kızçeler bir bakar mısınız?

Sevdicegim 4bin küsür ödedi 90 yada 100 metrekare eve tam hatırlamıyorum bu Ocak ayında.0 bina ise anlaşma yaparken müteahhitle yari yariya diye anlasilabiliyormus. Biz bilmiyorduk hepsini kendisi ödedi.

Evin değerine göre değişiyor.
Rayiç değerden göstermiştik biz geçen Şubat'ta (1,5 sene önce)
Evin değeri 220bin TL idi rayici. Tapu masrafı 9bin ödedim.
Ankara'da. Bilmiyorum şehirden şehire fark eder mi.

Tapu harcı yazıp gugıl amcaya sorarsan hesaplayan siteler var.

Ama ev satış yapmıyoruz ki Evo eşine devretcek. Tekrar tapu masrafı var mı?

Tapu Harcı Hesaplama 2015 Tablosu :

-500 bin lira satış değeri olan ev için 10 bin lira tamamını alıcı ödeyecekse 20 bin lira,
-400 bin lira satış değeri olan ev için 8 bin lira tamamını alıcı ödeyecekse 16 bin lira,
-300 bin lira satış değeri olan ev için 6 bin lira tamamını alıcı ödeyecekse 12 bin lira,
-200 bin lira satış değeri olan ev için 4 bin lira tamamını alıcı ödeyecekse 8 bin lira,
-100 bin lira satış değeri olan ev için ise 2 bin lira tamamını alıcı ödeyecekse 4 bin lira tapu harcı ödemesi yapılıyor.

(alıntı)

Ama ev satış yapmıyoruz ki Evo eşine devretcek. Tekrar tapu masrafı var mı?

Var diye biliyorum.
Hatta ve hatta tapu benim kızlarımın adına ama intifa hakkı anneme ait idi. Annem intifa hakkından vazgeçti Ona bile harç ödedik bir sürü.

Ama emin değilim.

Tapuya telefon edip sorsana.

1. Derece akrabalar arasında harç çıkmaz. Zaten bankaya ödüyorsun telefonuna mesaj geliyor. İşine gelmezse ödemezsin

Ziraat bankası alıyor harcı. Tapudan telefonuna mesaj geliyor şu kadar öde ziraat bankasına diye. Ödersen öğleden sonra tapunu alırsın. Ödemezsen işlemin olmaz

Şimdi hukuk sitelerine baktım. Babadan çocuğuna tapu devrinde bile alınıyor masraf.
Özelden link gönderebilirim.

Hatta adam sormuş, babamdan masrafsız nasıl devir alabiliriz diye. Sonra devir aldıktan sonra tekrar yazmış, rayiç bedel üzerinden %4 ödedik diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…