Bebek Beslenmesi kizim 7aylik oldu emmeyi birakti ve devam sutu istemiyo yardim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ezba77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
3.264
1
116
Almanya
merhaba kizlar kizim 7.ayini doldurdu ve emmeyi birakti gunduz hic emmiyo devamli cekiyo geri kendini gecedekandirip veriyorum ama ozamanda cok az sut geliyo devam sutunude pek icmek istemiyo gunde 500ml sut almasi gerekiyo ama benim kizim istemiyo bugun sadece 100ml devam sutu almistir nerdeyse kasik mamasi veriyorum kasigi seviyo ama nereye kadar ne yapmam gerekiyo bilemiyorum yardim kizlar neyapicami sasirdim

En fazla 500 cc canim350 400 de alabilir.
Benim bebegim de 9. Ayda birakti emmeyi devam sutude almiyordu.
Devam sutunu kasik mamasina kattim.
Yogurtda yiyor.
Muhallebisinide devam sutuyle yapiyordum.
Bunlarda gunluk 500 aliyor benimkisi hala bu sekilde gidiyoruz emmeyi biraktigindan beri.
Devam sutu direk olarak almiyorsa kasik mamalarina katmalisin gun icinde yogur yesin muhakkak cunku kalsiyum alamaz
baska turlu ha birde iki tatli kasik peyniride unutma.

tesekkurler canim cevap icin bende senin gibi yapayim ozaman ve kasikmamasini devam sutuyle yapayim peynir aliyo canim kahvalti yaptiriyorum bazende yumurta sarisi veriyorum corba yapiyorum icmiyo tatli seyleri seviyo corbada hic tat olmuyo oda yemek istemiyo bende icine yine kasik mamasi katiyorum ozaman yiyo rabbim yardim etsin hepimize saglikla buyutelim bebeklerimizi

3 aylıkken başladı süt içmeme isteği. . Taki 5 aylık olana kadar. . 5 aydan sonra büyük bir zevkle alıo gögsümü. . Ama şimdide eskisi gibi sütüm yok .6.Ayından itibaren kesinlikle devam sütü içmiyor .hergün kahvaltısında kbrt kutusu büyüklüğünde peynirini yiyo.Yoğurtta tüketio ama kesnlikle devam sütünü ağzına almıo.Bende şaşırdım neyapacağımı

bendede ayni durum var canim devam sutu icmek istemiyo bugun hic veremedim nerdeyse kasik mamasina kattim onuda yemedi bende yogurt verdim onu yedi biraz bizdede ayni yani yogurtta yiyo peynirde ama devam sutu istemiyo gunduz asla emmiyo gecede ben uyku arasinda kandirip veriyorum ama ondada sutum cok az yetmiyo ne yapicam bilemiyorum

Ben birkaç doktora sordum günde yarım litre süt konusunu. Günlük alması gereken kalsiyumu yalnızca devam sütünden veya anne sütünden alması gerekmiyormuş. Yoğurt, peynir, kefir, yeşil yapraklı sebzelerden yapılan püreler veya çorbalar da kalsiyum içerdiğinden gün içinde bunları tüketiyorsa kalsiyum alımını karşılarmış.
Benim oğlum da devam sütü içmiyor 7 aylık şu an. Ben günde 250 gram yoğurt, 120 ml kefir, yarım kibrit kutusu peynir ve sebze veriyorum. Anne sütü de alıyor fakat sütüm az. Kalsiyumu fazlasıyla karşılıyor. Süt içmiyor diye kafanıza takmayın.

tesekkur ederim bilgi icin canim benim kizimda peynir yiyo kasik mamalarindan yiyo yogurtta yiyo insaallah karsiliyodur kalsiyum ihtiyacini sebzeleri pek sevmiyo yemek istemiyo kandirarak bi kac kasik yediriyorum

Merhaba ecrin
Benim kızım şu an 8 aylık ve 7 aylık olduğundan beri gündüzleri pek emmiyor. Daha doğrusu haftasonları evdeysem,tam uykuya dalacakken emiyor. Ama uyanıkken kabul etmiyor genelde. Geceleri 3 kere filan emiyor ortalama. Biberon ve emzik kullanmıyoruz. Devam sütünü içmiyor yani biberona alışmadığımız için. Ben de diğer arkadaşlar gibi kaşık mamasının içine katıyorum devam sütünü. Ama bizimki kaşık mamasını da pek sevmiyor:)) Meyve,pekmez vs ekliyorum ama nafile. Tabağın yarısını anca bitiriyor.
Yoğurt ve çorbalarını yiyor(tarhana hariç). Tarhanayı bi cezvede pişiriyorum.Küçük bir tencerede ise etli sebze çorbası. Sonra ikisini karıştırıp veriyorum,sırf vitamin alsın diye. Bebeklerimiz için ne yapacağımızı şaşırdık valla :)))
Oysa o kadar çok isterdim ki, 2 yaşına kadar emzirmeyi...Kısmet böyleymiş...Önceden çok takıyordum kafama. Artık takmamaya çalışıyorum. Ve 7 aylık oluncaya kadar su içmeyi de istemedi. 1aydır iyi-kötü içiyor.......Annelik zor zanaat...Kolay gelsin hepimize.

merhaba arkadaslar benim kizim 17 aylik
ben de 2 ayindan sonra devam sutu vermek zorunda kaldim ilk baslarda kizim almadi tabi.ben de her defa devam sutu verdigimde biberonun emzigine azicik recel surdum.cok degil sadece tadini ala bilecegi kadar.her geri cekildiginde yaptim ve bi kac gun sonra sevmeye basladi devam sutunu buyuyunce zor ayirdim valla

merhaba dark gorusemedik cok uzun suredir allah bagislasin kizini bende cok isterdim 2yasina kadar emzirmeyi ama yok istemiyo dungece 2kere emzirdim ama yetmiyo herhalde sabaha kadar mizmizlaniyo bide dis cikarticak saniyorum huzursuz biraz gercekten annelik zor zanaat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…