Davranış Bozuklukları Kızım 2 Yaş Sendromuna girdi

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Ben hiçbirşey için ısrar etmedim. Okula pijamayla çok gittik biz. Orda değiştirdi üstünü. O yaşta kimlik savaşı veren bir çocuğa neden baskı yapmalıyım diye düşündüm. Ona göre öyle gidilebilirdi. Zamanla anlayacağını düşündü. Şu anda üç yaşındayız. Kendi kıyafetlerini kendi seçiyor. İstemediği yemeği yedirmek için uğraşmıyorum. İlgisini başka yere çekmek adına birsürü laf kalablığı yapmıyorum. Duymuyor çünkü bir süre sonra. Mecburen yapması gereken şeyler için ısrar etmeden biraz sakinleştirip öyşe yaparsa çok mutlu olacağımı ifade etmeye çalışıyorum. Çok az kelime kullanmaya çalışıyorum. Bulaşık makinesini henüz yürümeye başladığından beri annanesiyle yerleştiriyor. Kapağın üzerine oturup tabakları alıp bana ya da anneme vermeye bayılırdı. Başarma duygusu çok önemli bence. şimdi zaman zaman o istemeden oyuncak yemek ya da çay takımlarını veriyorum hadi bakalım bunları yıka diyorum heryer ve kendi su içinde kalana kadar oynuyor. Sonuçta çok fazla yasaklar koymadan, herşeye izin vererek değil elbette ama yapabileceği ona zarar gelmeyecek herşeye izin vererek daha az sorunla atlattığımızı düşünüyorum. Tabi ki çok tepinmeler yerlere yatmalar oldu bizde de. Ama bir yerde okumuştum. Bu da geçecek. Her yaş ayrı bir sorun. Bence o yaşın sorunlarını önceden bilerek hazır olmak gerek

benim soruma cevap veren olmamis ama bugün cocuk doktoruna sordum bazi cocuklar öyle eglence yaratirlar bu normaldir endise etmeyin genelde bazi cocuklarda olur zamanla kendi birakir hicbir zarari yok dedi icim rahatladi

AH AH bizdeçok derliyiz bu konuda
zorla üst değişiyoruz en ufacık bir isteğini yapmasak
yerlere yatılıyorsaçını yoluyor nefesi tükenene kadar bağırıyor
böyle olmazdı aslında ama geçen aya kadar ben çalışıyordum ve anane
bakıyordu o kıyamadığı için sürekli poh pohladı şimdi düzeltemeye çalışıyorum
tabi benimde çok hatam oldu ilgilenemedim fazla inşallah biran önce geçer

benimde kızım yavaş yavaş giriyor bence
çok sakin mutlu bi yaş evresi geçirdik bu zamana kadar ama artık malasefki neden böle anlamadım kızımda sadece elinden bişey alındığında çooook ağlıyor ve bana vuruyor
çok zor yaaa bakmak büyütmek sağlıklı olsunlarda napalım rabbim acılarını göstermesin

bu akşam bir kriz anı daha yaşadık
çok iştahsız bir çocuk daha doğrusu
ağzının tadına uymayan hiç birşeyi yemiyor cadı
yemeğini yemedi sadece yoğurt yemeye çalışıyordu
kendi kendine tv ye bakarak bende yoğrut tabağına
yemek karıştırdım hani farketmezde yer diye ama nerdee
kıyamet kotu neden koymuşum bağardı ağladı durdu hiç umursamadım
yarım saat ağladı beni kızdırmak için sehpayı devirdi tabağın içindekileri döktü
sabrettim sesimi çıkarmadım hiçbişekilde taviz vermedim
ama yinede yemeğini yemedi okadar ağladıktan sonra yerde sustu :95:
çok inatçı çook :27
:

gercekten bu konu benim çok işime yaradı nerdeyse kafayı yemek üzereydim onun yerine ben ağlıyordum allahım benim kızım bu değil diyordum paylaşımınız için tşkürle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…