Bir süredir, kızıla boyadığım saçlarımdan kurtulmak için forum forum gezerken, bir çok kişinin aynı dertten muzdarip olduğunu gördüm. Saçımın doğal rengi küllü kumral ama ben hep röfleli kullandım. 8-9 ay önce estiler ve kızıl yapmaya karar verdim. Sonuna dek güvendiğim kuaförüm saçımı güzel bir kızıla boyadı. Biraz sıradışı ama güzel bir kızıl.. Bir ay kadar önce kızıldan sıkıldım ve kafama taktığım şeyi hemen yapma eğiliminde olan bir karakter olarak, tatilde olduğum Marmaris'te, doğru düzgün bilmediğim bir kuaföre gittim. Sözüm ona saçıma silme işlemi uyguladı ve üzerine küllü kumral boyadı. Aynaya baktığımda kızıl ağırlıklı alacalı bulacalı bir renk vardı. Sonuç tam bir hayal kırıklığı ve kuaförün pişkin tavırları dolayısıyla sinir bozucuydu. Daha sonra internetten araştırmaya başladım ve gördüm ki bu konuda başarılı olabilen pek kimse yok. Ben de saçlarımın kısa olmasının vermiş olduğu cesaretle bir şey denemeye karar verdim ve sonuç bana göre mükemmel oldu.Şimdi sizlere fotoğraflarla birlikte saçıma yaptığım uygulamadan bahsedeceğim.
Önce saçıma Palette Deluxe Yoğun Renk Açıcı 'yı uyguladım. Saçları uzun olanlara 2 kutu kullanmalarını tavsiye ediyorum. 1 kutu bana bile az geldi ama idare ettim. Sonuçta soğan kabuğu tonlarında bir renk elde ettim. Saçımı yıkayıp kuruttuktan sonra üzerine Wella Koleston Küllü Kumral 7/1 rengini uyguladım. Onu da iki kutu kullanmanızda fayda var. Sonuç olarak saçlarım şu an tek renk ve hiçbir kızıllık. Bunun yanında saçlarımda yıpranma, kırılma, dökülme v.s. de olmadı.