Daha henüz raporumuz çıkmadı. Rehberliği danisicam. Burda da soruyorumki disleksi veliler nasıl yol izlemis. Özel eğitim baslicak zaten ama ramde var başka özel kurumalrdada varmış devlet karsiliyomus 8 seans. Özel disleksi eğitimi veren bir hocamı tutmak lazım başka özel ek kurslarami gitmesi lazım. Bu işin ben anlatarak cozumlenmeyecegi belkide yinede eş gecemiyorum uzerinden geçiyorum derslerin sonunda biraz anladığı yaptığı oluyor ama algısı baya zayıf özellikle matematikte. Fikir edinmek için yazdım en doğrusu nasıl olurGeçmiş olsun.
Asla kırmak için demiyorum ama eğer anlamıyorsa yüz saatte anlatsanız unutacaktır yine.
Belki kendiniz bukadar üstüne düşmek yerine bu konuda uzman birinden özel eğitim dışında destek alsanız?
Sizin raporunuz yokmu? Öğretmenlerde ne kada rbilincli pek sanmıyorum çok bilinçli gibi gelmiyolar bana. Okuldaki öğretmenler kendi düzeyine göre ayrı nasıl olcak herkese verilen ödev veriliyor herkese yapılan test yapılıyor busefer çocuk yapamıyor kendini geri cekiyorBen de çıkamadım işin içinden, özel derse başlatacağım galiba.
Çok masraflı ama olmuyor evde.
Sizin rapor çıkacakmış ücretsiz olacak sanırım.
Orda eve düzeyine göre ödev de verir sizi yönlendirirler.
Okul başlayana kadar hep çok zeki bunda hiç zorlanmam diyodum cokta istekliydi. Sonra isteği kırıldı şimdi soğudu derslerde de. Matematik basit problemler mesela ne kadar anlatsamda hiç anlamiyor. Bazı disleksiler zamanla diğer yasitlarini yakaliyolarmis umarım öyle olur. Test yapıyor öğretmeni iki soru doğru yapmışım diye hem üzülüyor hem arkadaşları dalga geçiyor falanHerkes çalışkan olmak zorunda değil ki algıları açıksa kendini ifadesi iyise belki sorun yoktur diycem ama siz daha iyi bilirsiniz tabiki bende matematiği asla anlamazdım, suan hesabı mı bile hesap makinesi ile yapiyorum oyle soylim :)
İstanbul anadolu yakasindayim. Tskr ederimDevlette çalışan özel eğitimcilerin pek çoğu maalesef ücretli öğretmenlik yapan insanlar. Faydadan çok zararları olabiliyor. İyi bir özel eğitim öğretmeni bulup gerekirse onun okuluna yazdırabilirsiniz. Bir de hangi ildesiniz bilmiyorum ama bazı eğitim fakültelerinde özel eğitim öğretmenliği bölümü var. Oradaki asistan ve öğretim üyelerinden anne olarak ne yapabilirim diye destek alabilirsiniz.
Tskrler görüştüğümde talep edeyim ücret karşılığı daha fazla saat ders almasinjGeçmiş olsun.
Özel egitim alkrken oradan ekstra ders isteyin ücreti karşılığında.
Sanki beni anlamışsınız, aynı bende öyleydim ismimi yazıp veriyordum , o kadar ki kafam almıyordu, ama diğer dersler de süper değildim ama anlıyordum, tarihim iyidi mesela , İngilizceyi de hiç anlamazdım:) yani üzülmeyin belki potansiyeli budur , ben gayet konuşkan girişken sevilen biriyimOkul başlayana kadar hep çok zeki bunda hiç zorlanmam diyodum cokta istekliydi. Sonra isteği kırıldı şimdi soğudu derslerde de. Matematik basit problemler mesela ne kadar anlatsamda hiç anlamiyor. Bazı disleksiler zamanla diğer yasitlarini yakaliyolarmis umarım öyle olur. Test yapıyor öğretmeni iki soru doğru yapmışım diye hem üzülüyor hem arkadaşları dalga geçiyor falan
Rapor yok, şu an başvurmayı düşünmüyorum.Sizin raporunuz yokmu? Öğretmenlerde ne kada rbilincli pek sanmıyorum çok bilinçli gibi gelmiyolar bana. Okuldaki öğretmenler kendi düzeyine göre ayrı nasıl olcak herkese verilen ödev veriliyor herkese yapılan test yapılıyor busefer çocuk yapamıyor kendini geri cekiyor
Bu dershane gibi kurumlarda ilk okul çocukları için öğretmenle bire bir ders işliyorlar. Onlarla bi görüşürseniz illaki fayda sağlayacaktırMrb kizlar kızım 3 .sınıfa yeni başladı ben 1. Sınıfta şüphelendim ama daha erken dedi öğretmenimiz. 2. Sınıfın 2. Yarısında ogretmrnimizde artık test yapılmasını önerdi ve sonuç disleksi. Ama Dr dediki hafif boyutta. Kızım öğrendiği şeyleri unutuyor. Harfleri esberletene kadar çok uğraştım sürekli unutuyordu. 2. Sınıfta işlemler eklendi onlarida zor ogreniyor ama hemen yine unutuyor. Ben çalıştırıyorum mesela algılamıyor ogrenmiyor. Farklı sorular soruyor. Zekası iyi ama ben bu çocuğa nasıl çalıştırıcam. Soruları ben yaparak anlatarak çözüyorum ama kendisi yine yapamıyor. Özel eğitime baslicak ama daha rapor çıkmadı. Ekstra evde daha çok çalıştıralım diyorim ama çocuk anlamiyor anlattigimi özellikle matematik. Problem hiç amlamiyor bende ne yapacağımı sasjrdim. Busefer oda çalışmak bende çalıştırmak istemiyorum isteksizlik oluşuyor. Ümitsizliğe kapılıyorum busefer. Biyerde çocuk almıyorsa bende devam etmek istemiyorum
Merhaba kızım anaokuluna gidiyor . Dediğiniz sorunları şimdiden yasiyoruz malesef . Tek başına sayı yazma sekilleri yapma resim çizme gibi becerileri çok kötü maalesef. Bende aynı şekilde şekilleri öğretiyorum ilk bir kaç dakika evet aklında sonradan unutuyor. Simdi böyle ise 1. Sinifa nasıl geçecek nasıl yapacak gerçekten çok kötü durumdayım psikolojik olrak . Bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. Ve maddi durumum da çok kötü Adana da yaşıyorum devlet hastanelerinde bildiğiniz ilgili bir doktor varsa daha önceden giden çok sevinirimMrb kizlar kızım 3 .sınıfa yeni başladı ben 1. Sınıfta şüphelendim ama daha erken dedi öğretmenimiz. 2. Sınıfın 2. Yarısında ogretmrnimizde artık test yapılmasını önerdi ve sonuç disleksi. Ama Dr dediki hafif boyutta. Kızım öğrendiği şeyleri unutuyor. Harfleri esberletene kadar çok uğraştım sürekli unutuyordu. 2. Sınıfta işlemler eklendi onlarida zor ogreniyor ama hemen yine unutuyor. Ben çalıştırıyorum mesela algılamıyor ogrenmiyor. Farklı sorular soruyor. Zekası iyi ama ben bu çocuğa nasıl çalıştırıcam. Soruları ben yaparak anlatarak çözüyorum ama kendisi yine yapamıyor. Özel eğitime baslicak ama daha rapor çıkmadı. Ekstra evde daha çok çalıştıralım diyorim ama çocuk anlamiyor anlattigimi özellikle matematik. Problem hiç amlamiyor bende ne yapacağımı sasjrdim. Busefer oda çalışmak bende çalıştırmak istemiyorum isteksizlik oluşuyor. Ümitsizliğe kapılıyorum busefer. Biyerde çocuk almıyorsa bende devam etmek istemiyorum
Merhaba ben supheliniyorum . Ama nasıl bir yol izleyeceğimi ve ne yapacağımı bilmiyorum hangi bölüme götürmem gerekir ilk olarakDisleksi, diskalkuli gibi öğrenme güçlüklerinde ekstra ders aldırdığında veliler olayın çözüleceğine inanıyorlar ama maalesef durum böyle olmaz.
Motorda bir problem var diyelim siz en iyi benzini aldınız, daha çok gaza bastınız diye araba daha hızlı gider mi? Gitmez. Var olan sorunu daha da derinleştirirsiniz.
Bir psikolojik danışman olarak söylüyorum hem rehabilitasyonda hem de kişisel gelişim merkezinde çalıştım öncelikle bilişsel gelişime ağırlık verin. Ne demek istiyorum? Dikkat, algı, bellek, anlamlandırma, yaratıcı düşünce gibi bilişsel becerileri kuvvetlendirmeye çalışın ki bunu bir uzman yapabilir. Özel eğitim hakkınızdan da yararlanın tabiki raporu çıkınca ücretsiz olacak.
Bir kişisel gelişim merkezi arayın. Disleksiye yönelik özel eğitim programları ve testler var. Onları araştırmanızı öneririm.
Mrb kızın durumu nasıl? umarım iyidir. Benimde oğlum anasınıfina gidiyor şüphelenmeye başladım. Ama neler yapacağımız Hk bilgimiz yok. Araştırıyoruz.Merhaba kızım anaokuluna gidiyor . Dediğiniz sorunları şimdiden yasiyoruz malesef . Tek başına sayı yazma sekilleri yapma resim çizme gibi becerileri çok kötü maalesef. Bende aynı şekilde şekilleri öğretiyorum ilk bir kaç dakika evet aklında sonradan unutuyor. Simdi böyle ise 1. Sinifa nasıl geçecek nasıl yapacak gerçekten çok kötü durumdayım psikolojik olrak . Bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. Ve maddi durumum da çok kötü Adana da yaşıyorum devlet hastanelerinde bildiğiniz ilgili bir doktor varsa daha önceden giden çok sevinirim
Her ilde rehberlik ve araştırma merkezleri var (RAM) orada ücretsiz testler ve gözlem yapılıyor. Prosedür gereği okulun sizi Rama yönlendirmesi gerekiyor sanırım. (devletteki işleyişe çok hakim degilim.) Okul psikolojik danışmanı ile görüşüp sizi Ram a yönlendirmesini ve bu konu hakkında bilgi vermesini isteyebilirsinizMerhaba ben supheliniyorum . Ama nasıl bir yol izleyeceğimi ve ne yapacağımı bilmiyorum hangi bölüme götürmem gerekir ilk olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?