bu market tavuğunu bende sosyal medyada bir doktorun reelsinde görmüştüm ya. şimdi siz yazınca da doğruymuş demek ki10 yaşından sonra erken ergenlik sayılmıyor. Benim kızım 11,5 yaşında regl oldu ,olduğunda 156cm di şuan 13 yaşında 171 cm boy uzamaz deniliyor ama bizde tam tersi oldu yani.
Market Tavugu , abur cubur paketli gıda yedirmeyin sizinde o yaş civarlarda olur .
. Bulabiliyorsaniz organik tavuk veya güvenilir kasap tercihiniz olsun.bu market tavuğunu bende sosyal medyada bir doktorun reelsinde görmüştüm ya. şimdi siz yazınca da doğruymuş demek ki
Özel Spor yada beslenme progmaniz oldu mu10 yaşından sonra erken ergenlik sayılmıyor. Benim kızım 11,5 yaşında regl oldu ,olduğunda 156cm di şuan 13 yaşında 171 cm boy uzamaz deniliyor ama bizde tam tersi oldu yani.
Market Tavugu , abur cubur paketli gıda yedirmeyin sizinde o yaş civarlarda olur .
Spor yasakdi. Dizinde ergenlikle birlikte Osgood Schlatter diye büyüme ağrısı yapan bir rahatsızlık çıktı. Doktor hoplayıp koşmak yok dedi. Çünkü çok ağrı yapıyordu bazı zamanlar. Özellikle çok ağrı yaptığı zaman ağrı geçince boyunun uzadığını farkediyorduk. Normal hareket etti. Ve yemek ev yemekleri yedi. Biz pek dışarıdan yemek yemeyiz. Ayda 3 belki 4 .Özel Spor yada beslenme progmaniz oldu mu
Spor yasakdi. Dizinde ergenlikle birlikte Osgood Schlatter diye büyüme ağrısı yapan bir rahatsızlık çıktı. Doktor hoplayıp koşmak yok dedi. Çünkü çok ağrı yapıyordu bazı zamanlar. Özellikle çok ağrı yaptığı zaman ağrı geçince boyunun uzadığını farkediyorduk. Normal hareket etti. Ve yemek ev yemekleri yedi. Biz pek dışarıdan yemek yemeyiz. Ayda 3 belki 4 .
Bak bugün beden öğretmeni boyunu olcmus sınıfın. Donem başı 170 di bugün olcmus 172 çıkmış. Yani hala uzuyor boyu.
El grafisi normalse tabii mudahaleye hic gerek yok. Benim kizimda vucut acikligi 1.5 yas ileride cikti mesela. Boy kapaklarinin kapanmasina da az vardi. Rahim aktivitesine gore 6 ay icinde adet gorur dediler. İgneye baslamadan once ornegin bir sene varsa adetine biraktiginda yine bir sene sonra adet oluyor. Normalde bir cocuk o yaslarda max 3-4 cm uzuyor ondan arkadaslarinizin cocuklarinin uzamasi durmus gibi gelebilir. Hormonlarin etkisiyle hizli uzama oluyor hormonu baskilayinca normal seviyeye donuyor.merhabalar bende konu açmıştım benzer , benim küçük kızımında 8yaş 3 aylıkken geçen kasım ayında memede tomurcuklanma gördüm, doktora gittik hormonlar ve el grafisi normal çıktı. yaşına göre zayıf ve ortalama boyda bir çocuk. dışarıdan paketli gıda çok yemeyiz arada bisküvi donat yerdi onu da kestik. şuan doktora gitmemizin üzerinden 4 ay geçti doktor 4-5 ay sonra yeniden getirin takip edelim dedi ama ben açıkcası 9 yaşına girdiğinde yazın götüreceğim. çok araştırdım çevremde de bu ergenliği durdurmak için iğne kullananlar var. ben çok anormal bir durum olmaz ise kullanmayı düşünmüyorum. Mesela büyük kızımın 9,5 yaşında memeleri çıkmaya başladı 11,5 yaşında da regl oldu süreç 2 sene sürdü. küçük kızımda belki bu süreç 3 sene sürecek regl yaşı genelde genetik bizim ailemizde tüm kız çocukları 11,5 yaşında regl oldu. İğne kullanan arkadaşlarımın kızları da mesela çok uzunlardı hızlı büyüyorlardı boyu kısa kalmasın diye iğne başladılar, boy uzaması da durdu bir de onların 7 yaşında memede tomurcuklanma olmuştu bize doktorumuz 8 yaştan sonra ergenlik belirtileri normal kabul edilir önemli olan hızlı gitmemesi dedi.
Kızımda da benzer belirtiler var 8 yaş 11 aylık tam olarak 9 diyebilirizKızlar selam kızım 9 yaşında ama özel bölgede kıllanma başlandı yüzünde azıcık sivilcelenme var teri çok ağır kokuyor boyu bana hep kısa geldi doktora kaç kere götürdüm boyu iyi dediler şuan 1.35 diğer belirtiler yeni başladı doktordan şimdi yine randevu aldım bu konuda tecrübeleriniz varsa yardım edermisiniz erken ergenlik belirtisi mi bunlar zaten kızlar adet gördükten sonra çok az uzuyor bundan da çok korkuyorum düşünmekten kafayı yicem
Benim kızım da 8 yaş 5 aylık meme tomurcuklanması ve tüylenme var bir kaç kere hastaneye götürdüm takip dediler iğne tedavisi istiyorum ama yazmıyorlar Sizde son durum nedirKızlar selam kızım 9 yaşında ama özel bölgede kıllanma başlandı yüzünde azıcık sivilcelenme var teri çok ağır kokuyor boyu bana hep kısa geldi doktora kaç kere götürdüm boyu iyi dediler şuan 1.35 diğer belirtiler yeni başladı doktordan şimdi yine randevu aldım bu konuda tecrübeleriniz varsa yardım edermisiniz erken ergenlik belirtisi mi bunlar zaten kızlar adet gördükten sonra çok az uzuyor bundan da çok korkuyorum düşünmekten kafayı yicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?