Boyu gerçekten kısaymış. Çocuk doktoruna götürün.merhabalar. haziranın 25'inde 15 yaşında olacak bir kızım var ama kilosu ve boyu az. 39 kilo boyuda 145-146 cm arası. ne yedirsem kilo alır boyu uzar? birde regl olduktan sonra boy uzamıyor diye bir şey var doğru mu?
allah aşkına çocuğunuza bişeyler dayamayın kilo alsın diye. benim annemde çok aşırı zayıfım diye ( liseye başladığımda 40 kilo idim boyuma o zamanlar 1,70 falandı ) süreklı bıldırcın yumurtalı sütler balık yağları vırt zırt dayardı bana. şimdilerde kilo vereceğim diye göbeğim çatlıyor. en son 92 yi gördüm. zorla diyettir spordur 80e düştüm.. ayrıca regl boy uzatmaz diye bişey yok lisede 10 cm boy attım ben. şimdi 1,80 im :)merhabalar. haziranın 25'inde 15 yaşında olacak bir kızım var ama kilosu ve boyu az. 39 kilo boyuda 145-146 cm arası. ne yedirsem kilo alır boyu uzar? birde regl olduktan sonra boy uzamıyor diye bir şey var doğru mu?
Kemik yaşına bakıldı mı?
Benim oğlum da uzun süre endokrin takibinde kaldı.su an 6 yaşında. Boyu üzüyor ama alt sınırda 45 cm doğdu. Büyüme hormonuna bakıldı onda da sorun yok. Bu yaz yüzme ye göndereceğim.endokrin uzmanı 5 6 yaşta sporla destekleyelim demişti. Babası 186 ben 165 oglumdan beklenen 182 ama şu anki gidişatı o boyu göstermiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?