Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
selm arkadaslar 20aylık kızım var 65 santım boy kilo 7300 napıcamı bılmıyorum ocean multıvıtamın daha aklıma gelmeyen bi cok iştahacıcı kullanmamıza ragmen iştahı acılmadı yanı anlıycanım napsam yemek felan yemıyo daha dogrusu azına bişey sürmüyoo pediasure kullanmayı düsünüyürum acaba aranızda kullanan varmı kılo aldırıyomu veya iştah acıyomu yardımcı olun lütfennnnnnnn
yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım.20 aylık bir bebek için kilosuda boyuda çok geride.benimde 21 aylık bir kızım var.ve şuanda kızınızın boyu 78_90 cm arasında olmalı.kilosuda 11_13 kilo arasında olmalı.size önerebileceğim bir ilaç yada vitamin yok çünkü allaha şükür hiç iştah açıcı kullanmak zorunda kalmadık.size önerebileceğim tek şey doktorunuza danışmanız.çünkü çok iştahsızsa ve hiç bir şey çözüm olmuyorsa bundan sonra size bu işin uzmanlarından yardım almak kalıyor.umarım sorununuz hallolur.güzel bebeğiniz iştahına kavuşur.
selm arkadaslar 20aylık kızım var 65 santım boy kilo 7300 napıcamı bılmıyorum ocean multıvıtamın daha aklıma gelmeyen bi cok iştahacıcı kullanmamıza ragmen iştahı acılmadı yanı anlıycanım napsam yemek felan yemıyo daha dogrusu azına bişey sürmüyoo pediasure kullanmayı düsünüyürum acaba aranızda kullanan varmı kılo aldırıyomu veya iştah acıyomu yardımcı olun lütfennnnnnnn
1 yaşından sonra kilo çok önemli değilde boy önemli canım boyu küçük bence bir doktora götür.o sana yol gösterecektir.vitaminli kalsiyumlu şeyler yedir bence.kilo alması için mama öneriyorlar.
dr.umuzda bize boy daha önemlidir demişti
oğlumda ortalama olarak ortalarda
ama bizden önce muayne olucak 3 yaşında kız çocuğu vardı boyu kısa tedavi görüyormuş uzaması için
geç kalmadan dr.kontrolünde olun muhakkak
yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım.20 aylık bir bebek için kilosuda boyuda çok geride.benimde 21 aylık bir kızım var.ve şuanda kızınızın boyu 78_90 cm arasında olmalı.kilosuda 11_13 kilo arasında olmalı.size önerebileceğim bir ilaç yada vitamin yok çünkü allaha şükür hiç iştah açıcı kullanmak zorunda kalmadık.size önerebileceğim tek şey doktorunuza danışmanız.çünkü çok iştahsızsa ve hiç bir şey çözüm olmuyorsa bundan sonra size bu işin uzmanlarından yardım almak kalıyor.umarım sorununuz hallolur.güzel bebeğiniz iştahına kavuşur.
boyumuz iyi ben son asısındakı boyunu yazdım tam olarak bılmedım için dün 20 ay aşımız vardı boyumuz 75 santim kilo 7300 kilomuz aylardır aynı cok doktora götürdüm dediyim gibi azına bişey sürmüyo bir cok iştah acıcı kullanmamıza ragmen doktorda saşırıyo bu duruma bebeyımızın hiç bir sorunu yok boyumuz normal ama kılomuz cok düşük diyo ne yapsam yemıyo bebişimin yerine çöp yiyor bende kafayı yiyicem artık bilmiyorum arkadaslar :-(
dr.umuzda bize boy daha önemlidir demişti
oğlumda ortalama olarak ortalarda
ama bizden önce muayne olucak 3 yaşında kız çocuğu vardı boyu kısa tedavi görüyormuş uzaması için
geç kalmadan dr.kontrolünde olun muhakkak
en son aralık ayında gittik doktora cok sıkhastalanıyo ve iyleşme sürecide cok uzun sürüyo nasıl desem arkadaslar moralım cok bozuk görenler zayıflıgı konusuda ölür diyolar iyice canım sıkılıyo resimde 6 aydan fazla yenı dogan bebek gibi duruyo o doktor olmadı buna bu olmadı baskasına bende sasırdım artık bide cok zayıf dogmuştu 2,100grm 9ayı bitirdik 3 haftada gecıkmişti
boyumuz iyi ben son asısındakı boyunu yazdım tam olarak bılmedım için dün 20 ay aşımız vardı boyumuz 75 santim kilo 7300 kilomuz aylardır aynı cok doktora götürdüm dediyim gibi azına bişey sürmüyo bir cok iştah acıcı kullanmamıza ragmen doktorda saşırıyo bu duruma bebeyımızın hiç bir sorunu yok boyumuz normal ama kılomuz cok düşük diyo ne yapsam yemıyo bebişimin yerine çöp yiyor bende kafayı yiyicem artık bilmiyorum arkadaslar :-(
boyunu 64 cm yazmıştın o yüzden çok şaşırdım.dün aşısında tekrar ölçtüklerinde 75 çıkmış ne güzel boyunda bir sorun yok:)normal gıdalara geçtiğinden beri hep böyle iştahsızmıydı yoksa yemesi için zorlarmıydınız.belki yemesi için biraz ısrarcı olduysanız ona tepki veriyordur hiçbirşey yemeyerek.çok sevdiği yemekleri oyunlarla yedirmeye çalışsanız.varmı öyle çok sevdiği asla itiraz etmeden yediği bir yemek bir meyve sebze falan???biliyorum sizin için yorucu ve stresli bir durum ama hiç bir vitamin işe yaramadı diyorsunuz.zinkomega vitamin ilacını denediniz mi.ablam oğlu için 3 yaşından beri kullanıyor çokda memnun.aklıma ilk olarak o geldi.
en son aralık ayında gittik doktora cok sıkhastalanıyo ve iyleşme sürecide cok uzun sürüyo nasıl desem arkadaslar moralım cok bozuk görenler zayıflıgı konusuda ölür diyolar iyice canım sıkılıyo resimde 6 aydan fazla yenı dogan bebek gibi duruyo o doktor olmadı buna bu olmadı baskasına bende sasırdım artık bide cok zayıf dogmuştu 2,100grm 9ayı bitirdik 3 haftada gecıkmişti
yazamadan edemiycem nekadar cahil insan var etrafta size moral verecekleri yerde saçma sapan konuşuyorlar.töbe töbe ölürmüş falan allah korusun bişeycik olmaz inşallah.siz moralinizi yüksek tutun bir çözümü mutlaka bulunur.saçma sapan konuşan insanlarada kulak asmayın ne olur.
ewet cahil insan cok etrafımızda bu niye zayıf buna bişey yedırmıyomusun felan diyolar kızım zayıf ama oldukcada hareketli iki dakka oturmaz sürekli kıpır kıpırdır yememesine ragmen enerji dolu zamana bıraktım artık yapacak bişeyim yok yediyi önünde yemediyi arkasında misali ama yemiyo özel bir süt aldım dün eczaneden pediasure tıbbi amaclı kullanılıyomuş eczacımıza sordum hiç bir mahzur görmedi kullanmamızda biraz iştahımız acıldı gibi günde 125ml biberondan 2 ögün 250 mlgrm sütü zor içerken sıvı olarak pediasure 250 miligramlık ıkı ögün 500ml bu sütten içiyo ekstra meyve yemese bile herseyin tadına bakmak istiyo işallah böyle devam eder
bebekler bizim yediğimiz kadar çok yemiyor onlar sadece ihtiyaçları kadar ( bize göre çok az ) yedikleri için biz hep endişeleniyoruz acaba açmı kaldı diye.kızımda bazen bir kaç hafta sadece süt içer tek lokma yemez ama sonradan düzene girere yemesi.bebeğin süt içiyormuş en azından süt bile çok besler onu.sık sık az az minik lokmalarla da olsa çok sıkmadan bişeyler tutuştur eline kendisi yesin belki ozaman yemek yemeyide sever.gün içinde bir domates dilimi yada kurabiye falan veriyorum eline kızımın.sende dene biraz ev kirleniyor ama olsun her yediği lokmada çok mutlu oluyorum.umarım iştahi düzene girer.çok stres yapma bebeğinede yansır bu stresli hallerin onuda huzursuz edersin.yaşamı devam ettirmek için mutlaka az yada çok bişeyler yemesi gerektiği için endişelenme şöyle yada böyle o karnını doyurur.sağlığı yerindeyse sorun yok.
boyunu 64 cm yazmıştın o yüzden çok şaşırdım.dün aşısında tekrar ölçtüklerinde 75 çıkmış ne güzel boyunda bir sorun yok:)normal gıdalara geçtiğinden beri hep böyle iştahsızmıydı yoksa yemesi için zorlarmıydınız.belki yemesi için biraz ısrarcı olduysanız ona tepki veriyordur hiçbirşey yemeyerek.çok sevdiği yemekleri oyunlarla yedirmeye çalışsanız.varmı öyle çok sevdiği asla itiraz etmeden yediği bir yemek bir meyve sebze falan???biliyorum sizin için yorucu ve stresli bir durum ama hiç bir vitamin işe yaramadı diyorsunuz.zinkomega vitamin ilacını denediniz mi.ablam oğlu için 3 yaşından beri kullanıyor çokda memnun.aklıma ilk olarak o geldi.
zinkomega vitamini bizde kullanıyoruz ama işe yararmı zaman göstericek sanırım dün eczaneden tıbbi amaclı pediasure bebek sütü aldım sanırım işe yarıycak gibi işallah iştah acıcı vede bebek hiç bir gıdayı tüketmesede bu süt vitaminlerını karşılıyomus yemeklere basladımızdan beri reddediyo ewet ama süte baslıyalı ıkı gün olmadan biraz yemeye basladı en azından yemese bile tadıyo işte işallah devam eder bebişimin iştahı açılır o tok bende huzurlu olurum
Hakikaten ne enteresan insanlar var.
Bir de tuhaf olan; muhakkak onlar da ayni sorunu yasamis oluyor.
Hayret!
Allah sasirtmasin.
Anne sutunu ne kadar tuketti?
Bi de, sizin istahiniz nasil?
Babasinin senin?
Evde aktif yemek yeniyor mu?
Hakikaten ne enteresan insanlar var.
Bir de tuhaf olan; muhakkak onlar da ayni sorunu yasamis oluyor.
Hayret!
Allah sasirtmasin.
Anne sutunu ne kadar tuketti?
Bi de, sizin istahiniz nasil?
Babasinin senin?
Evde aktif yemek yeniyor mu?
babasınında benımde iştah yerinde ama kızım iştahsız işte anne sütü 18aya kadar sürekligece gündüz gögsüm acıktı sabaha kadar memeyle uyuyodu cekince azından gögsümü aglardı bıraktım belkı emdiyi için yemıyordur diye 2 ay oldu bırakalı sütümde cok azdı zaten sagdıgımda 50 mligram zor cıkartıyordum
Oooooo masaellah subhanallah
İyi emmis.
Hic sikinti etme. İlerde patlar merak etme.
Ben ne coook ince parmakli ellerin 1kg elmayi avucuna alacak
kadar buyudugunu gordum.
Sagligi yerindeyse dert etme....biiliyorum insanin siniri bozuluyor ama iste
'benim kizim da boyle' diye rahatlat kendini.
Ahhh dis etkenler ahhhh
Biz cok iri bedenli bir aileyiz (torun torba yegenler falan...)
Ama iki yegenim var cirooooooz inanamazsin, bi ara 22kg ile omurleri bitecek sandim.
Tarti ust uste kac yil 22yi gosterdi.
(suan 12-10 yaslarindalar) ama bunyeleri de hareketleri de masaellahlik.
Bizm ailede olunca dert ediyor tabi abim de esi de. Tuketmedikleri vitamin
destekleyici kalmadi. Hollanda'dan (bir ayagimiz orada) mamalar falan.... Tik yok.
Bu donem bu kiloda olmasi gerek demek.
-tabi sagligi yerinde ise-
Bol bol kilolar kizina... Yedikleri lop lop et olsun insaellah..
oğlum içinde kıyaslama çok yaptılar ,kendi ailelerimizden bile
oğlum böyle büyüyecek sağlıklı olsun yeter diyorum bu sefer oğlumla konuşmalar başlıyor
sen niye yemiyorsun oğlum yede büyü:)
tutamıyorlar kendilerini malesef
bazıları iştahsız çocuğa bakmanın zorluğunu bilmez bazılarıda annede sorunu aramak ister
Oooooo masaellah subhanallah
İyi emmis.
Hic sikinti etme. İlerde patlar merak etme.
Ben ne coook ince parmakli ellerin 1kg elmayi avucuna alacak
kadar buyudugunu gordum.
Sagligi yerindeyse dert etme....biiliyorum insanin siniri bozuluyor ama iste
'benim kizim da boyle' diye rahatlat kendini.
Ahhh dis etkenler ahhhh
Biz cok iri bedenli bir aileyiz (torun torba yegenler falan...)
Ama iki yegenim var cirooooooz inanamazsin, bi ara 22kg ile omurleri bitecek sandim.
Tarti ust uste kac yil 22yi gosterdi.
(suan 12-10 yaslarindalar) ama bunyeleri de hareketleri de masaellahlik.
Bizm ailede olunca dert ediyor tabi abim de esi de. Tuketmedikleri vitamin
destekleyici kalmadi. Hollanda'dan (bir ayagimiz orada) mamalar falan.... Tik yok.
Bu donem bu kiloda olmasi gerek demek.
-tabi sagligi yerinde ise-
Bol bol kilolar kizina... Yedikleri lop lop et olsun insaellah..
aydınlattın için saol cnm işallah yediyi loplop et olur saglıgı allaha şükür çocuklarla pek teması olmassa iyi ama en ufak hapşıran veye gırip olan birine yaklassan analı kızlı şifayı kapıyoruz hemen iyleşme sürecide uzun sürüyo kızımın acaba diyorum zayıf oldundan felanmı kaynaklanıyo mesela bir grip 20 gün felan sonrasıda bronşite ceviriyo hırıltısı felan oluyo tıkanıyor işte bende kızımı iki gündür kendi haline bıraktım yerse yiyor yemesse ısrar etmıyorum koyuyorum önüne kendi yemeyi basarsın elimden yemıyo ama iki gündür azda olsa maşallah yiyor pediasure diye tıbbi amaclı yemek yemeyen cocuklar içinmiş eczaneden aldım biberon sütü yemese bile kuru gıdalar dahi tüm vitamın minarel karşılıyomuş biraz işe yaradı gibi şeytan kulagına işallah böyle devam eder kızım tok bende mutlu olurum canım
canım benim kızımda 24 aylık olcak önümüzdeki günlerde,
10 kilo kendisi boyu yerinde
ama yemek vermesem aramıycak nerdeyse
bundan 4 ay önce 8 kilo geliyodu
doktora götürdüm doktor kızdı bana
piskolojim bozuldu.
sonra balık yağı aldık
kahvaltısında 1yumurtayı haslayıp,5-6 tane bebek büsküvisini,ekmek içini,
1tatlı kaşığı bal,tereyağını ve kalsiyum-fosfor diye toz ilacı vardı zaten onuda
bu mamasına 1 tatlı kaşığı katıp sütle mama yapıp yedirdim(halen hergün aynı yer)
kahvaltıdan 2-3 saat sonra kan yapıcı ilacı vardı.düzenli onu verdim.içmesi için şırıngaya çekip zorla ağzına bastırıyodum.
mercimek.tarhana ve yoğurt çorbasından başka bişe yemez halen
akşam babası gelince ondan korkar biraz onla yer
makarna yer ve elma ver eline kendi yeyince daha çok hoşlarına gidiyor.
ve bu önemli çocuklar kalabalıkta daha kolay yemeğe alışıyor
komşuların veya akrabaların varsa yemeğini peşinde taşı öyle yedirmeyi dene (ben öyle yapmak zorundaydım o aç gibi geliyodu hep oturamıyodum biyerde hiç)
bak amca kızıcak bak teyze kızıcak mamayı yiyelim diyordum kızıma
kuru üzüm alıp tasa koyuyorum tası koltuğun üstüne bırakıyorum
al sana üzüm diyorum işime bakıyorum ilgilenmiyomuş gibi yapıyorum
çokda üstüne düşünce soğuyo daha beter
inş. yardımcı olumuşumdur sana haaa ayrıca bu kadar uğraşıpda etraftan ayy bu çocuk ne zayıf tepkileri halen alıyorum
ve hiç umursamıyorum.bu modelde böyle yani yapcak bişe yokk de geeçç
canım benim kızımda 24 aylık olcak önümüzdeki günlerde,
10 kilo kendisi boyu yerinde
ama yemek vermesem aramıycak nerdeyse
bundan 4 ay önce 8 kilo geliyodu
doktora götürdüm doktor kızdı bana
piskolojim bozuldu.
sonra balık yağı aldık
kahvaltısında 1yumurtayı haslayıp,5-6 tane bebek büsküvisini,ekmek içini,
1tatlı kaşığı bal,tereyağını ve kalsiyum-fosfor diye toz ilacı vardı zaten onuda
bu mamasına 1 tatlı kaşığı katıp sütle mama yapıp yedirdim(halen hergün aynı yer)
kahvaltıdan 2-3 saat sonra kan yapıcı ilacı vardı.düzenli onu verdim.içmesi için şırıngaya çekip zorla ağzına bastırıyodum.
mercimek.tarhana ve yoğurt çorbasından başka bişe yemez halen
akşam babası gelince ondan korkar biraz onla yer
makarna yer ve elma ver eline kendi yeyince daha çok hoşlarına gidiyor.
ve bu önemli çocuklar kalabalıkta daha kolay yemeğe alışıyor
komşuların veya akrabaların varsa yemeğini peşinde taşı öyle yedirmeyi dene (ben öyle yapmak zorundaydım o aç gibi geliyodu hep oturamıyodum biyerde hiç)
bak amca kızıcak bak teyze kızıcak mamayı yiyelim diyordum kızıma
kuru üzüm alıp tasa koyuyorum tası koltuğun üstüne bırakıyorum
al sana üzüm diyorum işime bakıyorum ilgilenmiyomuş gibi yapıyorum
çokda üstüne düşünce soğuyo daha beter
inş. yardımcı olumuşumdur sana haaa ayrıca bu kadar uğraşıpda etraftan ayy bu çocuk ne zayıf tepkileri halen alıyorum
ve hiç umursamıyorum.bu modelde böyle yani yapcak bişe yokk de geeçç
teşekkür ederim canım aydınlattın için elmayı kızımda cok seviyo mandalin portakal karısık bi kilo meyve atsam yıyo aksama kadar yenı sevmeye basladı dedıyın gıbı eziyodum felan meyveyı kendım yedırmeye baslıyodum cocukta tabı tiksiniyo zaman sonra seriyorumm yere sofra bezını atıyorum önüne ne olursa meyve makarna corba yarısı yere yarısını kendı yıyo bende umursamıycam artık umursamıyınca yıyolar bu arada boyumuz 65 santim yazmıiştım o boy ölçümüz son ölçüydü hastalandıgında götürmüştüm kasım ayında 65 68 felandı 20 ay aşımız var kilo tartımında 7300demiştim şükür tartı bozukmuş bu gün aradılar tekrar çagırdılar kilo ölçümü için 9600 cıktı ben buna cok sevindim işallah böyle devam eder şu anki boyumuzda 80 santim
benim oğlumda 24 aylık 82 cm 10300 iştahsız yani kendini aç bırakmaz 3 kaşık ondan biraz elma biraz muz süt bunlarla geçer günü haliyle kilo alımıda az oluyo iştahsız çocuğu olmayan anlayamaz çevreden allahtan ayyy niye zayıf diyen yok deseler ii ce bunalıma gircem ama ben çok zayıf dedikçe olsun sağlıklı olsunda diyolar belkide benden korkularına :))) drda bişey demiyoki hareketi yerinde zorlama isterse yer diyo sanırım kabullenmek zorundayız bu durumu
benim oğlumda 24 aylık 82 cm 10300 iştahsız yani kendini aç bırakmaz 3 kaşık ondan biraz elma biraz muz süt bunlarla geçer günü haliyle kilo alımıda az oluyo iştahsız çocuğu olmayan anlayamaz çevreden allahtan ayyy niye zayıf diyen yok deseler ii ce bunalıma gircem ama ben çok zayıf dedikçe olsun sağlıklı olsunda diyolar belkide benden korkularına :))) drda bişey demiyoki hareketi yerinde zorlama isterse yer diyo sanırım kabullenmek zorundayız bu durumu
bende bu siteye yeni üye oldum bazen yanlış yazıyorum silme şansım yok sanırım burdakı bayanlarda bi öyle bi böyle yazıyo diyicekler ama kusura bakmayın bazı bayanlarla görüşlerini karşılıklı yazdıktan sonra karar verdim artık zorlamak yok takdir edince daha iştahlı oluyo kızım afferin zana kocaman olsun benım kızım felan diyince tamam diyo yiyo şükür