• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim astimmis

Fulnep

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
1.195
69
358
:KK42:
Allah beterinden korusun diyerek başlayalım. 49 aylık melek kızım bu sene anaokuluna başladı.Başladığına başlayacağına çocuğum pişman oldu.Okula başladığından beri hasta haftada 3 gün gidiyor ya da 2 gün.diğer günler hasta.önce bronşit dediler bi ton iğne antibiyotik. Sonra alerji dendi. Sonra yine öksürük.burun akıntısı hırıltı derken.şimdi astım dndi.o kadar üzgünüm ki anlatamam.çocuğum 3 gundur mahfolsu.uyuyo öksürükle uyaniyo.bi bakışı var bana:mad: singulair hap.ventolin ve flixotide hava verdi Dr.şimdi uyuyamiyorum.nzaten 3 saate bir hava verililcek.Allah için okuyan dua etsin kızına.Zeynep Melis adı.Zeynep Melisle birlikte bu hastalıktan ylve tüm hastalıktan yakınan çocuklara Allah şifa versin .amin.muhakkak benim durumunda olan anne var. Bana ne olur öneride bulunun.fikir verin ne bileyim.böyle kendimi kedi yavrusu gibi hissediyorum.ağlayıp duruyorum.yanımda yatiyo oksurcek diye aklım çıkıyor.

Canım bence sadece ilaçlara bağlı kalma benim fikrim alternatif tıp zencefil bal karışımı mesela astım bronşit öksürük hepsine çok iyi geliyor mutlaka dene bence faydasını görürsün ;) çok çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin

Allah beterinden korusun diyerek başlayalım. 49 aylık melek kızım bu sene anaokuluna başladı.Başladığına başlayacağına çocuğum pişman oldu.Okula başladığından beri hasta haftada 3 gün gidiyor ya da 2 gün.diğer günler hasta.önce bronşit dediler bi ton iğne antibiyotik. Sonra alerji dendi. Sonra yine öksürük.burun akıntısı hırıltı derken.şimdi astım dndi.o kadar üzgünüm ki anlatamam.çocuğum 3 gundur mahfolsu.uyuyo öksürükle uyaniyo.bi bakışı var bana:mad: singulair hap.ventolin ve flixotide hava verdi Dr.şimdi uyuyamiyorum.nzaten 3 saate bir hava verililcek.Allah için okuyan dua etsin kızına.Zeynep Melis adı.Zeynep Melisle birlikte bu hastalıktan ylve tüm hastalıktan yakınan çocuklara Allah şifa versin .amin.muhakkak benim durumunda olan anne var. Bana ne olur öneride bulunun.fikir verin ne bileyim.böyle kendimi kedi yavrusu gibi hissediyorum.ağlayıp duruyorum.yanımda yatiyo oksurcek diye aklım çıkıyor.
arkadssim benimde oglum alerjik astim fakat sizin tablo bana farkli geldi ilk olaarak sormak istedigim astim teshisini koyan dr kac kere bronsit olduktaj sonrq astim dedi
sonrasinda astum ile antibiyotigin hic bir ikgisi yoktur hava ile hava yetersiz ise bronsot oldiginda brons genusletici olarak kullanilan suruplar kullanilir kendinize uzmeyin cok sukur biz bir bucuk yildir atak gecirmiyoruz astimdan emin olduktaj sonra verebilecegim tavsiyeler olabilir

İlk bronşit dendi 1 ay önce o sırada antibiyotik iğne kullandı.o geçti o sırada bi Dr dedi bu çocuk btonsit değil tabi ilaçları kullanmış olduk.çocuklarda bronşit olmaz hafif astım atakları olur dedi.anaokulunda hasta çocuktan herkes miktrop kapar.fakat hafif atlatır astımı olanın cigere iner demişti..sonra 1 hafta sonra yine grip gibi burun tikanikligi geniz akıntısı.alerji druna goturdum test yaptı alerjisi yok dedi.ama küçük çocuklarda bazen alerji olsa da çıkmayabilir dedi.fakat kanda IgE yüksek çıktı.alerjisi var dendi.alerji şurubu verdi.sonra 1 hafta geçmedi cocugum yine burun tikanikligi akiyo gibi akmiyo gibi.bide ciğerinden hırıltı duydum.dra goturdum o zaman dendi astım diye. Ama daha önce de bronşit baslangivi denilmisti.karisik yazdım kusura bakmayın. Ne fikir olursa yardiminizi bekliyorum.bu arada zencefil bal.keciboynuzu pekmezi çörekotu hepsini deniyorum.böyle kızım oksururken anneyim ama sanki güçsüz bir çocuğum gibi hissediyorum kendimi .

Ahh Allahim sifa versin insallah.
Ablamin ne cektigini biliirm ben. Yegenim dogar dogmaz astimli dogdu. Alerjik astim. Her seye alerjisi vardi. Tabi 4 yasina gelmeden test yapilmiyor. Havalar ilaclar. Nobetler. Ah kurban oldugum oyle nefes alamaz yatardi kalkamazdi. Ablam kahrolurdu. Her gun aglardi. Onunla birlikte biz de aglardik.
Doktorlara goturduk. Cok iyi bakti ablam cok sukur ve yegenim su an 9 yasinda hamd olsun hava ilac falan kullanmiyor artik. Alerjisi olan seyleri uzak tutuyorlar o kadar. Masallah diyeyim. Cok sukue iyilesti. İnsallah bir daha olmaz.
Siz de hic korkmayin. Bol dua ve guzel bir bakim. Evinizde yunlu seyler bulundurmayin.
Allahim yavrunuza sifa versin. Siz ona uzuldugunuzu belli ederseniz o daha cok uzulur...

çocuğunuzun yaşındayken bana alerjik astım teşhisi konuldu, çocuk halimle o anı hiç unutamıyorum annem nasıl üzülmüştü ağlamıştı. saydıgınız ilaçlar, havalar, iğneler hepsi benim çocukluk çağımın kabusuydu. yıllarca aşı tedavisi de gördüm. o zamanlar ailem beni yolu yaklaşık 1 saat süren devlet hastanesine taşıyıp durdular (atak zamanları dışında), eskiden ilaçları bir de hastane içinden alırdık. o kalabalık havasız ssk ilaç sırası, dapdaracık havasız koridoru olan yerde muayene için onlarca astım hastası çocuk sıra beklerdik. hele kan verdiğimiz odanın önündeki kuyruk! o zaman kan verdiğimde bayıldım ve o günden beri ne zaman kan versem bayılıyorum, psikolojik herhalde. şimdi imkanlar daha iyi, malesef çocugunuz ve sizin için kolay olmayacak ama bir gün geçecek, bunu düşünerek adım atın hastaneye. sizin için yeni bir süreç başladı. attıgınız her adım o süreci bitirmeniz için size lazım. ben şimdi iyileştim ama annem iyi değil kanser. yıllarca o kadar çok stresimi yaşadı ki bunu ona bağlıyorum. yani özetle, siz güçlü olun çocuğunuz da güçlü olsun. İnşallah o da ergenlik çağında atlatır, aşı tedavisi hakkında doktorunuzdan bilgi alın ben çok faydasını gördüm. başta haftada bir, 15 günde 1, ayda bir ... şeklinde yıllarca aşı oldum.

Ona belli etmemeye çalışıyorum.diyorum normal annem.çocuklar böyle hasta olur.bende oldum babanda.yanı normal gibi yapmaya çalışıyorum .geçmiş olsun bu arada size de bir önceki arkadaşa da .çok Sevindim geçtiğine.kızımı bir gorseniz kuzum benim:(((

Sizin hastaliginizin geçtiğine cook Sevindim.belki yaşımiz yakındır ama sanki küçük kız çocuğu yazıyormuş gibi böyle üzüldüm.annenize de Rabbim şifa versin. Sıkıntılarını gidersin.amin.

Resmen psikolojim çöktü.Allahım bu evlat nasıl birşey.Rabbim dermansız dert vermesin.âmin

Ona belli etmemeye çalışıyorum.diyorum normal annem.çocuklar böyle hasta olur.bende oldum babanda.yanı normal gibi yapmaya çalışıyorum .geçmiş olsun bu arada size de bir önceki arkadaşa da .çok Sevindim geçtiğine.kızımı bir gorseniz kuzum benim:KK43:((

Oy tabiki o sizin caniniz. Siz ona iyi bakin. İlaclarini duzgun kullanin. O iyilesecek hic merak etme annesi. Gonlunu ferah tut. Bol bol da dua et. ;)

İlk bronşit dendi 1 ay önce o sırada antibiyotik iğne kullandı.o geçti o sırada bi Dr dedi bu çocuk btonsit değil tabi ilaçları kullanmış olduk.çocuklarda bronşit olmaz hafif astım atakları olur dedi.anaokulunda hasta çocuktan herkes miktrop kapar.fakat hafif atlatır astımı olanın cigere iner demişti..sonra 1 hafta sonra yine grip gibi burun tikanikligi geniz akıntısı.alerji druna goturdum test yaptı alerjisi yok dedi.ama küçük çocuklarda bazen alerji olsa da çıkmayabilir dedi.fakat kanda IgE yüksek çıktı.alerjisi var dendi.alerji şurubu verdi.sonra 1 hafta geçmedi cocugum yine burun tikanikligi akiyo gibi akmiyo gibi.bide ciğerinden hırıltı duydum.dra goturdum o zaman dendi astım diye. Ama daha önce de bronşit baslangivi denilmisti.karisik yazdım kusura bakmayın. Ne fikir olursa yardiminizi bekliyorum.bu arada zencefil bal.keciboynuzu pekmezi çörekotu hepsini deniyorum.böyle kızım oksururken anneyim ama sanki güçsüz bir çocuğum gibi hissediyorum kendimi .
arkadasim benum fikrimce astim soz konusu degil astim teshisi konulabilmesi icin bir yilda defalarca bronsut olmasi gerekir astim atagi oldugunda yada brinsitte oksiruk birden kesilir cocuk tan hirilti gelir bir zaman sonra bu otme yani islik tarzi sesker meydana gelir ve son olarak cocuk cok hizli nefes alir verir surekli ozaman demektir ki bronsot yada atak diyelim bunu defalarca gecurmesi gerekiyor
ieg yuksek olmasida alerjik yapiya. sahip oldugunu gisterir alerji tahlillleri belli yasa kadar garantili olmuyor
burun tukanikligi icin gece yatmadqn once aogani dorde bolup kullanilmamis once corap ile basucuna koymanizj tavsiye ederim
keci boynu.ozude cok iyi geliyor

Oy tabiki o sizin caniniz. Siz ona iyi bakin. İlaclarini duzgun kullanin. O iyilesecek hic merak etme annesi. Gonlunu ferah tut. Bol bol da dua et. :KK66:
Amin inşaallah.Allah razı olsun.inşaallah iyilessin.ciğerini çıkarıp veresim geliyor:( Özellikle ablanizin yaptığı birşeyler hatırlarsanız lütfen yazın olur mu

Öncelikle geçmiş olsun bizde 3 gündğr aynı durumdayız astım demediler ama recetelerde fln öyle yazıyor.ventolin ve pulmicort kullanıyoruz bizde sabah olmadan uyku yok uyuyamıyor yavrum 39 aylık

Amin inşaallah.Allah razı olsun.inşaallah iyilessin.ciğerini çıkarıp veresim geliyor:KK43: Özellikle ablanizin yaptığı birşeyler hatırlarsanız lütfen yazın olur mu

Her seyini biloyorum. Ablam evden bir sure halilar kaldirdi. Toz asla olmadi. Duzenli havasini ilaclarini verdi. Alerjisi olan seyleri eve sokmadi. Bi de onlar yokluk icindeydi. Yani maddi acidsn da cok kotulerdi. Ama cok sukur yine bakti. Rabbimin de izniyle iyilesti. Durumlari da duzeldi hamdolsun.. .s
Siz de eminim ki cok iyi bakacaksinizdir. Bundan hic suphem yok.

astim icin demiyorum. fakat gemel olarqk yattigi odanjn isisina cok dikkat edin biz 18 19 dereceyi gecurmuyoruz soludugu nefes cok onemli bir prof soyle demisti cocugun odasini isutmayin cocugygun kendini giydirin hep o mantiktayim

arkadasim benum fikrimce astim soz konusu degil astim teshisi konulabilmesi icin bir yilda defalarca bronsut olmasi gerekir astim atagi oldugunda yada brinsitte oksiruk birden kesilir cocuk tan hirilti gelir bir zaman sonra bu otme yani islik tarzi sesker meydana gelir ve son olarak cocuk cok hizli nefes alir verir surekli ozaman demektir ki bronsot yada atak diyelim bunu defalarca gecurmesi gerekiyor
ieg yuksek olmasida alerjik yapiya. sahip oldugunu gisterir alerji tahlillleri belli yasa kadar garantili olmuyor
burun tukanikligi icin gece yatmadqn once aogani dorde bolup kullanilmamis once corap ile basucuna koymanizj tavsiye ederim
keci boynu.ozude cok iyi geliyor
1 ayda 2 kez oldu.ciğerleri hirliyor.burun tikanikligi . Ay böyle mal gibi oldum yaa.yanı ne yazcagimi da unutuyorum.2 Dr da astım dedi.alerji doktoru da bi dr bronsit derken o hava vermisti 2 tane.zaten şikayetler gece uykudan uyandıran öksürük.hırıltı ense terlmesi.burun tikanikligi .dr dedi cocuk kucuk alerji testinde cikmayabilir.ama ieg yuksek alerjik yapisi var dedi.tesekkur ederim

Son düzenleme:
Her seyini biloyorum. Ablam evden bir sure halilar kaldirdi. Toz asla olmadi. Duzenli havasini ilaclarini verdi. Alerjisi olan seyleri eve sokmadi. Bi de onlar yokluk icindeydi. Yani maddi acidsn da cok kotulerdi. Ama cok sukur yine bakti. Rabbimin de izniyle iyilesti. Durumlari da duzeldi hamdolsun.. .s
Siz de eminim ki cok iyi bakacaksinizdir. Bundan hic suphem yok.
İnşaallah daha iyi olurlar. Dr dedi odanın nemi 45 50 olacak nem ölçek soğuk buhar mak. Alın.yün yorgan yastık battaniye parfüm yapay yiyecekler boyalı abur cubur vermeyin dedi.oda sicak olmasin dedi.sıcakta kötü oluyor onu yasayrak öğrendim.yatinca çok oksurdu Allaha sayısız şükürler olsun salona geldim burası daha iyi odadan serin değil de sıcak değil 1 saati geçti oksurmedi.çok şükür.

Öncelikle geçmiş olsun bizde 3 gündğr aynı durumdayız astım demediler ama recetelerde fln öyle yazıyor.ventolin ve pulmicort kullanıyoruz bizde sabah olmadan uyku yok uyuyamıyor yavrum 39 aylık
Çok geçmiş olsun.Allah tez zamanda şifa versin yavrularimiza.bence benim kizimfa da daha küçükken vardı yeni keşfettiler.Allah korusun ama öyleyse bile ne kadar ilaca erken başlarsa o kadar iyi.Mesajınızı yeni gordum bu arafa

Çok geçmiş olsun.Allah tez zamanda şifa versin yavrularimiza.bence benim kizimfa da daha küçükken vardı yeni keşfettiler.Allah korusun ama öyleyse bile ne kadar ilaca erken başlarsa o kadar iyi.Mesajınızı yeni gordum bu arafa
sağol canım sızede geçmiş olsun 3 aylıkken hastaneye yattık her ılkbahar sonbahar ve kısın süreklı makıneyle hava verıyoruz daha doktora gıtmeden baslıyorum.doktor dıyo zaten sız cozdunuz olayı artık.2 yasındada zatüre oldu hastanede yattık yıne malesef

Back