Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları kızım 28 aylık. oyun grubu arıyorum

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
45
363
İstanbul
Merhaba hanımlar,
Bursaya yeni taşındık.
İstanbul'dayken, kk'da beraber hamilelik dönemi geçirdiğimiz 13-15 anneyle birlikte belli aralıklarla toplanarak, kuzularımıza ev ortamında oyun grubu oluşturuyorduk. Çok da faydalı oluyordu hem bebeklerimiz hem bizim için.
Bursa'da kimseyi tanımıyorum henüz. Okulları da bilemiyorum. Hangisi iyidir hangisi kötüdür bilemiyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben 30 yaşımdayım, evliyim, eşim bir firmada yöneticilik yapıyor. Kızımız 28 aylık. Yürüme ve konuşma faaliyuetlerinde hiçbir problem yok çok şükür. Çocuklarınıza kötü örnek teşkil etmez yani, bu sebeple söyledim.
Kızımın arkadaşa ihtiyacı var, hep benimle olduğu için sıkılıyor ve ben de bunalıyorum açıkçası.

24-36 ay aralığında çocuğu olan annelerle buluşmak da uygun bence...
Özlüce'de oturuyorum, yakınlarda tavsiye edebileceğiniz bir oyun grubu etkinliği olan okul da olabilir.


Varsa buluşma önerileriniz veya okul tavsiyeleriniz, çok sevinirim....
 
Merhaba Bursa Nilüfer'de Ya-Pa Çocuk Kulübünü işletiyorum. Genel bir bilgi vermek isterim.

OYUN GRUBU: Çocukların tam zamanlı bir eğitim kurumuna başlamadan önce, haftanın belirli gün ve saatlerinde eğitim ve oyun odalarında akranlarıyla birlikte sosyalleşmelerine, bulundukları ortamdaki eğitici materyaller ve faaliyetlerle bilişsel kapasitelerini arttırmalarına, paylaşma, problem çözme, işbirliğinde bulunma gibi kişisel becerileri kazanmalarına yardımcı olan eğitsel bir ortamdır.

OYUN GRUPLARININ FAYDALARI
Çocuğun anaokulu öncesi katılacağı oyun grupları, tam zamanlı eğitime başlamadan önce yumuşak bir geçişle kurumsal ortamla tanışmasına, evden ayrılışın verdiği korkuyu yaşamamasına olanak sağlar ve bu dönemde çok hızlı olan beyin gelişimini önemli ölçüde destekler. Sosyal ortama katılmasıyla grup bilinci oluşmaya başlar ve farklılıklara olan aşinalığı artar.
Günümüzde çocuklarımızın apartman kültürünün de etkisiyle yaşıtlarıyla birlikte olma imkanı bulamayarak en etkili öğrenme zamanlarını yalnız geçirdiklerine tanık oluyoruz. Bu da sosyal ilişkide zorlanan, gelişimi için gerekli hareket etme ortamlarına sahip olmadığı için rahatlayamayan, hırçın ve tatmin olamamış çocukların çoğalmasına neden olmaktadır. Çocuğun haftanın belirli günlerinde düzenli olarak katıldığı bir oyun grubu olması hem kendisine sunulan grup oyunlarıyla hareket ihtiyacını karşılayarak rahatlamasını, hem de bilişsel etkinlikler ve çeşitli branş aktiviteleriyle bir çok yönden uyarılarak zihinsel gelişimlerini hızlandırılmasını sağlamaktadır.

Programımız Gelişim Takip Programıdır. Ayda 1 kez psikoloğumuz çocuklarımızı oyun sırasında gözlemler ve velilerimize geri bildirim yapılır.
Çocukların kendine ait bir sosyal ortamı olmasının, grup içinde bağımsız hareket etmesinin, düzenli eğitim aktivitelerine katılmasının onu nasıl geliştirdiğine inanamayacaksınız..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…