kızamıkçık aşısı

zeynep183

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
5
0
gebeliğimin ilk haftasında kızamıkçık aşısı vuruldum bu durumda olan başkaları var mı doktorlar onlara ne dedi acaba??

benim bildiğim aşı olduktan sonra ilk üç ay korunmak gerekiyor, umarım hiçbir sorun olmaz salıkla bebişini kucağına alırsın

kızamıkçık aşısı canlı virüs içeren bi aşı olduğu için hamilelikte yapılması sakıncalı.hamile kalmadan yapılırsa kimi doktora göre 1 ay kimi doktora göre 3 ay hamile kalmamak gerekiyo.mutlaka doktoruna bilgi ver.eğer küçükken bu hastalığı geçirmişsen yani bağışıklığın zaten varsa aşı zarar vermez diye biliyorum.mutlaka ama mutlaka doktoruna danış.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeişini.

doktora gittim tahililerimin sonucu geldi çok oldu zaten %81 olasıkla geçirmişsin dedi doktor bir sorun olmaz bu aşı. ama yinede içim rahat olmuyor.bende acaba bu durumda olan benim gibi başkalarıda var mı onlardan bu durumda olupta amniyosentez yaptıran oldumu çevrenizde varsa lütfen cvp.sonucu ne geldi.ben amniyosentez yaptırdım ama down sendromu için bu durumuda söyledim ama sadece biri içn test yapılabiliyormuş.maddiyat çok önemli bende öcelikli olarak down sendromunu gördüm.lütfen bu aşıyı olupta sonra amniyosentez yaptıran varsa sonucu ne geldi.senağlama

günlerdir bende bunu arıorum. her yere yazdım. bu başlığı yeni gördüm. bende bu aşının mağdurlarındanım arkadaşlar. hamile olduğumu bile 10 haftalıkken öğrendim ben. o günden beri çok araştırdım. bazı doktorlar ya düşük olur ya da mutlaka bebek etkilenir diyor. görme, işitme problemi, zeka geriliği olabiliyormuş. bazıları kanıtlanmış bie etkisi yok. yüzde yüz etkiler diye birşey yok diyor. şu an doğuda görev yaptığım için iyi bir doktorla görüşebilmiş değilim. o yüzden kafayı yemek üzereyim. hatta 60 kadının bu aşı yüzünden kürtaj yaptırmak zorunda kaldığını okudum. umarım bebeklerimiz sağlıklı olur. bunun için dua ediyorum sürekli. lütfen sizde sizde bilgilerinizi paylaşın. özellikle doktoruyla görüşenler lütfen durumlarını yazsınlar. şimdiden teşekkürler.

bende 3 aydır bu sorunlayım arkadaşlar gitmediğim dr kalmadı çok zor günler yaşadım çok şükür biraz atlattım bazı dr bebek etkilenir diyo bazıları düşük bir risk var diyo kime inancamızı şaşırdık anlıcanız ben izmirliyim izmirde 100 kadından 60 kürtaj olmuş biz aynı mah 3 kişiyiz 3 ümüzde doğurcaz inşallah birde kızlar avidite değeri çok önemli önceden bağışıklığınız varsa birşey olmaz diyolar allaha emanet inşallah bebişlere birşey olmaz benim aviditem yüzde 80 çıktı önceden varmış bağışıklığm bu sitede bizim gibi olan arkadaşlar vardı yazışmıştık ama birdaha cvp alamadım neyse sizle paylaşalım artık yaşadıklarmızı

zeynep arkdaşım amiyosentez yaptırman için 3 lü testin yüksek gelmesi gerekmiyomu eğer aşı zarar verdiyse amiyosentezle bunu anlıyolarmı

amnionsentez riskli bişeymiş ööle okudum bende. bu testi yaptırdıktan sonra düşük olabiliyormuş. ama en kesin sonucuda o veriyormuş galiba. ancak 3 gün sonra doktora gidip test yaptırabileceğim. sonuçları sizlerle paylaşırım. bu konuda bir bilgi edinen lütfen paylaşsın. umarı bebeklerimiz sağlıkla dünyaya gelir.

dnzece sen kaç haftalıksın aşıyı hamile iken mi yedin
yoksa aşıdan sonramı hamile kaldın

suan 12 haftalığım. asıdan sonra korunmuş olmamıza rağmen yaklaşık bi 15 gün sonra falan hamile kaldım.

%1 düşük olabilir dedi doktor amniyosentez testinde.ya bende aşıdan bir hafta kadar sonra hamile kaldığımı sanıyorum.o zaman doktor gerekli testleri yaptı bağışıklık var dedi ama istersen gebeliğinin 3. ayında amniyosentezde yaptırabilirsin onda belli olur çocugun aşıdan etkilenip etkilenmediği dedi.şansım yok bende down sendromu yüksek çıktı.bende maddi olasılıklar yüzünden sadece birini seçmek zorunda kaldım yoksa amniyo testini kızamıkçık için yaptıracaktım asıl.test olalı 10 gün oldu şimdilik iyiyim dikkat ediyorum 15 gün risk var dedi doktor.eğer içinizde kızamıkçık aşısı için bu testi yaptıran olursa lütfen sonucu yazsın birde aşıdan ne kadar sonra gebe kaldı yoksa aşı vuruldupunda gebemiydi ayrıntılı yazarsanız çoook sevinirim.bu arada hepinize teşekkür ederim birilerine anlatmak çok iyi geliyor.:1hug:

benim tahminime göre aşıdan 1 hafta sonra hamile kaldım.doktor %80 olasılıkla küçükken geçirmişin dedi tahlil sonucunda.6 doktora gittin 3 si tahlil yapılınca anlaşılır(rubella ıgm ıgg testi oldum %81 çıkan test)biri hemen aldır kesin sakat olur dedi ve hemen bana doktor ismi verdi bu doktor alır diye.en son bir bayan doktora gittim kapısında 4 saat bekledim sıra gelsin diye kadın baktı test yapalım dedi.kan aldılar işte ultrasonada koydu şu anda bebeğin kanallara bile düşmemiş eger tahlillerde geçirilmiş bağışıklık gelirse hiç bir şey olmaz dedi.10 gün sonra tahlil sonucum iyi geldi.tabi bu arada aynı testi başka hastanede yaptırdık tek doktora bağlı kalmayalım diye oda temiz çıktı bir şey olmaz dedi.ama istersen 3. ayında amniyo testi yapıl onda aşının etkisi olmup olmadığı kesin belli olur dedi.şansım yok benım 3 lü testimde yüksek geldi sadece down sendromu için bakılıyor şimdi.12 gün oldu amniyo yaptıralı şimdilik bir şey yok 3 gün içinde düşme riski var dedi.%1 olasılıkmış bu testte düşme.nette çok araştırdım bulduğum bir yazıda yanlışlıkla rubelle aşısı olan 500 kadının çocuğunun hiç birinde sakatlık olmamış yazıyodu.ama kondrendikedir yinede yani yapılması önerilmezmiş.kızamıkçık için amniyo yaptıranınınz var mı sonucu ne çıktı.lütfen cvp.

dnzce bende sana mesaj atmıştım neyse buradan öğrendim.
bende temmuzda bu aşıyı olmuştum.
akabinde normal kontol için doktora gittiğimde söyledim olduğumu ve doktor sakın hamile kalma demişti..
en az 3 ay bunu söyleyen proftu üstelik...
iyiki söyledin bende sana direk hamile kalabilirsin diyecektim dedi...
aradan 5 ay geçti ben yeni hamile kaldım.
sanırım artık yoktur bir zararı...

X