• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Kızım Ayaklarının Üzerine Basmayı Unuttu

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sidelya81

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
288
3
296
prematüre doğmuş bir kızım var. şu an düzeltilmiş 8 aylık. 3. aydan itibaren ayaklarını basabiliyor. geçen aya kadar koltukta tutunarak durabiliyordu. kucağıma alıp dik tuttuğumda karnımda dakikalarca basılı dururdu. ama son 1 haftadır basmak istemiyor. hemen poposunu geriye atıyor. çok severdi basmayı ama şimdi mızmızlanıyor. bende endişelendim. bebeği öğrendiği hareketleri unutan varmı kızlar aranızda. bugünlerde oturtmaya çalışıyorum belkide ondan unuttu.

prematüre doğmuş bir kızım var. şu an düzeltilmiş 8 aylık. 3. aydan itibaren ayaklarını basabiliyor. geçen aya kadar koltukta tutunarak durabiliyordu. kucağıma alıp dik tuttuğumda karnımda dakikalarca basılı dururdu. ama son 1 haftadır basmak istemiyor. hemen poposunu geriye atıyor. çok severdi basmayı ama şimdi mızmızlanıyor. bende endişelendim. bebeği öğrendiği hareketleri unutan varmı kızlar aranızda. bugünlerde oturtmaya çalışıyorum belkide ondan unuttu.

Unutulmakla bir alaka olmadığını düşünüyorum.
Belki bir yerinde inciltmiş ve ayaklarla basınca acı veriyordur ona.
Bence en kısa sen bir doktora göster, canım.

canım aslında hiç basmıyor deil. 5-10 saniye basıp hemen kendini bırakıveriyor. önceden bayılırdı ayaklarının üstüne basmaya. adım bile atıyordu. yere koyunca kollarından tutup hemen yürümeye çalışıyordu heyecanlanıyordu. artık heyecanlanmıyor öylece duruyor. sıkıldımı acaba diyorum

Son düzenleme:
merhabalar.benimde kızım sizin ki gibiydi.bende araştırdım ama doktorluk falan olmadık.bebekleri zamanla ilgilerini farklı yönlere kaydırırlarmış.siz şimdi basmasına odaklandığınız için diğerlerini göremiyorsunuz muhtemelen.ben bunu okuduğum için takip ettim öylede çıktı.kızım 2-3 aylıktan itibaren ciddi ciddi basıyordu hatt herkes hayret ediyordu.koltuk altlarından tutunca hemen kucağımda zıplamaya,dik durmaya çalışıyordu.herke maşallah falan çekiyordu bu ne hız diye :)ama birden 5-6 aylıkken bunlar kesildi.dediğiniz gibi ben tutunca hoop çöküveriyordu.bende biyerinde bi acıma falanmı var dedim ama sonradan anladımki o anki dikkati başka yerde!!!
bizim seslerimizi taklit etmeye yeni sesler çıkarmaya başladı.hatta yatakta veya yerde fır fır dönüyordu ama basmıyordu işte.hiç endişelenmedim.bebek gelişim kitaplarında hep bunlar yazıyor.siz içinizi ferah tutun.dikkatli ve serinkanlılıkla takip edin bakalım miniğiniz başka neler bulmuş??benim kızım şimdi 10 aylık.allta 2 dişi çıktı,saçları yeni uzamaya başladı,1 aydır tek başına oturuyor,1 haftadır emekliyor ve tutunup kalkıyor,2 haftadır yattığı yerden oturur pozisyona geçiyor.ve bunlar o kadar hızla oluveriyorki insan şaşıp kalıyor....

4aylık bir oğlum var.2 buçuk aylıkken basıyordu neredeyse.
Doktora gittiğimizde kesinlikle 7aydan evvel bastırmayın kalça eğriliği bacak çıkıklığı oluşabiliyor.Vücudu komple ayaklarının üstüne binmiş oluyor bu çocuk nasıl taşısın daha bedenini.Kesinlikle bastırmayın dedi.
O gün bugün bastırmıyoruz biz de.

aynen kızım da öyle.3 aylıkken ben bastırmamaya çalıştıkça çivi gibi dikiliyordu.6 aylık oldu basmayı unuttu.yalnız ben de şunu fark ettim,ayakları yere değdiği an zıplamaya başlıyor.bu yüzden basmıyor büyük ihtimalle.ne zaman yere değdirsem ayaklarını top gibi hop hop başlıyor:))sorun olduğunu zannetmiyorum.

aynen kızım da öyle.3 aylıkken ben bastırmamaya çalıştıkça çivi gibi dikiliyordu.6 aylık oldu basmayı unuttu.yalnız ben de şunu fark ettim,ayakları yere değdiği an zıplamaya başlıyor.bu yüzden basmıyor büyük ihtimalle.ne zaman yere değdirsem ayaklarını top gibi hop hop başlıyor:))sorun olduğunu zannetmiyorum.

Back