Kızım 9 yaşında erken ergenlik mi?

Bnmdnym

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2025
15
6
1
32
Kızlar selam kızım 9 yaşında ama özel bölgede kıllanma başlandı yüzünde azıcık sivilcelenme var teri çok ağır kokuyor boyu bana hep kısa geldi doktora kaç kere götürdüm boyu iyi dediler şuan 1.35 diğer belirtiler yeni başladı doktordan şimdi yine randevu aldım bu konuda tecrübeleriniz varsa yardım edermisiniz erken ergenlik belirtisi mi bunlar zaten kızlar adet gördükten sonra çok az uzuyor bundan da çok korkuyorum düşünmekten kafayı yicem😞

Dr a belirtileri soylediğinde normal mi dedi? Boyu iyi diyip gönderdi mı? Tahlil falan yapılmıyormuymus?

10 yaşından sonra erken ergenlik sayılmıyor. Benim kızım 11,5 yaşında regl oldu ,olduğunda 156cm di şuan 13 yaşında 171 cm boy uzamaz deniliyor ama bizde tam tersi oldu yani.
Market Tavugu , abur cubur paketli gıda yedirmeyin sizinde o yaş civarlarda olur .

10 yaşından sonra erken ergenlik sayılmıyor. Benim kızım 11,5 yaşında regl oldu ,olduğunda 156cm di şuan 13 yaşında 171 cm boy uzamaz deniliyor ama bizde tam tersi oldu yani.
Market Tavugu , abur cubur paketli gıda yedirmeyin sizinde o yaş civarlarda olur .
bu market tavuğunu bende sosyal medyada bir doktorun reelsinde görmüştüm ya. şimdi siz yazınca da doğruymuş demek ki

Aynı durumlar bizde de var.Doktorun dediklerini burdan paylaşır mısınız.Bu süreçte bilgi paylaşımına ihtiyacım var

Özel Spor yada beslenme progmaniz oldu mu

Özel Spor yada beslenme progmaniz oldu mu
Spor yasakdi. Dizinde ergenlikle birlikte Osgood Schlatter diye büyüme ağrısı yapan bir rahatsızlık çıktı. Doktor hoplayıp koşmak yok dedi. Çünkü çok ağrı yapıyordu bazı zamanlar. Özellikle çok ağrı yaptığı zaman ağrı geçince boyunun uzadığını farkediyorduk. Normal hareket etti. Ve yemek ev yemekleri yedi. Biz pek dışarıdan yemek yemeyiz. Ayda 3 belki 4 .
Bak bugün beden öğretmeni boyunu olcmus sınıfın. Donem başı 170 di bugün olcmus 172 çıkmış. Yani hala uzuyor boyu.

Spor yasakdi. Dizinde ergenlikle birlikte Osgood Schlatter diye büyüme ağrısı yapan bir rahatsızlık çıktı. Doktor hoplayıp koşmak yok dedi. Çünkü çok ağrı yapıyordu bazı zamanlar. Özellikle çok ağrı yaptığı zaman ağrı geçince boyunun uzadığını farkediyorduk. Normal hareket etti. Ve yemek ev yemekleri yedi. Biz pek dışarıdan yemek yemeyiz. Ayda 3 belki 4 .
Bak bugün beden öğretmeni boyunu olcmus sınıfın. Donem başı 170 di bugün olcmus 172 çıkmış. Yani hala uzuyor boyu.

Genetik uzun o zaman

Kızım 10 bucuk yasinda oldu. 3.reglisini goruyor. Yapili bir kız cocugu. Doktorlar normal demişti

Merhaba, kizim 8 yasindayken tomurcuklanma gordum. Hemen endokrine gittik. El grafisi hormon testleri yapildi. 6 ay kontrol edildi. Hormonlari yuksekti durdu. Bu sirada oyun terapisi aldirdim psikolojik olarak buyume istegi hormonlari tetikleyebilir diye. İse yaradi. Senede 1 kontrolu oldu. 9.5 yasinda baska belirtileri gordum ve tekrar test yaptik ultrason goruntusu adetine az kaldigini soyledi. El grafigi boy icin onemli olan bizim 1.5 yas ilerideydi. Yani cocugum 9.5 yasinda olsa da el grafigine gore vucut kendini 11 yasinda saniyordu. İki ayri doktordan gorus almistik cocuklarda 8den sonra baslayan bulgular sınır sayiliyormus ama bize igne ile hormon durdurmayi onermemislerdi. 9.5 yasindaki muayenede doktorumuz adet gorurse hemen getir dedi. Baska bir gorus almaya gittik o doktorumuz neden bu kadar beklediniz durdurulabilir ve durdurma islemi bittiginde kac ay sonra adet gorecekse ayni o sekilde gorur neden durdurmadiniz dedi. Gittigimiz her doktor erken ergenligin rahim, yumurtalik ve meme kanseri riskini artirdigini soyledigi icin biz durdurma karari aldik. 133 ile baslamistik bu yolculuga psikolojik etkisi de cabasi. Su an 145 kizim sanirim igneler 11 yasina kadar vuruluyor 4-5 ayimiz kaldi boy konusunda bir sey yapamadik durdurunca da ergenligin etkisiyle hizli uzayan boy normalde uzamasi gereken miktar kadar uzuyor. 4 ayda 2 cm falan uzadi. Doktorlarin tahmini max 157-158 olur gibi duam umarim daha fazlasi olur ama ben risk almak istemedim hem ruhsal hem de fiziksel acidan etkisi olmasini istemedik. Bizim deneyimimiz bu sekilde belki faydasi olur sizinle paylasmak istedim

Evet. İlk doktorumuz hic lafini etmedi ikinci adet baslarsa baslamayi soyledi o kadar gecikmek istemedim en son baska bir doktora goturdugumuzde o cok gec kaldigimizi daha once de yapilabilecegini soyledi. 8 yas sınır kabul ediliyor biraz gidisata baktik 9 yasindan sonra ne fiziksel ne psikolojik olarak hazir olmadigini ve vaktinin de az oldugunu gorunce baslama karari aldik

merhabalar bende konu açmıştım benzer , benim küçük kızımında 8yaş 3 aylıkken geçen kasım ayında memede tomurcuklanma gördüm, doktora gittik hormonlar ve el grafisi normal çıktı. yaşına göre zayıf ve ortalama boyda bir çocuk. dışarıdan paketli gıda çok yemeyiz arada bisküvi donat yerdi onu da kestik. şuan doktora gitmemizin üzerinden 4 ay geçti doktor 4-5 ay sonra yeniden getirin takip edelim dedi ama ben açıkcası 9 yaşına girdiğinde yazın götüreceğim. çok araştırdım çevremde de bu ergenliği durdurmak için iğne kullananlar var. ben çok anormal bir durum olmaz ise kullanmayı düşünmüyorum. Mesela büyük kızımın 9,5 yaşında memeleri çıkmaya başladı 11,5 yaşında da regl oldu süreç 2 sene sürdü. küçük kızımda belki bu süreç 3 sene sürecek regl yaşı genelde genetik bizim ailemizde tüm kız çocukları 11,5 yaşında regl oldu. İğne kullanan arkadaşlarımın kızları da mesela çok uzunlardı hızlı büyüyorlardı boyu kısa kalmasın diye iğne başladılar, boy uzaması da durdu bir de onların 7 yaşında memede tomurcuklanma olmuştu bize doktorumuz 8 yaştan sonra ergenlik belirtileri normal kabul edilir önemli olan hızlı gitmemesi dedi.

merhabalar bende konu açmıştım benzer , benim küçük kızımında 8yaş 3 aylıkken geçen kasım ayında memede tomurcuklanma gördüm, doktora gittik hormonlar ve el grafisi normal çıktı. yaşına göre zayıf ve ortalama boyda bir çocuk. dışarıdan paketli gıda çok yemeyiz arada bisküvi donat yerdi onu da kestik. şuan doktora gitmemizin üzerinden 4 ay geçti doktor 4-5 ay sonra yeniden getirin takip edelim dedi ama ben açıkcası 9 yaşına girdiğinde yazın götüreceğim. çok araştırdım çevremde de bu ergenliği durdurmak için iğne kullananlar var. ben çok anormal bir durum olmaz ise kullanmayı düşünmüyorum. Mesela büyük kızımın 9,5 yaşında memeleri çıkmaya başladı 11,5 yaşında da regl oldu süreç 2 sene sürdü. küçük kızımda belki bu süreç 3 sene sürecek regl yaşı genelde genetik bizim ailemizde tüm kız çocukları 11,5 yaşında regl oldu. İğne kullanan arkadaşlarımın kızları da mesela çok uzunlardı hızlı büyüyorlardı boyu kısa kalmasın diye iğne başladılar, boy uzaması da durdu bir de onların 7 yaşında memede tomurcuklanma olmuştu bize doktorumuz 8 yaştan sonra ergenlik belirtileri normal kabul edilir önemli olan hızlı gitmemesi dedi.
El grafisi normalse tabii mudahaleye hic gerek yok. Benim kizimda vucut acikligi 1.5 yas ileride cikti mesela. Boy kapaklarinin kapanmasina da az vardi. Rahim aktivitesine gore 6 ay icinde adet gorur dediler. İgneye baslamadan once ornegin bir sene varsa adetine biraktiginda yine bir sene sonra adet oluyor. Normalde bir cocuk o yaslarda max 3-4 cm uzuyor ondan arkadaslarinizin cocuklarinin uzamasi durmus gibi gelebilir. Hormonlarin etkisiyle hizli uzama oluyor hormonu baskilayinca normal seviyeye donuyor.

Kızlar selam kızım 9 yaşında ama özel bölgede kıllanma başlandı yüzünde azıcık sivilcelenme var teri çok ağır kokuyor boyu bana hep kısa geldi doktora kaç kere götürdüm boyu iyi dediler şuan 1.35 diğer belirtiler yeni başladı doktordan şimdi yine randevu aldım bu konuda tecrübeleriniz varsa yardım edermisiniz erken ergenlik belirtisi mi bunlar zaten kızlar adet gördükten sonra çok az uzuyor bundan da çok korkuyorum düşünmekten kafayı yicem😞
Kızımda da benzer belirtiler var 8 yaş 11 aylık tam olarak 9 diyebiliriz ;) Boy 135, kilo 33 kg.
Ter kokusu, genitalde tüylenme (az miktarda üçgen bölgenin en alt kısmında), meme büyümesi var önce çocuk doktoruna götürdük o direk endokrinolojiye sevk etti, orada da fiziki muayene yaptılar ( koltuk altı genital tüy incelemesi,boyuna ve memelere elle fiziki muayene yapıldı) ve hormon testi için kan verdik sonuçlar çıkmış hormon değerleri normal bayram sonrası kontrol var ama doktor yaş olarak normal dedi. Bende 12 yaşta regl olmuştum.

Son düzenleme:
Benim kızım da 9 yaşında 34 kilo 137 boy memede tokurcuklanma yüzünde hafif sivilce olunca götürdüm doktora
9-14 yaş ergenlik için normal yaş dediler kan tahlili el röntgeni çekildi herşey normal müdahaleye gerek yok sadece market ürünü abur cunur yemesin dediler
Muhtelemen 2 seneye adet olur 11 yaş normal zaten

Benim kızım da 8 yaş 5 aylık meme tomurcuklanması ve tüylenme var bir kaç kere hastaneye götürdüm takip dediler iğne tedavisi istiyorum ama yazmıyorlar Sizde son durum nedir

Merhaba kızlar hepinizin msjlarını yeni gördüm doktora götürdüm göğüslerini kontrol etti adet olmasına daha var dedi zaten artık 9 yaşı bile kabul ediyorlar ergenlik yaşı düşmüş sağlık ocağında genel tahlil yaptırdık herşey normal çıktı benim aslında korkum boy kısa bide erken ergenlik olursa iyice kısa kalması

Back
X