Lise Yorum ve Soruları Kızı Lisede Okuyan Anneler..Buraya...

melek.acar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
149
0
96
Bursa
Merhaba;

Kızım lidese okuyor. Arkadaşlar kızım çok pc düşkünü. Zorla da olsa bu yıl msn kaldırdım pc'den. İnanılmaz tepki gösterdi ama şimdilik alıştı. Yükleyince saatlerce başından kaldıramıyorum. İyi de bu ÖSSye ben mi giricem yaa benneyaptımki Hiç anlamıyor. Sizlerde de aynı sorun var mı?

bnde lise öğrencisiym ..bnde msn e çok takılırdım bi aralar ama sonra soğudum msnden sebep de ders çalışmam gerektiğini düşünmemdi ..şu sıralar msn açma ihtiyacı duymuyorm çnkü çok vaktm yok çok sınav var ..yani yapılması gerekn bişey yok bnce istek olması lazm

bnde bir lise öğrenciyim. bende çok pc düşkünüydüm. annemle bu yüzden kıyamet kopardı evde. modemi saklardı bazen bunalıma girer gbi oluyordum. ama bence o msn bi heves gerçkten insan biraz aklı başına gelince zaten kendisi girmek istemiyor.

dilerim dediğiniz gibi olur. kızım da sınavlar , etüdler, derhane ve tiyatro derken zaten yoğun. üstelik geceleri az da olsa çok da olsa msn de olmak istiyor. hayırlısıyla şu öss yi halletse de önce ben rahatlasam :)

arkadaşlar ttnetin aile koruma şifresini yükledim ben ücretsiz zaten sitede nasıl yükleneceği çok güzel anlatılıyor. Böylelikle saat sınırlaması yapabiliyorsunuz ve msn konuşmalarını takip edebiliyorsunuz. Ben günde 1 saatle sınırladım Sınırı aşınca giremiyor. Şu anda çok memnunum tavsiye ederim.

Merhabalar benımde kızım lıselı ama yanımda deĞıl anadolu lısesını kazandı yurtta kalıyor ıst dıŞında okuyor tabıı pc bana kaldı Şaka bıryana orda okadar gÜzel ve dısıplınlı ders ÇalıŞılıyokı anlatamam evde olsaydı bılgısayarın baŞından kalkmıycaktı tabıı benı sınır edıcektı Şımdı evcı geldıĞınde bıle pc nın baŞından kalkmıyo kendısıde anne ben burda olsaydım ders ÇalıŞmam zor ourdu dıyor bukonuda rahatım yanı bırtek hasret var yavrumu Çok ÖzlÜyorum tabı.

benimde kızım lisede ama Allahıma çok şükür öyle bir derdim yok sorumluluk sahibi hafta sonları açar 1 saat kadar kalır basında sonra tekrar dersinin başına döner ALLAHIM hepimizin evlatlarına akıl fikir versin

benim kızım da lise 3 te..ben bir kısıtlama getirmedim bu sene ,artık kendisi herşeyin farkında çok yoğun olduğu zamanlar zaten giremiyor ,dengeliyor yani..

ben msni hiç sevmiyorum annemlebi derdim yok arada forumlara bakıyorum bide ders için kullanıyorum -tatlicadiarzu-

bende lıse ogrencısıyım ablacım msn gercekten bır sure sonra ınsanı sıkıyo .kızınız kacıncı sınıfta ona gore yardımcı olayım sıze

arkadaşlar ttnetin aile koruma şifresini yükledim ben ücretsiz zaten sitede nasıl yükleneceği çok güzel anlatılıyor. Böylelikle saat sınırlaması yapabiliyorsunuz ve msn konuşmalarını takip edebiliyorsunuz. Ben günde 1 saatle sınırladım Sınırı aşınca giremiyor. Şu anda çok memnunum tavsiye ederim.

msn konuşmalırını takip edebiliyosunuz ama ediyo musunuz?? ay ben kendi annemi öpmek istiyorum..sorgucu ama okumaz yani öle...eğer kızınız anlarsa aranızda derin uçurumlar olur söliyim

hayatta insanın kaderini değiştiren belli dönemeçlerden biri öss. hemen hemen hayatta "ne" olacağınızı belirliyor. bence kızınıza bunun anlamını kavratmanız lazım. anlatmak istediğim sonuçları hakkında etrafınızdan örneklendirin, üniversite mezunu olmanın bile yetmediğini, iyi bir üniversite mezunu olmadığı sürece ne iş ne toplum hayatında arzu ettiği saygıyı göremeyeceğini anlatın.

Sınırı aşınca qirmiyo , ama qirmek isdiyosa zaten cepDen weya int cafeden qiremez mi ?.
Siz snır koyuosnz diye aynı seyi yapmıoLarmı ?
Msnde konusmaLarını taqip edmenzi biLse bnce oLumLu karsıLamaz.
hea madem qirmesin diyosunuz , msn konusmalarını taqip ediyorm deyn zaten hiç qirmez

her ne kadar kzıınızda oLsa okadr sıkmayın bnce, iLerde sizden soqur, bi insanın birseyi yapcaqı wrsa noLursa olsun yapar , habernz biLe oLmaz

ksura baqmayn ters tepki werdm özr diLerm ama bn böyLe dşünüorm

msn konusmalarini takip etmeyn bencede lise 1 deyse cok fazla takmiyor olabilir dersleri ama 2. inifta kesin duzelecegine inaniyorum cunku bi cok arkadasim oyle :D tabi bu gec bi zaman olabilir bir suru des var matematik bile 2ye 3e ayriliyo cok zor olur sonradan calismak benim de aklim simdi geliyo basima :D

bence lisedeki dersler çogu üniversitede gelmiyor
onun için fazlada üzülmüyorum takdirle geçenleride gördük ama üni girmeyi başaramadılar
:hulya:

ben bu sene lise 2deyim. geçen sene hiç çalışmazdım. hep bilgisayar başında olurdum. ama düşük notlarıma çok üzülürdüm. bu sene en baştan önlemimi aldım bilgisayardan kıstım ve notlarımı yükselttim. 2. dönemde okulun yurduna geçtim zaten. şimdi herşey yolunda..
ama baskı ve zorlamayla hiç birşey yapamazsınız diye düşünüyorum. en iyisi açık açık konuşmak. derslerin ne kadar zor olduğunu anladığınızı belirtmek onu rahatlatacaktır. zamanla o da bilincine varıp kendi kendine düzen oturtacaktır diye düşünüyorum.
ayrıca msn konuşmalarını takip etmeniz bana göre hoş değil. yani benim annem öyle birşey yapsa aramızda çok büyük sorunlar olurdu. hatta bu yaşlarda bi kızı en çok üzecek şey ailesinin ona karşı olan güvensizliğidir bence.. hem annem bana sürekli güvendiğini belirtiyo ve bende ona herşeyimi anlatıyorum. bende bu ilişkiyi sağlamanız daha yararlı olur..
çokmu konuştum ne :utangac:

Lise 2 ve 3 te hep bilgisayar başındaydım msn di oyundu derken akşamı getirirdim her gün.E notlar da ona göre geliyor tabi düşüyor doğal olarak en sonunda doğru yolu buldum ve bu sene bilgisayardan uzaklaştım hem notlarım hem derslerdeki performansım yükseldi:hooray:

Back