aynı kilo ve fiziki özelliklere sahipsinizki,çocunuzda öyle olsun...?
sağlıkla ,huzurla büyütün...allah bağışlasın.....

Son düzenleme:

icimi rahatlattnz ALLAH razi olsun.. KK cok iyi bi paylasm sitesi kadin kadina danisioruz icimizi döküp rahatlatip rahatliyoruz.. sagolun kizlar.. <3

neden moralin bozuldu ki kilosu çok iyi maaşallah emzirmeye devam annesi. benim ikizlerim var biri kız biri erkek ve oğlumla kızımın arasında 1,5 kilo fark var oğlum daha şişman ben kendimi gidip bir yerden atayım o zaman :)

Son düzenleme:

haha haklsn ama ne bileym cok takiyorum kafama..

bizimdoktorumuz bebeğin 1 ayda aldığı kiloyu 30 a bölüyor ve günlük en az 18 gr almalı diyor.ortalama 20*22 grmış.yani iki ölçüm arasındaki aldıgı kiloyu gün sayısına bölüp çıkan sonuçla anlayabilirsin.örneğin ayyda 600 gr aldıysa 600/30=20 normaldir.yinede aile hekimine danışarak hareket et canım.sevgilr.

anladim cnm tsk ederim

Her bebek farklıdır başka bebeklerde kıyaslamayın önemli olan aylık ne kadar kilo aldığı aylık 400 gr altındaysa yeterli beslenmiyordur demektir ayrıca kuzeninizin oğlu 2 aylık 5250 gr demişsiniz benim kızımda 2 aylıkken 5.800 gr'dı o zaman onun bebeğide benim kızıma göre zayıf oluyor yani demek istediğim her bebeğin yapısı gelişimi farklı

bebegini diger bebeklerle kiyaslama
hep bebeginin kendi gelisimine odaklan
duzenli olarak kilo aliyor ve uzuyor mu?
bu gelisim ayina gore normal mi?
hepsi bu...

slm bence fazla takılma benim bebişim 3 800 dogdu normal yaptım şu an 4. ayımız bitti 6615gr banada ebe dogum kilosuna göre az dedi ama boyumuz 66 cm boya gidiyo bende üzüldüm ama saglıklı olması önemlı kilolu olması degil

cnm normal sınırlarda zaten bebeğin KIyaslama sakın yapma cnm 5250 olan kuzeninin bebeğide başkasına kıyasla dahazayıftır. sütün yetmese aç kalır ağlar sürekli durduramazsın benim kızımda 2 aylık 6kg şimdilik epey iyi ama bikaç ay sonra belkide alamıcak fazla kilo. normal değerler içindeyse kafana takmana hiç gerek yok...

Anne yürekleri hep endişeli oluo sanirim ANNE OLURSAN ANLARSİN kelimesi burdan geliyor sanirim..

Kuzenimin kızı 6 aylıkken 5,5 kilo idi, oğlu 2 aylıkken 6 kiloymuş. Yani iki kardeşte bile farklılıklar varken diğer bebeklerle hiç kıyaslamayın bence. Doktorlar ayda 500 gram alıyorsa süt yeterlidir diyor.

ins yavrularma hep sütümüz yeter cnm tsk ederm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…