Kızım bitlendi.

- Lavinia

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
2.047
1.598
Merhaba kızlar. Yine bir derdimle burdayım. Çok saçma biliyorum ama utanarak yazıyorum. Kızım okuldan bit kapmış malesef 3 hafta kadar önce öğretmenimiz uyarı yapmıştı şüpheleniyorum çocukları kontrol edin diye. Ben ara ara baktım ama bir şey görememiştim.

1 hafta kadar önce kaşınmaya başladı. 2 gün önce de bulduk kafasında Ben hiç bitlenmedim nasıl bir şey olduğunu da bilmiyorum internetten araştırıp fotoğraflara bakarak anladık. Hemen beyaz sirke sıkıp bekletip yıkadım kafasını. Sonra sprey şampuan vs yıkayıp metal tarakla taradım. Döküldü bayağı. Akşam da traş köpüğü sıkıp bekletip tarayıp yıkadım tek tük çıktı. Bugün yine devam ediyorum.

Yastıklar çarşaflar koltuk kılıfları montlar tarak toka kıyafetler hepsini 60 derecede yıkadım 2 kere kurutma makinesine attım. Yıkayamadığım şeyleri çöp poşetine koyup sıkıca bağlayıp balkona koydum.

Şimdi yaşayanlar veya bilgisi olanlar söyleyebilir mi başka napabilirim, kaç günde geçer ayrıca kendime de aynı işlemleri yaptım eşim taradı baktı ama kepekten başka bir şey yok diyor. Ben de kaşıntıda yok ama kızımla yan yana yattığımız oluyor yastığına yattığımda oldu bu süreçte. Bulaşmama ihtimali var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Uyuz gibi bi şey değil bu. Sakin olun. Kapı kollarına kadar dezenfekte gerekmez. Zaten kolay kurtulunabilen bi asalaktır. Eczanelerde bit ilaçları var onlardan alın . Kullanma talimatina uyarak kullanın. Tarayın bi de bu hafta göndermeyin çocuğu okula. Evde temizleyin çocuğun başını. Biter gider. Korkmayın.

Belli bir süre sonra tekrar şampuan ve tarama yapacaksınız geçecek bitecek.
Sirke traş köpüğü falan gerek yok ki. Kafayı tahriş edip kaşıyacak huy kapacaksınız bu sefer.
O korkuyla burdan ne okuduysam yaptım bir de o bekleme sürecinde yumurta varsa çoğalmaz mı?

Okuduklarım etkiledi beni. Geçmiyor falan yazmışlar büyüttüm o yüzden. Bu hafta göndermeyeceğim öğretmeniyle konuştuk zaten. Evet şampuan sprey eczaneden aldık. O halletti gibi zaten diğerlerini ben biraz içim rahatlasın diye yapıyorum sanırım teşekkürler.

Çok şükür biz yaşamadık ama okula giden küçük kızım olduğu için heran bizim de başımıza gelebilir.Sadece duyduğum bit eskisi gibi zor temizlenip tamamen kurtulabileceginiz birşey değil,daha kolay kurtulabilirsiniz artik.Öyle yatak yorgan yikamaniza da gerek yok.Eczaneye gidip sorun ilaçları var ve bit tokası da satılıyor.Kisa sürede geçer önlemini alırsanız.

küçükken ben de bitlenmiştim. Korkmayın bit atlayarak bulaşır sıçrar . Kızınız eve gelince eşinizle birlikte saçınızı kapatın. Annem eczaneden bana bit ilacı almıştı beyaz tülbent sarıp beklemiştik beyaz bir şeyin üzerine özel tarağı ile taramıştı bitler bayılıp dökülüyor. Ama yumurtalar kalabiliyor onları güzelce tırnak ucu ile öldürmüştü. Yumurtalarını öldürmezdeniz bit geçmez. Hergün ayıklamanız bakmanız lazım. Biz bir hafta da kurtulmuştuk. Annem hep saçlarımı örüp toplardı tekrardan bitlenmemem için. Ve bitli kişilere yaklaşmasın tekrardan bulaşır . Korkmayın virüs gibi bir şey değil sadece temizliğini kontrollerini yapın

Teşekkürler inşallah hiç yaşamazsınız ben galiba huylandım bir de elimden gelse evi komple yıkayacağım. Bit tokası duydum ona bakacağım bir de lavanta yağı aldık o da işe yarıyormuş bakalım.

Ben saçımı evde genelde sımsıkı topuz yapıyorum çok döküldüğü için. Farkettiğimizden beridir eşarpla sıkıca bağlıyorum. 2 gündür aralıklı olarak tarayıp duruyorum tarak temiz çıkana kadar. Kızım yeter diyene kadar tarıyorum. Bakalım inşallah biter bir an önce. Teşekkür ederim

Ben kızımda 4 ay çekmiştim eczanede ki her marka ilacı denemiştim geçiyor gibi oluyor sonra geri geliyor en son çözümü lavanta yağında buldum. İlk tüm saçını eczaneden aldığım ilaçla yıkadım güzelce bit tarağıyla taradım arkasından lavanta yağıyla tüm saçına 10/15 dk masaj yaparak yedirdim sonrasında banyo yaptırdım. Kulak arkalarına esans niyetine sürdüm parmak ucuyla. 4 gün arayla 3/4 defa yaptım sonrasında kurtuldum çok şükür.

4 ay mı lavanta yağı aldık ama daha sürmedim hiç onu da yapayım o zaman. Teşekkürler.

Çocukta olumsuzluk yaratabilir o bit tarakları biraz can yakıyor annesi bilginiz olsun . Çok yüklenmeyin psikolojisi bozulmasın. Geçer haftada 2 kez bit şampuanı yapın. Kendinizi yıpratmayın kızınızı da üzmeyin

Kendimi durdurmaya çalışıyorum ama böyle konularda taktım mı takıyorum haklısınız kızım açısından da düşünmem lazım zaten okula gidemediği için üzülüyor çok. Teşekkür ederim biraz rahatladım kimseye anlatamadım çünkü maalesef anlatsam pis muamelesi görürüz.

Evet lavanta yağını da çok duydum.Önce çok endişe ederdim ya bize de geçerse diye ama artık geçirmenin daha kolay oldugunu bildiğimden sıkıntı etmiyorum.Kimsede olmasın tabi.:)

Evet lavanta yağını da çok duydum.Önce çok endişe ederdim ya bize de geçerse diye ama artık geçirmenin daha kolay oldugunu bildiğimden sıkıntı etmiyorum.Kimsede olmasın tabi.:)
Ben bit diye bir şey olduğunu bile unutmuşum sanki çook eskilerde kalmış artık yokmuş gibi geliyordu öğretmen yazana kadar :) evet inşallah kimsede olmasın da bulaşmasın hiç kimseye işte buraya yazınca rahatladım bu kadar büyütülecek bir şey yokmuş diye kafamda çok büyüttüm ben galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…