• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım 3,5 aylık, çoook zor emiyor ve 15 gündür kilo almamış!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ador74

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
62
7
86
50
Ankara
Kızlar,

Kızım 3,5 aylık.
Şimdiye kadar sadece anne sütü aldı. (Meme uçlarım küçük olduğu için silikon uçla emziriyorum.)
3.200gr doğdu.
1.ayın sonunda 3.700gr.
2.ayının sonunda 4.950 gr.
3.ayının sonunda da 5.600gr oldu. (Boyu 61cm.)
Doktoru son kontrolde alt sınırda kilo almış, takip edelim demişti. 10 gün sonra, tekrar sağlık ocağında tarttırdım gram kilo almamış. Hala 5.600...
Zaten son günlerde inanılmaz zor emiyor. Resmen savaşıyoruz. Kucağıma yatırıp, memeyi gördüğü an basıyor yaygarayı. Geceleri uyku sersemi yine biraz emiyor ama gündüz her emme denemesi kabus gibi geçiyor.
Bugün yine bir memeyi zorrrrla 3dk.emip, diğerini kesinlikle almayınca, memeyi ilk kez sağdım. Tek memeden 50cc süt çıktı. Annem sütümün çok azaldığı kanaatine vardı. Bebek süt az olduğu için emmiyormuş. vs vs vs

Artık sağdığımız sütü kaşıkla yarım saatte falan içirdik. tabii yarısı da dışarı gitti.

Sonra nette bakındım. Hakkaten benim sütüm ''az'' görünüyor. Bir dolu kadın, 200cc den falan bahsetmiş. nerdeeeee? gerçi olsa da bizim kız hayatta içmez heralde.

Nooolur kızlar,

yorum yapın. bu geçici bir durum mudur?
3,5-4 ay civarı emmeme veya az kilo alma problemleri yaşayanlar var mı?
mamayı son çare olarak görüyorum..
eminim doktora söylesem, anında mama diyecek..

belki sizlerin tecrübeleri daha çok işime yarar?
:enbuyukkk:

haa bu arada, bebişim son derece mutlu bi bebek. devamlı gülücükler saçıyor. devamlı hareket halinde, oyun istiyor. Nerdeyse hiç ağlamıyor. günde 2-3 kez kakasını yapıyor.
yani anlayacağınız, en ufak bir açlık ibaresi yok!!! uykusu da gayet güzel!

off, anne olmak ne zormuş meğer!

slm canım geçiş dönemlerinde böyle olması normal emdikçe süt artacak sakın ek gıda mama verme bende aynı sorunları yasadım inatla emzirdim 2 yasına kadarda emdi
aç olan bebek zaten aglar sütün yetmese uykusu olmaz aclıkdan dolayı sütünü artıracak gıdalar tüket bol sıvı al gerisi gelir

canım bebegim de bu ayın 22 sinde 4. ayını bitirecek. geçen ay dr. kontrolümüzde 510 gr. almıştı sınırda ve seninki gibi aynen savasıyorduk meme emerken. çığlık çığlığaydı reddediyordu.benimki de sadece anne sütü alıyor. 6-7 saat aç bırakıyordum zorla emiyordu. geceleri uykudayken emzirebiliyordum ancak. gecen ay dr. um neredeyse herkesin sınırda aldıgını cünkü çok sıcak oldugunu söyledi ve bu aylarda inatlasmanın normal oldugunu zorlamamam gerektigini bir süre sonra düzelecegini söyledi ve 15 gün kadar sonra da düzeldi gerçekten. sütün emmesi bu ara az oldugu için azalmıs olabilir moralini bozma bol sıvı almaya devam et. bebegin emdikçe geri gelecektir ve asla mamaya baslama, inadı gececektir. bir de bazı kadınlarda bebegin emmesi ile daha çok süt çıkarken pompayla sağdıklarında fazla süt çıkmayabiliyor.seninki de böyle bir durum olabilir. geceleri emzir, gündüzleri de uykuya yattıgında emzirmeye calış canım. son olarak tarttığın her iki tartı arasında kalibrasyon farkı olabilir aynı tartıda, aynı şekilde tartarsan gerçek sonucu görebilirsin.

Son düzenleme:
bende 4.aydan sonra itekaka emzirdim zaten 6.ayda tamamen bıraktı 2,ayımda işe başladım sütümde azaldı tabi ama 3,aydan neredeyse 5,6,aya kadar kabus dolu günler geçirdik annmle çünkü mamayıda sevmedi hepsini denedim asla almadı bizde çözümü uykuda vererek bulduk oda kısa sürdü 1 ay kadar uykuda çok güzel beslendi çünkü o aylarda genelde hep uyuyolar :)) ama 5,aydan sonra tamamen ek gıdayla devam ettim suan sadece günde bi kez oda 100-150 cc kadar uyurken gece mama verebiliyorum okadar ama şükür atlattık geçicek hepsi..

cnm bnm bebeğimde 4. ayını bitirdi ve aynı şeyleri bende yaşıyorum tek memeyi 5. dk zor emiyor ve 2.ye geçince basıyo çığlığı istemiyo bu duruma dr. bi yorum getirmedi ama ben sıcaklardan olduğunu düşünüyorum sonuçta emzirirken kucağımıza alıyoruz ve biziim sıcaklığımızda eklenince rahatsız oluyolar dillenselerde dertlerini anlayabilsek ne gzl olur bende çok inatlaşıyodum ama artık bıraktım sütümü sağıyorum moralini bozma bebeğin düzene girince sütün yeniden artacaktır bu sıralar humananın anne sütünü arttırıcı çayını iç bence sütünün kalitesi düşmesin inş. biran önce düzene girer

haa bu arada, bebişim son derece mutlu bi bebek. devamlı gülücükler saçıyor. devamlı hareket halinde, oyun istiyor. Nerdeyse hiç ağlamıyor. günde 2-3 kez kakasını yapıyor.
yani anlayacağınız, en ufak bir açlık ibaresi yok!!! uykusu da gayet güzel!

off, anne olmak ne zormuş meğer!

canım bebeğinin günde 2-3 kere kaka yapması doyduğunu göstermezmiki birde sağlık ocağının tartılarına güvenme fazla çünkü yanlış tartıyrlar bebeğin her zaman nasıl tartılıyorsa o tartıyı baz al bence birde 3 ay sonu kilosu kötü değilki neden alt sınır demiş doktorunuz bak bizim 3 ay sonu tartımız 5 kilo idi ve doktorumuz normal demişti
benim oğlumda her zaman zor emdi benimde göğüs uçlarım küçük bir dönem bende silikonla emzirdim ama sonra onuda reddetti bende ayağımda sallayıp sersemleyince veriyordum napalım bazı bebişlerde böyle birde sağınca anca 50 cc çıkıyor demişsin aynı şekilde bende sağıyordum 40-50 anca çıkıyordu sütüm azaldı diye düşünme tabiki ilk zamanlardaki gibi olmayacak ama bebek makine gibi devamlı çekmiyorki dinlene dinlene çekiyor yani her çektiğinde süt iniyordur hem doymasa mutlu mutlu gülücükler atmaz sen sütünü miktarını ve kalitesini artırmaya çalış mama vermeden önce

Bugün doktoruna götürdüm.
3ay 20 günlük oldu.
Kilosu 5.820gr olmuş. Boyu:62cm
Doktorumuz ben sadece burdaki tartıyı baz alırım dedi. Herşey normalmiş. 10 gün sonraya tekrar kontrole götürücem. Hiç kilo almamışsa, idrar tetkiki yapacakmış.
Anne sütüyle savaşmaya devam dedi...:)

Back