• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Kızamık salgını !!

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

E_S_M_E_R

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
224
4
46
İzmir
Kızlar; dün 8,5 aylık oğluşumu rutin kontrol için Aile hekimliğine götürdüm.Doktorumuz ve hemşiremiz kızamık salgını olduğunu ve 9 ayını dolduran her bebeğe ilk doz aşısının yapılmasının gerektiğini söylediler. Suriyeden gelen mültecilerden gelmiş kızamık, onlar yüzünden bebeğim aşı olacak çıldırıyorum. Normalde kızamığın ilk dozu 12. aydan sonraydı diye biliyordum. Aşıyı 9. ayının bitiminde yaptırmayı düşünüyorum fakat içimde hiç rahat değil. Üç beş gün sonra çıkarlarda o ayda bebeklere yapılan aşılar zararlıdır filan diye bi haber duyarım diye içim içimi yiyor.Bu arada aşı lafını duyan eşim çıldırıyor yaptırmıcam diyip duruyor, kıyamıyor oğluna. Benimde içim gidiyor ama ya hastalanırsa diye ihmal etmek istemiyorum tabiki. Benim durumumda olanlar var mı kızlar? Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ?Acil yardım.

bize hemşire 7. ayda gelin dedi benimkiler 6,5 aylıklar. 6. ay aşılarını yaptırırken söyledi evet salgın varmış. el mecbur yaptıracağım hasta olmalarındansa. korkuyorum bu kadar küçükken yapılırsa yan etkileri nasıl olur vs. diye.

Kızım 1 yaşına basacak 2 hafta sonra bende yaptırdım bu aşıyı 2-3 ay olacak. Endişelenmeyin yapılması gerekiyor diyorlarsa yaptırın Allah kourusun hastalığa yakalanmasından iyidir.

Arkadasim merak etme kizamik asisi 2 doz. Salgin var diye ilk dozunu 9. Ayini dolduran tum bebeklere yapiyorlar buz 9 bucuk ayliktik ilj dozu vurulduk ne yapican elin mahkum ya hastalanirsa daha cok uzulur insan deyip yaptiriyorsun icini rahat tut yeter

benim bebeğime de kızamık aşısı yapıldı 11 aylıkken... salgın var dediler bende yaptırdım (1.doz), 3 hafta sonra 2. doz yapılacak yani bebeğim 1 yaşını geçtikten sonra... 1.doz aşıyı 9-12 aylık bebeklere yapıyoruz dediler...

Geçen sene çocuk doktorumuz aynı sebeple erken yapılan aşılar olduğunu anlatmış, eğer sağlık ocağı yapalım derse karşı çıkmayın demişti. Emin olamıyorsanız çocuk doktorunuza danışın önce...

benim bebeğime de kızamık aşısı yapıldı 11 aylıkken... salgın var dediler bende yaptırdım (1.doz), 3 hafta sonra 2. doz yapılacak yani bebeğim 1 yaşını geçtikten sonra... 1.doz aşıyı 9-12 aylık bebeklere yapıyoruz dediler...
Merhaba bu aşı hem 11 aylıkken hemde 1 yasında mı yapıldı aşı kaynaklı bir sorun yaşadıniz mı acaba aynı benim.bebegimede salgından korktuğum için 11 aylıkken yaptırdık 1 yasını beklemediğim için pişman oldum

Kızlar; dün 8,5 aylık oğluşumu rutin kontrol için Aile hekimliğine götürdüm.Doktorumuz ve hemşiremiz kızamık salgını olduğunu ve 9 ayını dolduran her bebeğe ilk doz aşısının yapılmasının gerektiğini söylediler. Suriyeden gelen mültecilerden gelmiş kızamık, onlar yüzünden bebeğim aşı olacak çıldırıyorum. Normalde kızamığın ilk dozu 12. aydan sonraydı diye biliyordum. Aşıyı 9. ayının bitiminde yaptırmayı düşünüyorum fakat içimde hiç rahat değil. Üç beş gün sonra çıkarlarda o ayda bebeklere yapılan aşılar zararlıdır filan diye bi haber duyarım diye içim içimi yiyor.Bu arada aşı lafını duyan eşim çıldırıyor yaptırmıcam diyip duruyor, kıyamıyor oğluna. Benimde içim gidiyor ama ya hastalanırsa diye ihmal etmek istemiyorum tabiki. Benim durumumda olanlar var mı kızlar? Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ?Acil yardım.
Biz de 9 aylikken yaptirdik herhangi bir komplikasyon olmadi.

Of valla bu konu benim de canımı sıkıyor
Hollanda Türkiye’yi risk bölgesi belirledi ve giden bebeklere aşı öneriyor (normalde 1 yaşında yapılmasına rağmen) ben bebeğime şu an yaptırmayı düşünmüyorum çünkü biz Türkiyede kısa süreli tatildeyiz ve topluma çok sokmuyoruz bebeği. Okul çağı çocuklarla iletişimi yok, akrabalarda küçük çocuğu olan yok, alışveriş merkezi gibi kapalı ve kalabalık ortamlara götürmüyorum, bir tek otel tatilimiz var orda da oyun parkına veya havuza sokmayı düşünmüyorum. ama sanırım sizin yerinizde olsam ve Türkiyede yerleşik olsam aşı yaptırırdım, çünkü belli bir yere kadar koruyabilirsiniz.

Back