• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızım çok süt içmek istiyor günde 5 biberon

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ebrusu_22

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2007
225
21
643
eve süt dayandıramıyoruz içmesi neysede hiç yemekte gözü yok yok cicibebeli yok nesqikli en çokta ball katılmışa bayılıyor vermesen tüm apartman ve babası beni dövecekler kızla bir oluppp:):):)

ebru cum benim kızımda o dönemde günde 1-1.5 lt süt içiyordu yalnız benimki gündüz yemeğini yer süt içmeye yatmadan başlar ve gece boyunca içerdi onun içi hiç sorunumuz olmadı diğer gıdalarıda aldığı için kansızlık falan yapmadı.sırf süt kansızlık yapıyor dikkat et.kıızın kaç yaşında belirtmemişsin

benim kızda istiyordu ben ayrana alıştırdım gündüzleri ayran veriyorum çünkü yatmadan önce bir kere bir bazen 2 biberonda gece içiyor sütün fazlası da iyi değil diye duyduğumdan gündüzleri vermek istemedim birde süt tok tutuyor yemek yemiyorlar ama ayran tokluk yaratmıyor

canım benim iki çocuğumda felaket süt içerlerdi, apartmanda olmasam inan bir inek alacaktım, süt parasından daha ucuza gelirdi ve sütten kesilince etindende faydalanabilirdim. Günde 2 kilo süt içerler. Doktorumuz kansızlık yapacağını söyledi azaltın dedi ama nafile, çok süt içtiklerinden dolayı maşallah boyları yaşıtlarından uzun.

ne güzel benim ki yemek yemediği gibi sütüde bir çay bardağı anca içiriyorum. çok sık hasta oluyor.

benim de 3.5 yaşında bir oğlum var ve 15 gün öncesine kadar günde bir litre süt tüketiyordu. İki biberon gündüz 3 biberon da gece içiyordu.karnını iyice doyurup yatırıyordum ama gene de istiyordu.Bütün gün de hiç birşey yemiyordu tabi.Bende biberonu saklamakta buldum çözümü.Sinekler pisletmiş attım dedim.Sorun çözüldü.Gece bir litre süt içen çocuk şimdi bir bardakla yetiniyor.Çünkü uyku sersemi yattığı yerden kalkıp süt içmek zor geliyor.Biberonla iyiydi tabi uyku arasında yattığı yerden gözünü açmadan içiyordu.Neyse süt tüketimi azaldı ama en azından artık gün boyu birşeyler yedirebiliyorum.Yemek zamanı harp yapmaktan biraz olsun kurtulduk.Sende bardağa geç bence göreceksin o da azaltacak.Senin uykun da daha az bölünecek canım

bence biberon alan süt içen çocuklar çok şanslı,benim iki oğlum var büyüğüm 11 yaşında yaşıtlarına göre boyuda uzun yapılıda,dersleride iyi,kolay kolay hastalanmaz aynı beslenmeyi küçük oğlumada uyguluyorum o 2 yaşında abisi kadar olmasada onunda boyu yaşıtlarına göre uzun tek sorun kilo alışı yavaş bunu çok dert etmiyorum ben,sağlıklı çok şükür, bebek düşünen arkadaşlarım hep bende formül isterler sen çok değişik şeyler yapıyorsun derler, evet arkadaşlar ben çocuklarıma hiç sade süt içirmedim içinde hep takviye besinler verdim zaten süt seven çocuklar içindeki besinleri dahada seviyor ve geri çevirmiyorlar,örneğin ben sırf süt olarak değilde yulafla,pirinç unuyla,yada buğday ununu kavurarak yaptığım muhallebi kıvamındaki mamaya sabah iki yumurta sarısı biraz muz biraz pekmez katıyorum ,rondodan geçirdiğim bu karışımı keyifle içiyorlar,eğer kabızlık varsa pirinç unu vermeyin,hazırladığımız karışıma kaynatıp rondodan çektiğimiz kuru kayısı ekleyin 2 çorba kaşığı kadar,içine bir tatlı kaşığı sızma zeytin yağı koyun bu alternatifleri çoğalta bilirsiniz, süt vermeden çocuk büyütülmez mutlaka kalsiyum almalılar ama sade sütü şitrelerce vermek hiç doğru değil katkılı verin ama 2 biberon verin hem besini tam almış olur hemde doymuş olur...

Back