kızım ayaklarının üzerinde duramıyor yardım lütfen!!!

zulalkumsal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
55
0
86
İstanbul
arkadaşlar kızım üç aylık.ayaklarının üzerinde dik bir şekilde duramıyor.yere basmaya çalıştırdığımda hemen dizlerinin üzerine çöküyor.beni endişeye sürekleyen annemin sözleri.onun söylediğine göre ben ve kardeşlerim daha kırkımızın içinde ayaklarımızın üzerinde dururmuşuz.bir eğitimci olarak her çocuğun gelişim özellikleri farklı olabilir biliyorum ama iş anneliğe gelince bildikleriniz bir kenarda kalıyor.sizin bebişler ne durumda?ne zaman ayakları basmaya ve dik durmaya başladılar?

lütfen paniklemeyin en kısa zamanda bir doktora danışın ama bence şu sıralar yavaş yavaş ayaklarını basmaya başlayabilir güçlenmeye başlamış olmalı geç değil bence.

benim oğlum 4 aylıkken hal dizlerini kırıyordu duramıyordu. ama şimdi emekliyor, koltuklara tutunup kalkıyor hem de elinden tutunca yürüyor. hepsi 2 hafta içinde oldu.

yanlız ben bir teyzemizin tavsiyesiyle 4 aydan sonra ayaklarını kucağıma bastırmaya başlamıştım. tesadüf de olabilir fakat ondan sonra kendi basmaya başlamıştı.

benim bebeğim 5 aylıkken ayaklarının üstüne bastı kafasını dik tuttu.ve hepside 1 hafta içinde oldu.kucağınıza alınca bacaklarını dik yapıp yere bastırın faydası oluyor.

canım kafana takma daha erkenki benim kızımda 3 ayı geçti 3 buçuk aylıkken felan tam dik basmaya başlamaıştı ondan önce basıyor kırıyordu ayaklarını

canım her bebek bir değil çok farklılıklar gösterebiliyor am için rahat etsin doktorunla konus. benim bebeğim dogudugu ilk haftadan sonra dimdik duruyodu ayakta.ve 3.5ayına girdik maşallah tutuyoruz elelrinden yuruyor basbayağı sağlam basıuyor yere maşallah şimdi 4aylık ve daha kuvvetli basıyor.komsumuzun oğlu var bizden 15 gun buyuk boynunu bile tuttamıyor daha doktoru yavas yavas kendine gelir ve guclenir yardımcı olun bebeğinize demişti

Merhaba =) ben hemşirelik öğrenciyim konuyu okuyunca yzmak istedim.Bebekler yeni doğduğunda onlarda birtakım refleksler vardır bunlar siz doğum yaptıktan sonra bebeğinizde incelenmiştir.Bu reflekslerden bir tanesi de yürüme refleksidir.Yenidoğan sürecinden 3. aya kadar devam eder.ayağa kaldırdığınızda sanki yürür gibi yapar daha sonra 3. aya doğru bu refleks biter Yani şu anda bebeğinizin dizlerini bükmesi normal.Daha sonra gerçek yürüme hareketlerini gerçekleştirecek merak etmeyin ama yine de içim rahat etsin derseniz bir hekime başvurun isterseniz

benim ablamın 2 ogluda basamazdı 6 ayına kadar onlarda cok endişelenmişti ve bastırmaya çalıstıgında dizleri titriyodu bebeklerin.. merak etme bi bastımı durduramıyosun aksi oluyolar sonrada:)

benim oğlumda tam beş buçuk aylık oda daha dik duramıyo,hemen dizlerini kırıyo birde ayaklarına basamıyo hemen ayak parmaklarını ayalarının altına doğru kıvırıyo,şöle tam olarak ayaklarını açıp ,üstüne basamıyo,sizce sorun varmı,

Canım endişelenme çok küçük daha. Zaten doktorlar 6 aydan önce bastırmayı omuriliğine zarar verir endişesi ile önermiyorlar. Sevgiler..

zaten ayakları üstüne bastırma diye bir muayene bile yok. kardeşimi her kucağına alan bastırmaya çalışıyordu. basmıyo diye büyükler annemi çok üzmüşlerdi. doktor bişey yok dedi. yaşıyla yürüdü konuştu şimdi üniversitede. hiç bir anlamı yok basmamasının.eğer kalça çıkığı ultrasonu iyi çıktıysa. sağlıkla büyüt bebişini canım.

benim oğlumda 8 aylık daha yeni yeni ayaklarının üzerinde tuttuğumda durabiliyor.o da kısa bir süre için. endişelenmeni gerektirecek bir durum yok. daha çok küçük annesi.

canım benim oğlum kırkı çıkınca basmaya başladı asıl kuvvetli basışı 4 aylıkkendi.

Benim oğlum 3 aylıkken ben hiç bastırmıyordum ama kuzenimin 40 çıkmamış çocuğu na bastırıyorlardı ve basıyordu görünce bizde denedik zamanla alıştı şimdi yedi aylık sapasağlam çok güçlü bir şekilde basıyor ellerime tutunup kendi kendine ayağa kalkıyor.hatta bir iki küçük adımda atıyor bebeğin daha çok küçük hemen endişelenme

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim,inanın içim rahatladı.yarın aşılarımız için doktora gideceğiz,bir de ona soralım bakalım ne diyecek?tekrar sağolun arkadaşlar...kadınlar kulubü iyiki varsın...sevgilerle...

sütle alakası olucağını sanmıyorum canım dr. da öyle dediyse sıkıntı yapma kendine bi kere daha böyle bi konu açılmıştı ordan hatırlıyorum bebekten bebeğe değişirmiş 6-7 ayda da başlayabilirmiş ama dert ediyorsan kendine sen düş üstüne yani ayakta tutmaya çalış bastırmaya çalış kontrollerini de yaptırıyorsan dr. bi belirti söylemiyorsa sende sıkma canını canım

benim bebeğimde 5. ayına girio ve neredeyse beni hiç emmedi ilk 1 aylıkken falan basmaya çalışıodu sonra nazar değmesin diye hiç bastırmadık şimdi ise tembelleşti hemen dizlerinin üstüne çöküo hergün pratik yaptırıyorum ve yavaş yavaş basmaya alıştı sende dene zamanla devit 3 mutlaka ver ve mevsim meyvelerindende taze sık az az ver kemiklerini kuvvetlendirir sormak istediğin şeyler olursa mama yiyen bebek annesi olarak cevaplandırırm sağlıcakla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…