• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızım ATOPİK EGZAMA ve deli gibi kaşınıyor!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cottonheart

Zeynebin annesi
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
750
14
118
40
İstanbul
kızım şu an 2.5 yaşında ve 2 yaşına kadar emzirdim o zaman böyle bir sorun yoktu ama meğerse normalde doğuştan egzamaya duyarlıymış (anne sütündeki maddeler ve emzirmek bunu azaltıyormuş) inek sütüne geçtiğimizden beri dirsek içleri boynu ensesi ve diz arkalarını çok kaşıyor hatta sağ kolu bazen yara oluyor ve kanıyor doktora götürdük atopik egzama dedi ve okul çağında geçer dedi yalnız neyin tetiklediğini bulamıyoruz çünki bazen çok fazla kaşınıyro sadece kanda çıkar dedi doktor bide 3 yaşında deriden bir alerji testi oluyormuş ama kan tahlili yaptırmak istemiyorum küçükken havale geçirince bir kaç kere kan alındı ama hastane ayağı kalkıyor damarları bulunmuyor ve yoğun bakımdan değişik hemşireler getirtiyoruz ama kızımında her yeri delik deşik oluyor en az 8-9 yerini deliyorlar ben yine aynı şeyleri yaşasın istemiyorum şu anda zyrtec diye bir şurubu var ve eumovate diye bir kremi var onları kullanınca iyi geliyor sonra yine aynı oluyor bir ara inek sütünü bile kestim ama fayda etmedi ne olur yardım edin kızlar bu durumda olan bir sürü anne varmış siz neler yaptınız neler yedirmediniz ne olur burdan yazalım ki diğer arkadaşlarda faydamız olsun

Geçmiş olsun canım
Bizde de vardı canım ama Allah şükkür geçti sayılır.
Bize alerji yapan bebek bakım ürünleriydi. Hepsini attık. Bebeğimi sadece banyo sabunuyla yıkıyorum ve hiç bir krem kullanmıyorum.
Allah şükür 2 aylıdır atopik dermatitimiz yok.

slm,
daha yeni üye oldum. benim eski günlerim geldi bu mesajı görünce aklıma..aynı sorun o yaşlarda benim kızımda da vardı. MISIR NİŞASTASI tek çaren. kaşınan her yerine bolca sür kuru kuru. bak gör nasıl iyi gelecek.

slm,
daha yeni üye oldum. benim eski günlerim geldi bu mesajı görünce aklıma..aynı sorun o yaşlarda benim kızımda da vardı. MISIR NİŞASTASI tek çaren. kaşınan her yerine bolca sür kuru kuru. bak gör nasıl iyi gelecek.

gerçektenmi bunu hergün mü sürmeliyim birde günde birkeremi sürücem denicem hemen bende şu anda babenin duş yağını kullanıyorum cildi zaten çok kuru birkeç kere duru bebek sabunuyla yıkamıştım ondan sonra ortaya çıktı saçınada dalin kids aldım bebek şampuanı hiç iyi gelmedi şimdi en azından saçı fazla kaşınmıyor
birde her yedirdiğim şeyi not alıyorum ve kaşınıp kaşınmadığını yazıyorum en çok çikolatada oldu doktoruylada konuştum katkı maddelerine alerjisi olabilir dedi şu an herşeyi yedirip deniyorum tam bir çikolatada ''soya lesitini,gluten,fındık fıstık'' gibi şeyler varmış onlarda alerjen uyarısı altında yazıyor zaten her aldığım şeyin arkasını okuyorum bu maddelerin dokunduğunuda araştıra araştıra öğrendim birde egzama hastalarına yumurta, süt , narenciyede dokunurmuş ama bizde olmadı
sizinkilere en çok ne dokunuyordu yada alerji testi yaptırdınızmı?

canım öncelikle çok geçmiş olsun biz atopik dermatitle oğlum 4 aylıken tanıştık.o zamn ne olduğunu anlamamıştım oğlumun ilk yüzünde çıktı ve birden çoğalmaya başladı tan üç dr değiştiikten bu yrdim en son hacettepe üni.bir profa götrüyorum .şuan oğlum 15 aylık sadece egzamamız çenesinin altında kaldı ama hala hassas ve duyarlı biz 4.5 aylıkken dr aerji testi yaptı bizde fındık ve yumurta alerjisi çıktı.kesinlikle alerji testini yPTIRMALISIN ATOPİK dermatitli bütün bebeklere bu test yapılıyor çünkü nededini bilmek hassasiytini anlamak gerekiyor.ben oğlumu bebeklikten bu yana hergün yıkadım dr öyle önerdi.bütün egzama için geliştirilmiş kozmetik krem markalarını kullandım .hepsi aynı şuandada mustela stelotopia serisini kullanıyorum şmuan ve vcut jeli ve kremi kortizon zaman zamn kullanıyoruz hala çene altımıza .ve arada oğlum ürtiker oluyor nedeninin bulamıyoruz dr bilemeyiz diyor besinlere karşı hassas bir bebek yana sürekli yediği birşey bile bazen bir bakıyorum alerji yapmış.geçmesi için sabırla bekliyorumr çok sıkıntılı zamanlarımız geçti çok şükür büyüdükçe egzama hafifleyecektir merak etme sabret ve bebişine iyi bak.çamaşırlarını kokusuz deterjanla yıka yumuşatıcı kullanma ve ütüle vücudunu nemlendir ayrıca odasında soğuk buhar makinası çalıştır kortizondan korkma dr verdiyse az kullan bunun başka tedavisi yok çok az miktarda kullanabilirsin

bizim krem kortizonlumu bilmiyorum EUMOVATE kremin adı
şu an çikolata yedirmiyorum iyi gibi ama yine ne zaman azar bilmiyorum alerji testini yaza doğru yaptırıcam inşallah küçükken kan alması daha kolaymış şimdi inan hastahane kalkıp kopuyor sırf o yüzden biraz daha beklicem bir kan alınıyor 1 ay boyunca her yeri delik deşik morluklarla geçiyor oda psikolojisini bozuyor herşeyden korkmaya başlıyor elini bile elletmiyor biraz daha sabır ne yapalım Allah herkese şifa versin

Back