Çocuk Hastalıkları Kızım az kilo alıyor,acaba sütüm mü yetmiyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

defnesam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
17
0
86
mersin
bir aylık bir kızım var.doğduğundan beri burnundan kusuyor.ilk zamanlarda daha şiddetli kusarken şimdi azaldı .kızım ilk başlarda emmezken sonradan emmeye başladı.fakat şimdide sürekli emmek istiyor.yani hani 2saatte bir verin diyorlar ya doktorlar.bunu beklemesi mümkün bile olmuyor.asıl sorunumuz şu,kızım 2310 doğdu.ilk haftalarda kilo almamakla beraber şuan 2800 falan oldu.benim merak ettiğim neden bu kadar az kilo alıyor.acaba sütüm mü yetmiyor.yada yaramıyor mu? sütüm yeterli gibi gözüküyor.yani çocuk çektiğinde içtiğine dair ses duyuyorum.bide elimle sıkınca göğsümü süt geliyor.sütümün yetip yetmediğini başka nasıl anlayabilirim.ne yapmalıyım.kızım emmediği dönemde mama vermiştim.yine arada anne sütüne ilaveten mama vermeli miyim.yada inatla anne sütü içirmeli miyim.ve sütü yine onun isteğine göre her istediğinde vermelimiyim.eğer mama verirsem kilosu artar mı.sanki mama verince kusma eğilimi daha çok oluyor.yani bu arada kusması,sürekli emme çabası içinde olması,aç kalıp kalmadığını anlayamıyorum.kafam çok karıştı.aç kalma ihtimali ve kilo azcık alması beni çok tedirgin ediyor.lütfen aynı sorunu yaşayan yada tecrübeli anneler yardımcı olurmusunuz.

bence emzirmeye devam et hem sütün az ise artar ilk aylarda bebek sürekli emmek isteyebiliyor gayet normal benim kızım da saat başı emiyordu doğum kilosu düşük olduğu için az kilo almış olabilir ama kilo almış sonuçta

Benim oğlum da 2200 doğdu ilk haftalarda kilo alamadı.Sarılığı da olduğu için kilo alımı çok önemliydi ve doktor sağarak vermemi söyledi zaten ememiyodu.Ben de hep sağarak verdim.3.ayda falan emzirmeye geçtim tekrar.Sütün sıkınca geliyo olabilir ama ne kadar çıktığını bilemezsin.Bunu öğrenmenin tek yolu sağıp ne kadar çıktığına bakmak.Doktor kilo alımı normal diyosa sorun yok ama ilk aylar hızlı kilo alıp sonra yavaşlıyo.Yani ilk aylarda 1000 gr civarı alması lazım.Sütüm yetmiyor diye mama verme.Kusuyosa mamayı hazmetmesi daha zor olur.Önce bir bak ne kadar geliyo miktarından emin ol.Eğer sütün fazlaysa bebeğin yeterli miktarda çekemiyor belki.Benim oğlum da bir süre nerdeyse saat başı içti.Ne zaman istiyosa ver zaten açsa durmaz ağlar.Bir de doktor sütün yaramaması gibi bişey yok dedi.Her annenin sütü bebeğine yararmış.Ayrıca sürekli kusuyosa daha sık acıkması da gayet normal.Daha çok minik.Biraz daha büyüyünce zaten beslenme araları uzayacak.

evet hemen hemen söylediklerinizin bir kısmını yapıyorum.bugun mesela hiç ememdi.sancısı vardı ve hep ağladı bende sagmak durumunda kaldım 100 cc falan cıktı bi göğsümden. acaba iyi mi?kilo alımına gelince bir ayda 500gr aldı.doktora gidiyoruz zaten.en son çarşamba günü doktor kontrolundeydik.kendi gelişimine göre iyi dedi.düşük kilolu doğduğu için yapısı böyle dedi sanırım.ama mama da vermemi söyledi.ben ise cok kararsızım.bazen veriyorum.bazen vermiyorum.mamayı zaten doktor yazmıştı emmediği dönemlerde.sizinki ilk ay ne kadar kilo aldı peki?offf az kilo alması çok endişelendiriyor.bide arad meme veriyorum biberonle.biberona alışacak diye korkuyorum.ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

sanırım kilo alımı konusunda söyledikleriniz doğru.faakt mama vermeli miyim.ammayı da biberonla veriyorum.biberona alıaşcak diye korkuyorum.mamayı aarad cok az veriyorum.30cc falan.ama etki etmesi için 90cc faaln olması gerekiyor dedi doktor.e 90cc verirsem 3ke zfaaln vermiş olucam günde o zamanada biberonla içmek isterse ev memeyi reddedersene olucak.kararsızım yani.

Benim oğlum şu an 14 aylık unutmuşum kaç kilo almış.Şimdi baktım deftere ilk ay 1000 gr almış.Ortalama 1000 gr almış genelde.Her bebeğin yapısı gelişimi farklı.Bu ay 500 gr alır önümüzdeki ay 1000 gr alır.Tek göğsünden 100 cc çok iyi.Benim de öyleydi.Doktor değilim tabii ki ama bana sütün yeterli gibi geldi.Yani 2 saatte bir iki göğsünden 100'er cc çıksa süper.Mamaya gerek yok bence ama tabi doktorun daha iyi bilir.Ben oğluma hep biberon verdim.Tam hatırlamıyorum ama galiba 3-4 aylıktı emmeye geçtik.Yani önce biberonla kilo alımını sağladık.Sonra kilo işi yoluna girince emzirmeye geçtim.Benim oğlum hiç zorlanmadı biberonu da aldı memeyi de.Ben de hiç dert etmedim biberona alışmasını.Yeterki anne sütü alsın ister biberon ister meme fark etmez.Tabii ki emzirmek daha güzel daha rahat.Ama madem mamayı biberonla veriyosun sütünü de biberonla ver.Ne kadar içtiğini bilirsin.Ben ne zaman ne kadar içtiğini not almıştım 3-4 gün.Sonra doktora gösterdim o da gayet iyi demişti.Sen de böyle bişey deneyebilirsin birkaç gün.Böylece ortalama günde ne kadar süt içiyo bilirsin.Ona göre mama takviyesi yaparsın.Sonra da tekrar emzirmeye geçersin.Biberonu hiç vermek istemiyosan ne zaman kaç dakika emdiğini not al belki o da fikir verir.

evet iyi fikir biberonla vermek yada not almak deneyeceğim.teşekkür ederim.

Canım öncelikle hayırlı olsun yavrun bendede emzirmeye devam Et sakın bırakma ben doymuyodur lafını kabul etmiyorum öle düşünme bence mama da pek verme bı ark kızı her ay 100gr 100gr alıyormuş bünyesine alakalı ve herseyi normaldi o yüzden çok kafana takma kg olayını derim ben nacizane.

hakkınız var.ben de acıkcası böyle düşünüyorum.ama kararsızda kaldım.arada mama da vermeye başaldım.bugunlerde mememı de almak ıstemıyor.acaba mamadan mı diye kaygılanıyrm.kımısı bıberonla verme alısır dıyor,kımısı kaşıkla verme bilmem bir sey olur dıyor,ıyıce kafam alalk bullak bı onu deniyorum bi bunu.bakalım artık.

aslında biberonla vermek iyi fikir gibi ama bebegın bıberona alısması benı korkutuyor.bide tabi bebek emmezse süt kesilir mi?yanı sagma makınası bebeğin sağladığı işlevi saglıyor mu kı. yanı ya sütün coğalmasını azaltırsa.

sevgili silda öncelikle bebeğin hayırlı ve uğurlu olsun senin hissettiklerini ilk bebeğimde çok yoğun hissetmiştim şimdi ikincisinde rahatım. Sana nacizane bir kaç tavsiyem olacak, sütüm yetiyor yetmiyor kaygısı hep oluyor kaç çocuk olursa olsun bence annenin istekliliği devamına yön veriyor. Tabiki süt işi arz talep gibi bebek isteyecekki sen vereceksin o yüzden tabiki bebeğin isteğide önemli. Bebekler genelde bir rahatsızlığı yada anne ile bir inatlaşması yoksa istekli oluyorlar o yüzden daha çok anneye düşüyor süt artırma işi. Süt artıracak yöntemleri forumda ve bir çok sitede okumuşsundur ama sen kendin deneme yanılmayşa kendine neyin daha fazla süt yaptığını bulabilirsin çünki bence kişiden kişiye değişiyor. Bebeğime süt veremezsem ne olur kaygısını kafandan at elbette süt vermek tüm annelerin istediği çok önemli bir şey ama dünyanında sonu değil bebek ona ihtiyaç duyduğu şeylerin doğru zamanda ona verilmesiyle mutlu olacaktır bu mama yada ek gıda da olabilir bu gerçeği de kabul etmek gerekiyor. biberon alırsa bırakır falan diye hiç korkma anne sütü alsın da nasıl alırsa alsın bence seni de emer merak etme, tabi sende bebeğin meme ile muhabbetini kesme benim ilk çocuğum her ikisinide aldı çokta rahatmışım şimdi ikinci bebeğim biberon almıyor işe de başlayacağım buzluğa koyduğumuz sütleri nasıl vereceğimi düşünüyorum. bence o biberona alışma ve memeyi almama olayı ilk haftalar için geçerli, çünki bebek ilk onu görüyor. ilk ay sonuna doğru gerektiğinde biberon verirsen sonraki dönemlerde rahat edersin. sen evde yokken, hastayken, ek gıdaya başladığında sağdığın sütleri yada mama, meyve suyu gibi sıvı gıdayı biberonla verebilirsin. bebek emmezse süt azalabilir ve bebeğin meme ile muhabbeti kesilirse süttte kesilebilir ama kesinlikle iyi bir pompa sütünü arttırır bunu tecrübe ettim. sana tavsiyem önce emzir sonra pompayla çek, bunu düzenli yaparsan 1 hafta sonra gözle görülür biçimde sütün artacak emin ol. hiç korkma minik bebeğin için sen elinden geleni yapınca ve doğru yaklaşımlarda bulununca herşey yolunda gidecek. bir de kusma konusunda bir kaç tavsiyem olacak, ikinci bebeğimde kusma şikayetimiz çok fazla ve kusan bebek çok kilo almıyor o yüzden çok dikkat etmelisin. benim oğşum da reflü var ve emdikten sonra gaz çıkarayım derken fışkırarak kusuyor, gaz çıkarırken dik ayakta gezinerek yavaş müdehalelerde bulunun, yatağını eğimli hale getirin 45 derecelik açı ve kesinlikle emdikten sonra hemen yatırmayın biraz 10-15 dk yada sizinki daha çok küçük yarım saat sonra yüz üstü yatırın ki uyurken kustuğunda kendine zarar vermesin, tabi bu söylediklerim dr bana söyledikleri ve patıklarım siz de bir dr ile görüşürseniz daha iyi olur. birde fışkırarak kusan bebeklerin annelerinin yediklerine dikkat etmesi lazım altında alerji gibi başka bir neden varmı diye, diyetinizi gözden geçirin, siz ve bebek üşütmeyin. birde bazen bebekler kaptırıp çok fazla emiyor biraz gözlemleyip kontrollü vermek gerekiyor az az sık gibi yada aralıklı gibi, dr daha iyi yönlendirir. Size sağlıcakla büyüyen ve obez olmayacak kadar iştahlı olacak bir bebek ve bol sütlü günler dilerim.

Merhabalar. Öncelikle bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun, Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Bebeğiniz daha çok küçük zaten doğum kilosuda az dolayısıyla bebeğin zaten çene kasları şuanda zayıf, ne zamanki güçlenecek ondan sonra emme aralıkları kendiliğinden uzayacak. Bence bebeğiniz her istediğinde emzirin kusan bebekler daha sık acıkırlar. Ayrıca sizde yediklerinize dikkat etmelisin ki bebeğiniz belki bu yüzden kusuyordur.

Tek gögşünüzden 100 ml oldukça iyi bir rakam.Maşallah. Sütünüz varken mamayı aklınızdan dahi geçirmeyin. SÜt işi beslenmeyle ilgili olduğu karar sizin psikolojiniz istekliliğinizle de ilgili. Ben bebeğimin sabah 8 den aralıklrala gece 12 lere kadar gögsümde kaldığını bilirim. Çünkü bebeklerin ilk etapta bizlerle iletişim araçlarından biride emzirme zamanı. Çok güzel bir süreçtesiniz rahat olun ve bu anın doyasıya tadını çıkarın derim. Bol sütler...

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

söylediklerinizi dikkate alacağım.tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.gerçekten çok yol gösterici.saolun.

katılıyorum emzirmeye devam et
benim deneyimlerim blog ta umarım yardımcı olur
bertuğ kaleli: Anne Sütü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…