• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızım çokzayıffffff

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

NILZEY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2009
26
0
86
38
İstanbul
14 aylık kızım var 8,700 gram kilo problemi var kaç aylardır kan tahlili yaptırdık demir ferritin eksikliği var dedi ilaç verdi 1 aydır kullanıyoruz aynı ne yapcamı şaşrıdım artık çiğnemeyi bilmiyor çorba falan içebiliyo içine ekmek atınca ama çiğneyemediği için bi tane tavuık parçası yiyemedi şimdiye kadar lütfen artık çok fazla kafama takmaya başladım nasılk alışır nezaman başlar yemeğe

Geçmiş olsun canım ya,bu konuda benim yorum yapmam ne kadar doğru bilmiyorum ama öncelikle kesinlikle iyi bir dr a gidip ona göre yönlen.Onun dışında benim tavsiyem sanki 6 ayını doldurmuşta yeni yemeklere geçiyor gibi besle bebeğini.Yani sebzeleri püre yapmadan iyice haşlayıp ezerek ver meyveleri rendele,yoğurt,muhallebi,sonrasında duruma göre katılara filan geç.Ama uzun bir süreç olucak mutlaka.Çok sabır göstermen gerekiyor belki başta reddecek ama sabırla yeni şeyler yap bir süre sonra tekrar yemediği şeyi tekrar yedirmeyi dene.Canını da sıkma bir şekilde alışacak sonuçta kimse hala çorbayla beslenmiyor di mi canım benim:teselli:

sağol canım çok teşekkür ederim gerçekten dedğin gibi başa dönmem lazım ben ilerlemeye çalıştıkça çocuğum daha fazla zayıflıyo çünkü

Canım öncelikle lütfen ama lütfen kafana takma. Çevredekilerin laflarına hiç kulak asma! Önemli olan bir hastalığının bulunmaması, sağlıklı olması, bunu hiç aklından çıkarma. Neşesi yerindeyse, verdiklerini yemek için ağzını açıyorsa hiç dert etme. Kansızlığı da demir damlasıyla düzelecektir zaten.

Senin yapman gereken az miktarda gıdayı nasıl daha kalorili hale getirebilirim hesabı yapmak. Mesela sebze çorbasının içine, koyun kıyması ( kansızlık için kırmızı et daha iyi) veya tavuk budu parçaları (göğüs etinden daha kalorili) koy, pişince blenderdan geçir. Sonra içine yumurta sarısı ufala, içine bir tatlı kaşığı da labne peyniri koy. Yarım kase çorbanın içine bile yapsan al sana gayet besleyici bir öğün. Her zaman tam yağlı süt, yoğurt kullan. Bebe bisküvisi seviyorsa, bebe bisküvisi kilo aldıran bir şey, ondan yedir sütün içine öğün arasında. Kendin kek yapabilirsin, besleyici olur, sütle ıslatıp yedirebilirsin. Yeşil mercimek yemeği pişirebilirsin kıymalı, pütürlerinden dolayı yemez dersen blenderdan geçir, hem çok besleyici, hem de kansızlık için çok iyi. Bu tarz beslersen, toparlar biraz daha ama dediğim gibi kafana takmadan, çocuga gerginliğini hissetirmeden ve asla zorlamadan yapmalısın. Genetik de önemli. Eğer genetiği zayıfsa ne yaparsan yap zaten kilo almayacaktır.

Kolaylıklar diliyorum.

acaba ilk günden beri herşeyi blendırla çekip öyle mi verdiniz,çiğnemeyi bilmemesinin sebebi bu mu?bir de belki faydası olur,mersinde taze meyve suyu gibi içecekler satan dükkanlarda blendırın içine süt,muz,bal,çekilmiş ceviz,mevsimine göre havuç suyu veya çilek atıp bir güzel çekerler,yoğun kıvamlı bir içecek olur.adına da ATOM derler.evde yapabilirsiniz.ben hamileyken çok yapıp içtim,çok faydalı hemde kilo aldırıyor

teşekkür ederim kızlar bilgileriniz için sağolasınız deniycem bilgilerinizi inşallah faydalı olur

cnm bence birde arı polenini dene istersen.arı sütü bal karışımı olan değil sadece polen.günde birçay kaşığı sütüne yada mamasına kat ya da nasıl verebiliyosan işte.tabi herhangi bi alerjisi fln yoksa.inanılmaz faydaları var.iştahsızlığa kansızlığa bağışıklığa çok çok iyi geliyo.iyi bi aktardan tazesini bulabilirsen daha iyi olur.kilosu 150 tl .ben gramla alıyorum.15 liraya 100 gram ediyo o da 2 3 hafta gidiyo çay kaşığı olduğu için.istersen dr.a sor çok zayıf çocuklara öneriyolarmış diye duymuştum.birde dr aynı şekilde zayıf çocuklara bıldırcın yumurtası öneriyoruz demişti karar senin .allah yardımcın olsun

sevgili nılzey kasaptan alacağın taze dana kemiğini iliğini iyice kaynat içindeki iliklerle beraber hazırladığın her çorbaya azar azar kat buzlukta muhafaza et yalnız minik kemik parçalarını iyi süz göreceksin kemikleri dişleri güçlenecek

Back