Çocuk Hastalıkları Kızım ağlarken nefesi kesilip bayıldı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

beyazdes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
15
0
arkadaşlar kızım 3 yaşında normalde ağlarken önce biraz nefesi kesilip sessiz kalırdı sonradan ağlama sesi çıkardı.Bu hep vardı ama kısa sürüyordu.Ancak dün sesi gitti nefes alamadı morardı elleri ayakları kitlendi gözleri kaydı bayıldı gibi oldu.Çok korktum mosmor oldu eşimle hemen cici kızım tatlı kzıım diye diye kendine getirdik.Kızım normalde istediği şeyin anında olmasını istiyor kendini yerden yere atıyor.Mesela oyuncakçıda bir çocuk aynı oyuncağa bakmak isstesin çıldırıyor yerlerde.Neyapacağımı şaşırıyorum bugün doktora götürdüm olduğu gibi anlattım nefes kesilmesinde absens nöbeti olabileceğini söyleyip devlet hastanesine sevk verdiler.Oradaki doktor kansızlık ihtimali için yarın sabah kan tahiline çağırdı.Eğer kansızlık yoksa atarax şurubuna başlayacağız dedi.
Bu şurubu ben daha önce arkadaş tavsiyesiyle almıştım uykusu düzene girsin diye birkaç kez verdim fakat uykusu geldikçe dahada hırçın olup uyumak istememişti.Bende bir daha vermedim.Şimdi bu ataraxla nekadar tedavi olabilirki.

Bu rahatsızlık hakkında bilginiz varmı.Hatta bana izmir ve ilçelerinde önerebileceğiniz iyi bir çocuk pedegogu yada çocuk doktoru varmı?Cevabınız bekliyorum kızlar.

ayrıca ilk revire çıktık orada absens olabileceğini söyleyerek devlet hastaneine sevk verdiler devlet hastanesindede katılma nöbeti olduğunu.sinirden ve üzüntüden ağlarken nefesini toparlayamaığını söyledi.Az önce absens nöbetini googlde araştırdım sara yani epilepsi türlerindenmiş.
Benim en çok merak ettiğim kızım katılma nöbetimi geçirdi sinir krizimi geçirdi yada ikisini aynı andamı yaşadı.Çünkü eli ayağı büzüldü yüzü biranda zayıfladı morardı gözleri kaydı :KK43:

korkunç bir durum anne açısından iyiki panik yapmamışsın ben olsam heralde ilk olarak kendimi bir yerden atmayı düşünürdüm, çok zor, ama annem her zaman der ki, o da annesinden ömğrenmiş, çok ağladıüında morarıp nefesi kesiliyor nefes alamıor yaa, işte o uzun sürerse hemen poposuna parmak bas kii, poposundan nefesi çıkmasın der, popodan nefes çıktığı an ölebilirmiş çünkü, Allah korusun..aklında bulunsun, yani amaç o nefesi içerde tutmak.

korkunç bir durum anne açısından iyiki panik yapmamışsın ben olsam heralde ilk olarak kendimi bir yerden atmayı düşünürdüm, çok zor, ama annem her zaman der ki, o da annesinden ömğrenmiş, çok ağladıüında morarıp nefesi kesiliyor nefes alamıor yaa, işte o uzun sürerse hemen poposuna parmak bas kii, poposundan nefesi çıkmasın der, popodan nefes çıktığı an ölebilirmiş çünkü, Allah korusun..aklında bulunsun, yani amaç o nefesi içerde tutmak.

sağol canım inşallah bir daha olmaz ama aklımda bulunsun.
o günden beri baya nazlı oldu birazda beni kullanıyor çok zor çocuk eğitmek çoook

canım behçet uza götür tam teşekküllü çocuk hastanesi çok kalabalık ama oraya götürmeni öneriyorum sana, geçmiş olsun

Bencede bir araştırma hastanesine götürmeniz en uygunu...

Hepimizin kendince doğru bildikleri vardır,söylenen her şeyi uygulamaya kalkarsan işin içinde çıkman dahada zorlaşır..
Ege üniversitesi çocuk hast.veya behçet uz çocuk hast.gitmen en iyisi ve ihmal etmeden..

Geçmiş olsun..

kansızlıktanda oluyor
eltımın bebegı olmustu eltım cocuk doktoru
cocugu bas aşagı getırerceksın yayklarından sallıyacakmıssın sonra kan beyne gıttımı kendıne gelıyormus

benim kızım 3 yaşına kadar öyleydi her ağlamasında oluyordu bu olay okadar çok doktora götürdükki kansızlıktan dendi hep.başka bisebep bulunamadı.kan ilaçları kullandık.birde nazlı bebeklerde oluyormuş biz hemen yüzüne üflerdik nefesini toplardı.büyüdükçe geçti şükür kalmadı.sizinkide bikaç seneye geçer geçmiş olsun.

benim kızımda da çok oldu..demir eksikliğinden olduğu söylendi..demir ilacını ve pekmezini hiç ihmal etmeden kullandık canım..şu anda 3,5 yaşında ve olmuyor artık..öyle olduğu zamanlarda yüzüne suyu hızlı bir şekilde çarparsan kendine geliyordu benimki de..ama herseferinde çok korkutuyordu beni..

X