merhabalar bende konu açmıştım benzer , benim küçük kızımında 8yaş 3 aylıkken geçen kasım ayında memede tomurcuklanma gördüm, doktora gittik hormonlar ve el grafisi normal çıktı. yaşına göre zayıf ve ortalama boyda bir çocuk. dışarıdan paketli gıda çok yemeyiz arada bisküvi donat yerdi onu da kestik. şuan doktora gitmemizin üzerinden 4 ay geçti doktor 4-5 ay sonra yeniden getirin takip edelim dedi ama ben açıkcası 9 yaşına girdiğinde yazın götüreceğim. çok araştırdım çevremde de bu ergenliği durdurmak için iğne kullananlar var. ben çok anormal bir durum olmaz ise kullanmayı düşünmüyorum. Mesela büyük kızımın 9,5 yaşında memeleri çıkmaya başladı 11,5 yaşında da regl oldu süreç 2 sene sürdü. küçük kızımda belki bu süreç 3 sene sürecek regl yaşı genelde genetik bizim ailemizde tüm kız çocukları 11,5 yaşında regl oldu. İğne kullanan arkadaşlarımın kızları da mesela çok uzunlardı hızlı büyüyorlardı boyu kısa kalmasın diye iğne başladılar, boy uzaması da durdu bir de onların 7 yaşında memede tomurcuklanma olmuştu bize doktorumuz 8 yaştan sonra ergenlik belirtileri normal kabul edilir önemli olan hızlı gitmemesi dedi.