bence biberon alan süt içen çocuklar çok şanslı,benim iki oğlum var büyüğüm 11 yaşında yaşıtlarına göre boyuda uzun yapılıda,dersleride iyi,kolay kolay hastalanmaz aynı beslenmeyi küçük oğlumada uyguluyorum o 2 yaşında abisi kadar olmasada onunda boyu yaşıtlarına göre uzun tek sorun kilo alışı yavaş bunu çok dert etmiyorum ben,sağlıklı çok şükür, bebek düşünen arkadaşlarım hep bende formül isterler sen çok değişik şeyler yapıyorsun derler, evet arkadaşlar ben çocuklarıma hiç sade süt içirmedim içinde hep takviye besinler verdim zaten süt seven çocuklar içindeki besinleri dahada seviyor ve geri çevirmiyorlar,örneğin ben sırf süt olarak değilde yulafla,pirinç unuyla,yada buğday ununu kavurarak yaptığım muhallebi kıvamındaki mamaya sabah iki yumurta sarısı biraz muz biraz pekmez katıyorum ,rondodan geçirdiğim bu karışımı keyifle içiyorlar,eğer kabızlık varsa pirinç unu vermeyin,hazırladığımız karışıma kaynatıp rondodan çektiğimiz kuru kayısı ekleyin 2 çorba kaşığı kadar,içine bir tatlı kaşığı sızma zeytin yağı koyun bu alternatifleri çoğalta bilirsiniz, süt vermeden çocuk büyütülmez mutlaka kalsiyum almalılar ama sade sütü şitrelerce vermek hiç doğru değil katkılı verin ama 2 biberon verin hem besini tam almış olur hemde doymuş olur...