Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Çok üzgünüm çoookSelam.. Kızım 57 günlük oldu. 1 ay kilo alamayınca mamaya başladık. İlk 2 hafta sorun yoktu. 2 haftadır memeden emdiklerini kusuyor. Ama mama yediğinde problem yok. Yaklaşık 3-3.5 saatte 75 cc mama aralarda da meme veriyorum. Sütüm çok fazla gelmiyor açıkçası.. 5-6 saatte bir emzirebiliyorum. Gece de uykusu bölündüğü için emziremiyorum. Yani toplasak günde 2-3 kez emzirebiliyorum. Buna benzer sorun yaşayanlar oldu mu aranızda. Bana bir yol gösterin ne olur. Bu arada kızım biberona alışınca memeyi bırakır gibi oldu ama ben ısrar ederek silikon meme ucuyla da olsa emziriyorum. Şimdi yeniden memeden emmeye başladı.. Lütfen kızlar tecrübeleriniz varsa bekliyorum. 3700 gr doğan kızım bugün 2 aylık ama sadece 4500 gram olabildi..
canım aynı şeyleri yaşıyoruz benim oğlumda 56 günlük ilk bir ay hiç emmedi sütümü sağarak verdim çok mecbur kalınca da mama 3.700 gr doğdu beş gün sonunda 3.340 a düşmüştü bugün tartıldığında ise 4.300 çıktı ama doktorumuza göre gelişimi gayet iyi. bu arada bir ayın sonunda slikon uçla emmeye başladı . sende bi doktora danışsan
bu arada memeden vazgeçmesin diye mamayı kaşık biberonla veriyorum çok şükürde sıkıntı yaşamadım
sütünün artıracak önlemleri alabilirsin bende sütüm yok diyordum ama ne zamanki rezene içmeye başladım arttı
Jnazcım bu beslenmeyle devam edeceğim ama bir başka problem de anne sütünü keyifle aldığı halde yarım saat geçmeden neredeyse tamamını çıkarıyor. Ama mamada böyle bir problemi yok. Acaba sütüm gazlımı diye düşünmeden edemiyorum.. Emme ve mama sıklığı nedir sizde..
canım oğlumda bazen dediğin gibi çıkarıyor ama her zaman değil. sütün gazlımı değil mi bilemeyeceğim malesef. emme sıklığı gün içinde ne zaman isterse veriyorum canım zaten gündüzleri hiç uyumuyor oğlum 2 saatte bir emiyor . mama ya gelince genelde sabahları ve gece yatarken veriyorum gündüzleride mecbur kalırsam . ölçü olarakta en fazla 75cc oda hiç sütüm gelmediğini hissettiğim zamanlarda genelde 45 yada 60 cc yapıyorum. emzirdiğim için çokta fazla mamaya ağırlık vermek istemiyorum birde mama yüzünden sık sık kabız oluyor
Dr a danıştım anne sütü ağırlıklı ver diyor ama anne sütünü 1 saate yakın emiyor aradan yarım saat geçmeden ağlamaya başlıyor. 75 cc mama verince doyuyor ancak. yani ne yazık ki günde 5-6 kez de mama vermek zorunda kalıyorum. Gece uykusu bölündüğü için de emmek istemiyor. 2-3 kez meme 5-6 kez mama yinede çok yavaş kilo alıyor benim kuzum işte.. Kabızlık ve gaz mamadan sonra bizde de başladı. Çok rahatsızsa zinco veriyorum 4 damla ama düzenli kullanmıyorum. alışmasını istemiyorum ve faydasınıda görüyorum zinconun.
mama yiyen çocuk kilo alır, her ay 1 kilo alıyorlar genelde belki sütün yaramıyordur, suludur sütün, mamaya devam et bence. Birde sütün fazlasını kusuyorlar. Benimkide 2 aylık olana kadar dolu dolu kusardı. Gazını çıkarırken midesine bastırıyorsan o da kusma sebebi.