Kizartma tenceresi

kanada

Guru
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2007
4.117
6.399
Hanimlar bilgilerinize ihtiyacim var. Sizce kizartma yapmak icin en saglikli tencere hangi maddeden yapilmali. Teflonun temizligi kolay ama cok sagliksiz. emayemi alsam ne yapsam sasirdim.celik te zor temizlenir yaglar yapisinca. Zararsiz bir urun bulup kullanan varsa, buraya da yazarsa cok sevinirim.

tefal'in tencereleri teflon kaplama değilmiş, başka bir malzemeymiş. daha dayanıklı ve sağlıklı, çizilse bile kullanımı sağlığa zarar vermeyen türden... onu tercih edebilirsin belki.

ben kendi evim olduğunda dökme demir tencere-tavalardan istiyorum. temizliği nasıl olur bilmiyorum tabii ama için rahat kullanabilirsin.

cok tesekkurler cevabiniz icin. su anda tefalle kizartiyorum ama ici biraz asindi ve artik icime sinmiyor. eskiden kullanilan emayelerdenmi alsam acaba

Ben emaye kullanıyorum, yağ kalıntısı kalmasa da renk değişikliği oluyor. Ama sağlık açısından sakıncalı olur mu bilemem.

Arada çelikte de kızartma yaptığım oluyor. Hemen bulaşık makinesine atıyorum, orada yıkandıktan sonra hala çıkmayan bir şeyler varsa içine biraz bulaşık detarjanı koyup su ile dolduruyorum ve bir taşım kaynatıyorum, o kalan şeylerden de kurtuluyorum böylelikle.

benim minik celik tencerem var kizartma icin kullandigim..herhangi leke, iz falan olmadi..isim bitince hemen bosaltip yikiyorum..kizimin ceyizine de firitozden extra kucuk bir kizartma tenceresi almayi dusunuyorum..

teflonlar cizilince ne gibi bi zarari var kiii:26:bi kac tencerem var biraz cizilmis...atsammi napsammm:26:

teflonlar cizilince ne gibi bi zarari var kiii:26:bi kac tencerem var biraz cizilmis...atsammi napsammm:26:

teflonun en zararli hali ilk cizilmeye basladigi zamanlar diye biliyorum. kizartma sirasinda yag asiri kizginlastigindan ciziklerdeki zararli maddeler yiyeceklere karisabiliyor.

gecen markette ici seramik kizartma tenceresi gordum. Sanirim tv de elif korkmazel de kizartmada ondan kullaniyor. internetten iyice arastirayim da sizlerede yazarim. Hepinize cok tesekkurler

antibakteriyel emaye kaplama olması ve fiyatının da çok uygun olması beni cezbetti. denemek için aldım ve çok memnun kaldım. Oldukça sağlam ve kaliteli çıktı. Rengi de ayrı bi cezbetti tabii :)))) Tavsiye ederim.

ALAZ 3 Parça Kızartma Tenceresi

Ben kızartmalarımı hep çelik tava tencerelerimle yaparım.mesela teflonda kızarmış balıkla çelikte kızarmış balık asla aynı olmaz,çelikte kızaran daha çıtır çıtır olur.
Temizliğiniyse aspirin denen bir deterjan var,spreyli şişede olanı var ondan alıyorum,tencereye sıkıp telle veya süngerin yeşil kısmıyla azıcık sürtsen tertemiz alıyor,tavanı tencereni hatta çaydanlığını tanıyamıyorsun,yeni alınmış gibi oluyor

ucuzlukçularda pazarlarda satılan siyah üzeri beyaz benekli olan tencerelerden kullanıyorum, ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama ince olduğu için çabuk ısınıyo ve çok çabuk oluyo kızartmalar. fiyat olarakta çok uygun 6-7 tl filan bişey olursa kaldır at. çelik tencerede denedim ama patatesler yapıyoşıyor ve geç pişiyo kullanamadım onu pek.

Merhaba..Bende bu siyah beyaz benekli ucuz olan kızartma tenceresinden aldım yukardaki yorumdki arkadaşın dediği gb çeliğeve teflona göre çok daha çabuk kızartıyor yanmıyor temizliği de çok daha rahat çünkü siyah ve benekli kendisi zatn Alacaklara tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…