• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım 18 aylık ama 10 kilo sizece bu normal mi arkadaşlar

esoess

kocasına ve kızına aşık..
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
3.571
16
683
40
İstanbul
yemesi çok iyi maşşallah herşeyi yiyiyor ama 5-6 aydır sabit 10 kilo bu durum canımı çok sıkıyo doktoru kilosu az ama belki yapısı boyledir diyo boy gelişimi normal 82cm ama gelin görünki kilo almıyo çalıştığım halde bile sabah kahvaltısını oyle yemeğini hep takip ediyorum eğer yemediyse bişey işden gidip evde yemek yediyorum oyle geri geliyorum işe tavsiyeleriniz var mı arkadaşlar

Eğer çok cılız durmuyorsa bence dert etme. Kilolu olmasındansa zayıf olması daha iyi.. Benim kızım da 15 aylık ama şuan 8900 gr. Boyu da 76 cm. 18 aylık olduğunda kilosu 10 kg bile olmamış olacak muhtemelen.. Gerçi biz bebekliğimizde çok şeyler yaşadık, ameliyat falan oldu o yüzden geri kalması çok normal ama önemli olan sağlıklı olmaları... İnan bu çook daha önemli. Eğer sağlık sorunu yoksa kilosunu hiç ama hiç dert etme. En kötüsünü yaşadığım için ben kiloyu dert etmiyorum. Bazen tabiki insan yaşıtlarını görünce niye böyle oldu keşke kilo alsa diyor ama sonra yaşadıklarımız geliyor aklıma ve boşversene kiloyu kızın sağ salim yanında daha ne istiyorsun diye kızıyorum kendime...

canım çok geçmiş olsun çokda haklısın sağlıklı olduktan sonra gerisi çok önemli değil ama doktoru bile biraz kilo alması gerekir dediği için bende çok endişeleniyorum ben çok takmıyodum aslında kızım sağlıklı diye çok şükür ediyorum hergün ama sanırım haklısın bazı şeylere kulak tıkamak gerekir saol canım yorumun için

Benim kizimda ayni premature bir bebekti zaten..ama bebekken kat katti.biraz ayaklandi, sifir beden:D ..Simdi 20 aylik olmak uzere ve 80cm 9 kilo :( ..Bizim butun sorunumuz dis maalesef..Disleri cikmaya baslayinca yemiyor icmiyor e dis cikarma araligi yakin oldugu icin bir turlu toparliyamadik..Allah'in izniyle su disler tamamlansin sanirim benim kizimda buyuyecek ( :

ıkraa'cığım maşallah herşeyi yiyor demişsin;minik hanım..
Yedikleri her halukarda yarıyordur ona;inşallah;kaldı ki
18 aylık bir bebeğin 10 kilo olması gayet normal ve sağlıklı bir durum.
Normal kilo aralığı 8kg-13kg..
Bu durumda gayet iyi..

Mutlu günler diliyorum arkadaşım

bencede ıyı kılosu cnm
sağlığı yerındemı sen ona bak..
buyuyunce bak gor nasıl kız olacak...
kız çocukları hep zayıf narin olurlar..
takma cnm..

arkadaşlar çok teşekkür ederim walla içimi çok rahatlattınız
mysky arkadaşım saol canım sanada allah kolaylık versin canım evet diş çıkarma evresi çok zor yememeleride ayrı dert

libyanacım saol canım haklısın ben fazla kafama takıyorum sanırım çok teşekkür ederim canım

beratdilek çok sağol canım evet kızlar narin oluyolar sanırım ben diyorum benim kızımda çıtıpıtı olucak diye

benim oğlum da 19 aylık sadece 11 kilo bütün gelişimi normal ..

Vallahi bu hareketli olmasına karşın yine bu kadar kiloyu iyi tutuyor benim ki...

Yani dert edecek hiçbir şey yok..

merhaba canm benim oğlumda 13 aylık olacak ve 9800 ve 79 cm kilo aralığında tam ortadayız çok dert ediyorum kendime hala zayıflığını ama doktor normal diyor geçen gün bir tanıdığımıza oturmaya gittik annemle kadın elime içine ekmek doğranmış çorbayı tutuşturdu kızım yazık çocuk zayıf kalmış yazık alda yedir dedi neye uuğradığımı şaşırdım benden büyük olduğu içinde ters bir cevap vermek istemedim gerizekalı ne sanıyor acaba bende evde çocuğu açmı bırakıyorum tam diyorum normal seviyeye geldik falan çünkü biz 2 kilo doğduk anca toparlanıyoruz birde millet böyle söyleyince heptenj moralim bozuluyor ay kusura bakmayın kafanızı şişirdim çok dertliyim bu konuda:)

terkencim hiç sıkma canını banada kızın zayıf diyenler çok ama sağlıklılarya çok şükür ben buradaki arkadaşlar sayesinde artık o diyenleri hiç duymuyorum senin gibi çok takıyodum ama şimdi biraz daha iyiyim sende dert etme arkadaşım kendini bilmez çok kimsenin ağzı torba değil

canım takma kafana
benim kızda hala 10 kilo
18 ayın içined
tahlil yapmıştı dr 12 ayında
o zaman 9 kiloydu
herşey normal
bu çıtır olcak dedi.. :)
sağlıklalrı yerinde olsunda kilo önemli değil

canım takma kafana
benim kızda hala 10 kilo
18 ayın içined
tahlil yapmıştı dr 12 ayında
o zaman 9 kiloydu
herşey normal
bu çıtır olcak dedi.. :)
sağlıklalrı yerinde olsunda kilo önemli değil

haklısın deryacım bizim kızlar çıtır olucaklar zemuszemus senin kızında mayıs ayı doğumluydu değilmi

benım kızımdada istah sorunu var yemek yemıyor 4yasında hala 14kılo daha yenı 14 oldu bız sevınıyoruz 14olmuş dıye bende ılk zamanlar cok takardım sımdı alıstım napalım boyle buyuyecek mankengıbı olcak benım kızım saglıgı yerınde olsun yeterkaydirigubbakcemile2

benim bi arkadaşın kızı 3 yaşında ve 10 kilo ,dr dr geziyorlar,daha bulamadılar bişi:1no2:

canım benim kızım da 18 aylık ve dün tarttırdık 8300 gr önceleri çok takıyordum yemiyordu bir de çevreden laflar beni çileden çıkarıyordu ve ben de kızımdan ağzına zorla yemek tıkarak hırsımı çıkarıyordum şimdi gayet güzel yiyiyor ama 5 ayda anca 1300 gr aldı ve biz buna dahi çok seviniyoruz en büyük tesellim bünyesi çok güçlü kolay kolay hasta olmuyor o da bana yetiyor :))
hele bir keresinde kadının biri bana prematüre mi diye sormuştu kadına bağırmamak için zor tuttum kendimi şimdi bazen şeytan dürtüyor sorana "evet benim hastalıklı yaklaşmayın size de bulaşır" diyesim geliyor :))))

Benim kizim 17 aylik ve cok zayif, birsey yediremiyorum, sinirlerim cok bozuk, 9.500 kg doktor di$lerinden dolayi yemiyor diyor, bakalim insallah tez zamanda kilo almaya ba$lar.

ya ben ne yapayim inanmicaksiniz ama oglum 9 bucuk aylik ve sadece 6 bucuk kiloda,zaten istahsiz bir bebek simdide dislerden artik sutten baska biseyde almiyor doktor doktor gezdik zayif ama sagligi yerinde diyorlar,cokda hareketli uyandigindan yatana dek sirf hareket hiiic durmaz yerinde,coook uzldum moralim yerle bir oldu ,sadece kandirarak yemek yiyebiliyor.bu cocuk ne zaman kilo alacak ben görebilecekmiyim o gunleri :((

merhaba herkese benim oğlum da 2.200 kg doğdu şuan 11 aylık sayılır ve 8 kg boyu 70 cm bi sürrü tahlil yapıldı hormonlarına bakıldı kansızlık bile yok ama çoook hareketli çevremdeki herkes aaa çok zayıf deyip beni deli etiler ağlama kirizlerine soktular ama artık takmıyorum oğlum herşeyi yer tabi şebeklik yapmam lazım:) napıyım sağlığında bi sorun yok şükür

yemek yedırken ezıyet cekıorum bazen o kadar cınlenıorum kıı yemıo dıe ben verıorum o cıkarıo en sonunda artık dayanamadım o cıkardıkca ben azına doldurdum...cok canı bır annemıyım ben sızce..:)

senin gibi annelere sinir oluyorum..bu yaptığın işkenceden başka bişi değil..ama malesef çevremdede var..hiç kustunmu hayatında..ne kadar kötü bişi biliyormusun..bu konuda takıntılı ve çocuklarına işkence ile yemek yediren anneleri kınıyorum..ağzına zorla tepmek..kızım hasta olmuştu..öyle iştahsızdıki 15 gün boyunca günde 1 bardak süt içiyordu..vitamin veriyordum..elimde tabak kaşık görünce ağlıyordu..(10 aylık)ağzını hiç açmıyordu..endişem yemediği için bünyesinin iyice zayıflamasıydı..3 hafta sonuna kadar sabırla bekledim..ağlayıp üzüldüğün çok zaman oldu tabi..sonra öyle bir iştahı açıldıki yemek yetiştirmedim..şimdi 2,5 yaşında..97 cm ve 15 kğ..öyle tombik deği ama şükür sağlıklı..boyuna göre kilosu az biraz..kaynanam habire söyleyip duruyor..ama hiç önemli değil.kim ne derse desin..önemli olan allah dermansız dert vermesin..

çocuklara yemek yedirmek gerçektende zor ve zahmetli..ama herşeyi yemelerini helede çok yemelerini istemek ve onları zorlamak hiç doğru değil..acıkmalarını bekleyin derim..bunu denedim,deniyorum..bütün yediklerini iştahla sevdiği için yemesi benim için büyük mutluluk..zorlamakla çocuklara eziyet ediyoruz..anneyiz biz..onlara bu şekilde nasıl kıyarız..lütfen biraz daha sakin ve sabır diyorum..( bu konuda çok hassasım.hemen geriliyorum yaaa..çevremde birebir gördüğümde kendimi tutamıyorum..çıldırıyorum )

Back