Çocuk Hastalıkları Kızım bronşit

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

azemheval

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
658
1
0
41
Kars
merhaba
kızım 7 aylık yüksek ateşlenmeden sonra bronşit başlangıçı olduğu söylendi neler yapabilriim bir an önce geçmesi için deneyimlerinize ihtiyacım var teşekkürler

canım benim oğlumda iki hafta önce bronşit olmuştu. bebeğim 5,5 aylık.dr bize 6 tane antibiyotik iğne verdi. iki çeşit te ilaçlı buhar. birini günde 4 kez birinide günde 2 kez kullandık. 10 günde tamamen geçti. inşallah geçer canım allah şifa versin:) çok zor ama iyi bakarsan geçiyo, terledikçe sık sık üstünü değiştir.

geçmiş olsun benim oğlumda bronşite 2 kere yakalndı maalesef ilkinde antibiyotik iğne sekrol balgam sökücü ventolin bronşit için şurup ve bi kerede buhar verildi.2.iğne yerine antibiyotik ilaç kullandık.bizim bebeğimiz grip ve soğuk algınlı ialç tedavisi yüzünden bronşite yakalandı halen grip olunca örneğin pedisus veremiyorum çünkü broşlarını tıkıyor ve balgamını atamıyor sonrada breonşite kadar ilerliyor.bebeği hem terletmemek lazım hemde üşütmemek işimiz gerçekten zor.Eğer çok terlememişse ben bez koyuyorum sırtıda.ama önü terlediyse mutlaka değiştirmeni tavsiye ederim.temiz hava da çok önemli.Cold mix adında bi ilaç var burun tıkanıklığı genizleri açmak için vs.kıyafetine 2.3 damla damlatıyorsun yada kaynamış suyun içe damlatıp bulunduğun odaya koyabilirsin çok güzel nefes açıyor horlayanlara da iyi geliyor.ve burun damlasını ihmal etme en ufak bi gripte bile sonra kulak iltihabına dönebiliyor.ilaç konusunda seninde dikkat etmen lazım biz sonunda bronşitin neden olduğunu bulduk.herkesde farklı sebebler olabilir.grip ilaçı yerine ben 3.4 ad keçi boynuzunu 2 su bardağı suda haşlayıp ocağın altını kapayınca 2 tatlı kaşığına yakın hatmi çiçeği koyup tencerenin ağzını kapayıp 10 dk. demlendiriyorum bu karışımı günde 2 kere içiriyorum.içeceği zamanda 1 tatlı kaşığına yakın keçi boynuzu pekmezi katıp içiriyorum.bu arada 6 aydan küçük bebeklerde uygulanabirirmi bilmiyorum benim oğlum 1 yaşıda.ağır geleceği endişesi olursa pekmez katılmayabilinir.ve gece yatarken zeytinyağ.biraz karabiberi ocakta biraz kızdırıp ılık ılık önüne arkasına sürüp bezle sarıyorum sabah kalkınca hemen yıkamayın ılık bi bezle üstten silip bırakın.bu verdiğim tarifler.Grip ve soğuk algınlığına çok iyi geliyor.öksürük hapşırık hatta balgamı söküp göğsü yumuşatıyor.benim oğluma çok iyi geliyor bünyeden bünyeye farkedermi bilmiyorum.

çok teşekkür ederim bizdede aynen soğukalgınlıgı bronşite çevirdi peditus ve ibofen bizi mahvetti bizi bu tariflri aynen uygulayacagım çok teşkederimmm

umarım sizin bebeğinizede faydalı olur.grip olacağını anladığınız gibi bu tarifleri deneyin ben yeni keşfettim bu çay tarifini keşke daha önce öğrenebilseydim bebeğim boşu boşuna 2 defa bronşite çevirmezdi.o tür grip ilaçlarını kullanmak çok tehlikeli olabiliyor.bize öyle oldu ve birkaç arkadaşıma daha öyle oldu.o yüzden bence direk ilaç kullanılmamalı.ama sizin bebeğiniz şu anda bronşit olduğu için ilaç tedavisi şart.nefesi açmaya yardımcı olan cold mix ve burun damlasını da ihmal etme bence kulaklar çok hassas bebeklerde en ufak bi enfeksiyon çabuk yayılabiliyor ben ilk bronşit olduğunda burun damlası vermemiştim bi süre sonra bronşiti düzelirken kulak iltihabı çıktı ortaya.umarım bebeğin bir an önce iyileşir.

bu arada söylemeyi unuttum.ben bu tarifleri bi aray toplamadan önce doktorumun önerisiyle hırıltı ve öksürüğü çok olunca günde 2 defa yarım ölçek sekrol ve 1 defa yarım ölçek benical veriyordum.ama benicali en fazla 3 -4 gün veriyorum sekrol 1 haftaya tamamlıyorum sonuçta öksürük ilaçı olduğu için balgamı hemen atamıyor.şiddetli öksürüğü yoksa hırıltı çoksa 1 hafta sadece sekrol veriyorum.ama hırıltı yoksa ve öksürüğü şiddetli ise günde 2 defa yarım ölçek benical ve 1 defa yarım ölçek sekrol veriyorum.çünkü hırıltı birden çıkıyor anlamadan ilaç kullanırken arada sekrol vermeyince bronşite çeviriyor.hırıltı artarsa sekrol 2 benical 1 oluyor.yani bebeği iyi gözlemleyip ona göre ilaç vermek gerekiyor.maalesef çok öksürük olunca öksürük şurubu vermeden olmuyor o da hırıltıya çevirebiliyor ben deneye deneye en sonunda en uygun yol bu olduğunu düşünüyorum bu sayede bebeğim bi daha bronşit olmadı.artık hemen doktora götürmüyorum kaç tane doktor dolaştım onların dediğini dinleyip grip ilacı kullanınca bronşite çeviriyor anlatıyorum anlamıyorlar saçma geliyor söylediklerim.bebeğimin kendi doktoru askere gitti sonra biz karıştık.neyseki artık telefonlada olsa beni bilgilendiriyor sağ olsun.yani demek istediğim ben bitki çayları içiriyordum ama bu tarifi yeni öğrendim ondan beri çok şükür ilaç kullanmadan düzeliyor.ve ilk yazdıklarımın hepsi birbirine bağlı hepsini uygula mutlaka.ama bu tarifleri uygulamadan önce yukardaki ilaç sıralamasını uyguluyordum.şimdi çok şükür sekrol bile kullanmama gerek kalmıyor.bebeğini gözetle bitki tarifi 3 gün içinde kendini gösterecektir mutlaka ama düzelme olmayıp hırıltı öksürük artarsa ilaçları deneyebilirsin dediğim gibi ama çok dikkat et gene düzelmezse mecbur doktora gitip antibiyotik tedavisi olması gerekir.bu rada aferin grip ilacıdır benical hem öksürk şurubu hem de içerik olarak aferinle aynıbizim kendi doktorumuz bize öyle diyordu o yüzden sadece benical kullan boşu boşuna aferin vs. kullanma demişti.şimdi daha iyi anlayabiliyorum neden öyle söylediğini.yani ayrıca grip ilacı kullanmana gerek kalmıyor.umarım söylediklerim işine yarar ben bu konuda çok çaresiz kaldım neler denedim.en sonunda bu yolları takip ediyorum.bu yüzden seni iyi anlayabiliyorum ve bu yüzden inceleye inceleye uzun uzun yazdım.

ya canım ya iyi sen oturtmuşşun hastalıgın seyrını falan.benım oglumda 6 aylıkken yalkalandı.4- 5 defa bronşit gecırdık.ben petıdus kullanmıştım.tıkadıgını şimdi senden ögrenıyorum.ve belkı bundan önceki hastalıklarında tıkanmasında belkıde bu ilaç sebeb oldu.bız sımdı duzenlı olarak hergun singulaır bronşit onleyıcı toz kullanıyoruz.hırıltı varsa ventolın kullanmadan kesinlıkle geçmıyor.her seferrınde hastalıgı dahada azdırıp igne kullanmadan geçiremıyoruz.ya şimdı bıle sankı olacak gibi çok korkuyorum.bı moralım bozuluyo sorma gıtsın.senın yazdıgın tarıflerı uygulayacagım.ne olursa her yolu denerım yanı.işallah yarar.sebebını ögrendım demışşin.bence cocugu banyodan hemen sonra dışarı cıkarmamak lazım ve keınlıkle terlı bırakmamak önemli.cunku bebeklerın ıslakken vucut dırencı dusuyomuş.neyse yazdıkların için sagol

cnm.ben çocuğu banyodan sonra dışarı çıkarın demek istememiştim böyle anlaşıldıysa düzelteyim çocuk için temiz hava çok önmli derken hiç olmadı bebek başka bi odada iken odanın camını açıp 5- 10 dk. havalandırın.özelliklede uyuduğu oda çok önemli.ben bebeğimin önü ve sırtı terlediyse mutlaka üstünü değiştiriyorum ama sırtında biraz ter varsa bez koyuyorum.en azından bez koyup 1.2. dk sonra değiştiriyorum.uyandığı gibi değiştirmek bizde daha tehlikeli olabiliyor.bu arada canım bünyeden bünyeye farkedebilir ama inan bu yolları denediğimden beri bebeğim bronşitten kurtuldu.en fazla hafif hırıltı oluyor o da sekrolle geçebiliyor iyice ilerlemeden.ne yazıkkki bir kere bronşite yakalandımı çok dikkat etmek gerekiyor ben bebeğimin herşeyini aşırı derecede en ufak bi detayı bile atlamadan takip ettim sonunda bu yukarıdaki yazdıklarımın en doğru yol olduğuna karar verdim zaten ilaçlarla ilgili yazdıklarımı ben anlamış ve oşekilde uygulamaya başlamışken kendi doktorumuzla anca telefonla görüşebilmiştim ve onunda teyit etmesiyle şu anda izlediğim yol bize çok iyi geliyor.doktorumuz zaten bize pedisus gibi ilaçları hiç önermiyordu ama o gidince diğer doktorların tavsiyesi üzerine kullandım bir kaç defa ve ne zaman kullansam ozaman oğluşum ya bronşit oldu yada direkten döndü.açıkcası artık korkuyorum kullanmaya.sonuçta çocuk bu grip mutlaka oluyor.pedisus gibi ilaçlar işe yaramıyor demiyorum ama sadece doktorumuzun dediğine göre yerini bulunca işe yarıyor biz o yeri bi türlü grip ilaçlarında bulamadık.benim bu konuda çok içim yandığı için bunları özellikle anlatmak istedim.bence sizlerde deneyin vve sıkı takip edin dediğim gibi ben bebeğimin şu anda kendi doktoru olmak zorunda kalıyorum ve tabii çözemediğimiz konularda doktora gidiyoruz mecburen şimdilik biz bu yollarla bronşiti atlattık inş.arkadaşım bu arada ventolin ilaç mutlaka kullanılmalı bronşitte ama bence sekrol balgam sökücü veya buharda çok önemli yani gerekiyorsa antibiyotik sekrol ve ventolin 3 ü bi araya gelmeden bronşit olunca geçmiyor maalesef...Allah yardımcımız olsun anne olmak gerçekten çok iyi gözlem yapmayı ve çok çok sabırlı olmayı gerektiriyormuş...Ah Ah canım anneciğim şimdi kıymetini daha iyi anlıyorum....

Merhaba,
Geçen sene benim kızımda zatürre başlangıcı geçirmişti.Çok zorlu bir süreç Allah kolaylık versin.
Ventolinle aşmaya çalıştık biz,antibiyotık takviyeside eklendi.14 gün kadar kullanmıştı.

Birde buhar aldırdık hastaneye gidip günde iki kere.Onun haricinde ciğerlerindeki balgamı atsın diye

Levopront öksürük şurubu kullandık.İnanılmaz kustu o dönem.Doktorumuzla konuştuğumzda doktorumuz balgamı kusarak attığını söyledi;çok rahatlıyordu gerçekten.

Ha bu arada benim işime çok yaradı,aktardan aldığımız ıhlamur içine ben tüm mevsim meyvelerini atıyordum;sizde şimdi mandelina çıktı mesela,ayva elma kabuğu muz bir de bir tam limon filan atın kaynatın.sonra balla karıştırıp içirin.İçmezsede içine cicibebe ezin bunu bu şekilde günde iki üç kere yedirin inanılmaz iyi geliyor şiddetle öneriyorum o yüzden.

Geçmiş olsun:teselli:

ha bişe daha sorcaktım.benıcal şurup verıyorum demşşin.bu şurubu eczaneden bı tanıdıgımız önermedı.ıiçinde uyarıcı madde var.cocukta uyuşukluk yapar sadece uyur diye.ve reçetesızde artık verılmıyomuş.bılmıyorum sana bole bışe dıyen oldumu.yanı doktorun falan.ben daha kendı dokturuma sormadım gercı ama.bu arada tabı benımde kendıme gore gelıştırdıgım seyler var.hergun sabahları mutlaka ıhlamur içiriyorum ya pemezle yada balla tatlandırıyorum.akşamları kekik,adaçayı,paptya,dönüşümlü bunları içirıyorum.eger kötü oldunu hissedersem viksi sırtına gögsüne sürüp gece ole yatırıyorum.viks gercekten iyi gelıyo.koruyucu toz kullandınızmı merak ettım

cnm. biz benical ve sekrolle arkadaş olduk artık.ama benim oğluma uyuşukluk hele hele de uyku hiç yapmadı.benim bebeğim çok aşırı hareketli ve uykuyu hiç sevmeyen bir bebek neler denedim ama yok nafile.öyle bi yan etkiyle hiç karşılaşmadım olsa mutlaka farkederdim.ayrıca bebeğimin kendi doktoru bu arada doktorumuz askerde hala bebeğimin doktoru gözüyle bakıyorum kafam karışınca mutlaka ona teyit ettiriyorum çünkü kendisine çok güveniyorum.adamı askerde bile rahat bırakmıyorum anlayacağın.zaten ordada kendi uzmanlık alanında doktorluk yapıyor.neyse uzattım galiba bizim doktorumuz kesinlikle gerekmedikçe ilaç kullanma taraftarı değildi.genelde hasta olunca bi burun damlası ve bi ilaçla atlatıyorduk.benicali yeri geldiğinde bana kullandıranda oydu ve kesinlikle özel hastane olmasına rağmen para canlısı bi doktor değildi bebeğimi okadar iyi tanıyorduki telefonla bile bana önerilerde bulunabiliyordu.benicalde dediğiniz gibi bi yan etki olsaydı şiddetle karşı çıkacağından eminim.ablamlarda benical çok kullanmışlardı ama doktorları onlarada böyle bi yan etkiden bahsetmemişti.bu arada ben bi kere eczaneden reçetesiz almıştım bi sorun almadı.öyle bişey yeni çıktıysa bilemem.bitki çayları gerçekten bebeklerimizi çok rahatlatıyor.gerçi bende hasta olacağımı anlayınca azar azar meyan kökü çubuk tarçın zencefil kökü ve ıhlamuru sıcak suda ağzı kapalı 10.15 dk.dinlendirip süzünce balla karıştırıp içiyorum.bu da çok iyi bi tarif eşim ve beni hastalıkta direkten döndürüyor ama bebeğime ağır gelebilir diye denemedim.bu arada bitki çaylarını demleme şeklinde yapmak daha iyi oluyormuş.cnm.ben koruyucu toz kullanmadım.sen bunu hergün mü veriyorsun.nasıl bi ilaçki bu yani bitkisel değilse ne zamana kadar böyle devam edeceksiniz.bıraktığın gibi bronşitmi oluyor.bronşiti geçti tekrarlamasın diyemi hergün kullanıyosun.ve toz mutlaka paket halindedir 1 paket mi kullanıyosun hergün.bebeğim kaç aylık.yani öyleyse başka yollar bulmak zorundasın.bana sorduklarımı yanıtlayabilirsen senin için araştırabilirim.araştırmam için iyi anlamış olmam gerek.sonra yanıltmayayım seni.benim bi tanıdığım bronşit için toz kullanmıştı.ama bronşiti geçince bıraktı.ama onunki fazla ilerlememiş bi bronşitti.biz iğne ile anca düzelmiştik bizimki iyice ilerlemişti.

Arkadaşlar yazılanları okudum maalesef bende hep bunları yaşadım..kızım küçükken ne yaptıysam süekli hasta olmasını engelleyemedim.yanında biri hapşursa bronşit oluyordu biraz dışarı çıksak hemen bronşit..hiç evden çıkmadan bir kış geçirdim ama nafile..bazılarında mide suyu akcigere kaçarmış oda bronşitin nedenlerinden oldugu için küçüçük cocuga hortum da attırdık..ve onlarca kez alerji testleri yaptırdık..hepsi çok şükür temiz çıktı ama 15-20 günde hastalık tekrarladı..ve ilerlemiş bronşit tabiki astım demek oluyor..kızım 12 yaşında ve 3 senedir astım ilaçları kullanıyor daha iyi..şimdide 1 yaşındaki kızım broşit oldu tatilde..dr bundada allerjık bulgular var ablası gibi dedi.çok korktum gerçekten çok çektim.inşallah bitki çayları bizimde işimize yarar.teşekkürler paylaşımın için EFE..

mrh.cnm.ben bitki çaylarını çok araştırdım ve hemen hemen hepsini denedim.özellikle ısrarla tavsiye ediyorum.2 yada 3 ad keçi boynuzu bir iki yerinden kırıp 2 yada 3 su bardağı su da haşlayın ocağın altını kapayınca 2 tatlı kaşığı hatmi çiçeği ekleyip tencerenin ağzını kapatıp 10.15 dk.demlendirip süzün içeçeği zamanda 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi katıp ılık ılık içirin.benimde bebeğim 1 yaşında ona ağır gelmedi ağır gelir diye düşünen olursa pekmez katılmadan içirin.bünyeden bünyeye farkedebilirmi onu bilemiyorum.ama deneyen arkadaşlarımda memnun kaldılar.ama katınca onun bile farkı görülüyor.12 yaşındaki kızın için keçi boynuzu adetidi artırabilirsin mesela 2 değil 4 ya da 5.ısrarla bu tarifi vermemin sebebi araştırmalarıma göre keçi boynuzu haşlanıp içildiği takdirde nefes darlığı bronşit astım ileride olabilecek ak ciğer kanserini önleyen en etkili bir bitkidir..sigara içen arkadaşlar arada keçi boynuzu suyunu tüketmelidirler.hatmi çiçeği ise grip ve soğuk algınlığı öksürük ve göğsü yumuşatıp balgamı rahat atabilmesine yardımcı oluyor.pekmezi zaten söylememe gerek bile yok bulunmaz bi nimet.bunları ben araştırıp denedim ve çok işe yaradı artık bebeğim bronşitten kurtuldu hasta olduğu gibi çayını veriyorum bazen 3 bazen 5 gün ama sonuç ilaç kullanmama gerek kalmıyor.denemenizi tavsiye ederim.bronşit olunca ilaç mutlaka kullanın.benim verdiğim tarif bronşit olmuşsa eğer rahatlatır ama tam geçirirmi bilmiyorum.bu arada kızınız astım galiba bu vermiş olduğum tarifi 20 -25 gün aksatmadan kullanın.en azından keçi boynuzunu kaynatıp suyunu içirin.hasta olacağını anlayınca tarfifi uygulayıp bi deneyin.inş. sizede iyi gelir.allah acil şifalarını versin inş.

teşekkürler bu tarifinizi ilk hastalandıgımızda deneyecegim inşallah sonuç alırım..birde keçi boynuzunu tahminen kaç dakka kaynatacagız...tekrar paylaşım için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…