• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızım artık yemiyor.. yardım !!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eylul166

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
10.690
880
448
43
merhaba arkadaşlar ;

kızım 1 hafta sonra 6 aylık olacak 4 buçuk aylıkken ek gıdalara başladık ,önce elma suyu ,havuç suyu ,sonra püreler ,sonra kaşık ve kavanoz mamaları ,önceleri çok güzel yiyordu mama önlüğünü takarken bile seviniyordu .son 10 gündür filan hiç bişey yemiyo ,reddediyo ,ağzını kapatıyo yada kusuyo ,sadece emmek istiyo ,yalnızca kavanoz mamalarını yiyo o da çok az ,neden birden bire böyle oldu,hasta filan değil,keyfi yerinde emmesi güzel,ben bu hafta kahvaltı ve çorbalara başlamak istiyordum ama malesef onları da yemiycek..nasıl sevdirebilirim .ne yapmalıyım ,önerilerinizi bekliyorum..

Büyük ihtimalle bebeğiniz değişik tatlar istiyordur. aynı tatlardan sıkılmıştır.
Örneğin elma suyu nu sade vermek yerine elma ve havuç püresini karıştırın verin.
Yoğurt başlayın mesela kahvaltı ya başlamadan önce.
Meyve ve yoğurt öğün halini alınca kahvaltıya başlayın. Bi çay kaçığının ucuyla yumurta ile başlayın mesela. Sonrasında peynir ve yumurta dönüşümlü olarak verin.

Israr etmeden sabırla ve inatlaşmadan...

Diş dönemindeyse birde iştahsızlık normaldir.

Sevgiler.

canım diş çıkarma dönemine girmiş olabilir diş döneminde bebeklerde iştah kalmıyor kızım 1 yaşını geçti hala diş sıkıntılarımız bitmedi o döneme girince kızım kilo veriyor atlatacağız umuyorum.

iremcim o aşamaları geçtik canım ,yoğurt hiç sevmedi içine ne koyduysam kabul etmedi..elmayı havucu karıştırdım ,bunları hep yiyordu ,yani yediği şeyleri şimdi yememesi canımı sıkıyor..belki dediğiniz gibi diş çıkarma dönemi mi acaba..

eğer normalde yiyorsa canım diş dönemidir. ısterse bir doktor kontrolüne götür. Bi problem yoksa zaten dr un söyler. Dönem dönem bebeklerde böle iştah sorunları olabiliyor.
Israr etme bebeğine yemesi için. yiyen bebeği yemez yaparsın şekerim.

Ama doktor kontrolüne götür derim. Belki kansızlık vardır bu da iştah sorunu yapabiliyor.

diş olabilir
uykusu da bu dönemde bozulabilir, hazırlıklı ol canım
bir de sakın zorlama iyice nefret etmesin

Cnım dr.götür bir diş ndeniyle bence ısrar etme öçnceden yiyen bebek genelde rahatsız oldumu biraz ara verir sonra düzelir...

vallakızlar ben neler denedim amerikadan alet edavat bile getirttim hiçbirini almıyor yazmadığım yer kalmadı mamalara üye oldum ücretsiz numune aldım çeşit çeşit biberon kaşık 6 aylık tı başladık 7 ye girdik prematüre bebk hala hiçbişey yemiyo hiçbişey allahım çok zor büyümesi 3 aydır durdu doktoru benim yapabileceğim bişey yok psikiatriye götürün dedi götürcem baklım

Back