kızım 11 gunluk sutuumu kesılıyor yardım!!!

burcumm25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
118
2
96
Bursa
kızım 11 gunluk ama goguslerım bır anda dustu.Azaldı sutum bırden noldu anlamadım. Endıselenıyorum.Mama vereyımmı cok uzuluyorum ben daha uzun sure emzırmek ıstemıstımmafoldumben

güzelim hemen mama verme bence ne kadar çok emzirirsen o kadar çok sütün artar bende de dönem dönem azaldı endişelendim ama emzirdikçe arttı..bol bol sıwı al..
baktınki sütünün yetteğinden emin olamıyosun doktoruna danış canım..Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin

öncelikle sütüm kesiliyor diye düşünmeyeceksin.
aynanın karşısına geçip "sütüm doldu taşıyor,nerdeyse taşacak" diye düşüneceksin.
bu işin başı olumlu düşünmek.
daha 11 günlüksün,sütün yavaş yavaş gelecek.
hemen bir pompa alıyosun ve saat başı sağıyosun sütünü.önce sağıp sonra çocuğu emzireceksin ama.önce emzirirsen sonra sağacak sütün kalmaz.
bu işlemi bıkmadan usanmadan tekrar ediyorsun.
sağ ve emzir.:lepi:
sloganın bu-tatlicadiarzu-
bu arada bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etme...
bol bol su iç,ayran iç....
bol bol emzir bebeğini.
alışsın göğsüne.
zamanla oda öğrenecek emmeyi herşey dahada yoluna girecek....
hadi sana kolay gelsinalkisalkisalkis

sütlaç, marul ve dut pekmezi öneriyorum. bence de en önemlisi olumlu düşünmek. psikolojik faktörler çok etkiliyor şu süt işini.

Canım daha yenisin, birçok kişi aynı kaygıyı yaşıyor ben çok ağladığımı hatırlarım ama esas süt gelmesi yani içim rahat edecek kadar yaklaşık 25 günü buldu. Ben çok kaygılandığım bir yada iki defa biberon maması yapmıştım, gerek yokmuş aslında. Gerçekten nekadar çok emzirirsek o kadar geliyormuş.

canım merhabalar umarım dediğin gibi olmaz ama diğer arkadaşların da dediği gibi olumlu düşün bol sıvı tüket dereotu-haşlanmış yeşil mercimek-ceviz-ısırgan otu cayı -duş almak iyi geliyormuş diye duydum dene sende ama en önemlisi nekadar göğüslerin boş olsada sürekli bebeğini emzir emdikçe dolarlar zaten emmediği durumlardada sütünü sağ birde canım ben humana süt arttırıcı çay kullanmıştım ii gelmişti endişelenme bence gecici bir süreçtir.
mama verme yani hemen pes etme bebişin için mücadele et eminimki üstesinden geleceksiniz yavrunla canım üzme kendini umarım dediklerim işine yarar bol şans...

Canım Merhaba. Öncelikle sağlıklı, uzun ömürlü, analı babalı büyüsün bebeğin. Arkadaşların yazdıkları dışında sana önerim eğer bebeğinin emmekle ilgili bir problemi yoksa sağmaktan çok bebeğine memeyi emdirmen.Çünkü bebeğin ağzıyla memeyi uyarımı, sağmaktan çok daha fazla süt salgılanmasına sebep oluyor. Kendi adıma söyleyeyim, ben pompayla sağdıktan sonra o gün göğüslerimin içi hep boş oluyor, dolmuyor. Ben göğsümde şişme varsa ve bebeğim o gün yeterince emip boşaltamayacaksa sağıyorum sadece.Sana tavsiyem dediğim gibi altını çiziyorum bebeğinin emmeyle ilgili bir problemi yoksa, yani emmeye istekliyse, meme basını düzgün kavrıyorsa, yarık damak dudak gibi bir hastalığı yoksa, yavas da emse sabırla ve sık sık emzir. Ayrıca memelerini boş hissetmen de doğal zaman zaman. Bu süt olmadığı anlamına gelmiyor kesinlikle, moralin bozulmasın. Bir de işin psikolojik yanı çok önemli tabii ama bende kayısı hoşafı ve tahin helvası yemek süt artmasına sebep oluyor. Tabi aslolan su su su...

Sakın sütüm yetmiyo diye emzirmeyi bırkama hatta mama verme. Bende yapacaktım ama ebe bu çok normal dedi. bebeğin ne zaman isterse hangi sıklıkta isterse emzir onu. Ben öyle yaptım. Vücudun kendini bebeğin isteğine ayarladığı için bir iki gün sütün az gelirmiş. Aynen dediği gibi de oldu.

Arkadasların dedıgıne katılıyorum benımde kızım ılk gunler hıc ememedı hatta aglıyodu sureklı kan sekerı falan dusmustu hastaneye bıle gpturdum doktor sureklı ver dedı nazar olmayayım ama suan gogsumde koca koca bezlerle yatıyorum yoksa yatak su golu gıbı oluyo sakın bırakma mama falan verme emınım senınkıde gelır goguslerının tam uyarılmamasından dolayı olabılır

ya ne maması kız saçmalama onu aklından at sık sık emzir en önemlisi :içelim: anason resene tohumunu 1su bardagına koysıcak suyu koy demlensin içebildiğin kadar iç günde kırmızı üzüm kurusu bulgur pilawı tawuk suyuna sehriye corbası sekerli hosafın falan faydası yok anca kendini şişirirsin hatta imkanın warsa olan sütü cek geceleri mesela bosalt memelerini biraz idare et sıkıntı yapma inşallah gelecek bebiş aç kalır diosan kalmaz sen merak etme 3 gün idare edebilecek bünyesi wwarmıs wallla sakın mama wermeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lmaz:

canım,
arkadaşlara katılıyorum
sıcaklardan az su içiyorsan oluyordur öyle hiiiç canını sıkma
ben hiç emmiyor dediğim ay bebeğim 400gr almıştı
bi de 3 saat aç bırak bakalım(aç bırakma da misalen) bak sonunda deli gibi nasıl emecek
nasıl göğüsler şişecek taşacak?
sık verdiğin için sana boş görünüyordur
diyet yaparsan da azalır
tasalanma rahat oll
no panic okey? opuyorumnanaktan

kızım 11 gunluk ama goguslerım bır anda dustu.Azaldı sutum bırden noldu anlamadım. Endıselenıyorum.Mama vereyımmı cok uzuluyorum ben daha uzun sure emzırmek ıstemıstımmafoldumben

Süt sağma makinesi al... yada kirala... ameda veya piyon ürünleri çok güçlü ve iyi kendini sağ... ve bol su iç... sadece su ve süt ve kalsiyum takviyesi ile sağarak sütünü arttırabilirsin. ve sakinleş... paniklemek ve korkmak daha kötü yapıyor. stres oluyorsan havalar iyiken 1 saat deniz kıyısında kendini dinle... rahatlamazsan sütün kaçabilir.

umarım sağlıkla emzirirsin. bebeğin için çok önemli... :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…