Kızım disleksi olduğunu öğrendim.

Psikiyatrist de takip ediyor mu?
Şüphenizi söyleyin, anlattıklarınız evet hep disleksi belirtileri ama belki de dikkat eksikliğinden kaynaklanıyordur.
Okumada sorun var mı, hece atlama, satır atlama, yanlış okuma?

Rapor çıkarmazsanız tanı alsa bile işlemez bir yere.
Sonra özel eğitim öğretmeniyle devam etmek gerekiyor, biraz tuzlu oluyor tabii, rapor olmadığı için tamamen cepten gidiyor.

Çok zeki nasıl yapamaz demeyin, okyanusta yüzebilirken derede boğuluyor bu çocuklar.

Ediyordu Ocak ayında çok ilerleme olduğu için uzaktan takibe geçtik. Yani ara ara telefon ile iletişimde oluyorum. Öğretmenimiz eksi vereceğini söyledi bugün biraz zaman isteyeceğim farklı yollar deneyeceğim eğer olmazsa psikoloğumuza ileteceğim. Okuma yazmada sorun yok. Yani ufak ufak hatalar geliyor bana. Bazen kelimeyi tam okumuyor uyduruyor. Mesela okuyordu demiyor okuyormuş diyor. Yazısı berbattı daha yeni toparladı. Ama hala çizgili defterde harfler uçuyor yukarı aşağı a yı o ı olarak yazıyor kuyruk hep ayrı. G de öyle bazen ters yazıyor ama çok sık değil. Kedi yazarken k ters şekilde kedi yazıyor hadi yazarken h yi ters yazıyor. Ama çok sık değil işte. Dikkat eksikliği olduğu için bundandır diye düşündüm hep ta ki matematikte bu sorunlar çıkana dek. Belki ödevlerden dolayı kafası almıyordur çünkü akşam 9 da uyuyor ve 8 den sonra algı kapanıyor uyku çökünce hiç dikkat kalmıyor. Bu yüzden net belirtilerini öğrenip bu süreçte gözlemlemek istiyorum. Bilgim olmadığı için dehb ile ayırt edemiyorum.

Merhabalar benim oğlumda 6.5 yaşında 1.sınıf öğrencisi potansiyeli yüksek yani şöyle ki ıq testide yaptırdık, 118 ıq çıktı parlak zeka olduğu söylendi. Ama hareketlilik ve dikkat anlamında sıkıntı yaşıyoruz. Moxo testinde hiperaktivitesi 2 sv çıktı, diğerleri yüksek performans buna rağmen okulda derslerde zorlanıyor. Şu an vitaminlerle idare ediyoruz ama 26 haziranda psikiyatri randevumuz var ki muhtemelen ilaca başlayacak, siz nasıl ilaçsız devam edebildiniz. Moxo testi yanıltıcımıdır acaba hiperaktivite dışında problemi yok, ama okulda hızlı yaptığından yanlış yapıyor. Bazen çok çaresiz hissediyorum. İlaçsız çözüm arıyorum ama yok gibi.