- 18 Eylül 2007
- 1.332
- 2
-
- Konu Sahibi gulseren4434
ben bişeyler araştırp buldum.belki yardımı olur canım
GEBELİK VE KIZAMIK
HAMİLELİK VE KIZAMIK
Kızamık (Rubeola, Measles) çocukken geçirildiğinde ömür boyu bağışıklık kazanılır ve çucuklara rutin olarak aşı yapılır o yüzden erişkinlerde ve gebelerde çok nadiren rastlanır.
Kızamık virüsü gebelikte bebekte bir anomaliye sebep olmaz fakat düşük ve erken doğum riski artmıştır.
Gebelik öncesi bağışıklığı olmayan kadınlar aşılanmalı ve aşıdan sonra 3 ay içinde gebe kalmamalıdırlar. Gebelik sırasında kızamık aşısı yapılamaz çünkü canlı aşıdır.
Bağışıklığı olmayanların gebelikte kızamık geçiren kişi ile teması olması halinde gebeye immunglobulin yapılmalıdır. Özellikle doğuma yakın zamanda anne kızamık geçirirse bebekte doğumdan sonra ciddi enfeksiyon gelişme riski vardır.
Annenin kızamık geçirmesi emzirmesine engel değildir.
Canım bende bundan çok korkuyordum.Eski testlerimin arasında Rubella testimin yapılmış ve pozitif olduğunu görünce ben çok sevinmiştim.Benim bağışıklığım varmış.Bir öğretmen olarak ne kadar korktuğumu tahmin edersin.Hergün çocukların içindeyim ve tam da bu mevsimde başlarlar teker teker bu hastalıkları geçirmeye.
Canım her okula giden çocuk potansiyel bir tehlike değil.Özellikle bu hastalığı geçirmeyen çocuklardan, şu an geçirmekte olanlarından kork.
Sıradan bir öksürükle geçmez zaten.Özellikle yüksek ateşle başlıyor bu hastalıklar.Yüksek ateşli çocuklardan uzak dur.Kızamık kızılcık benzeri her hastalığı geçiren çocuklardan uzak dur.
vallahi canım inanırmısın benimde ilk aklıma siz öğretmenler ve tabiyki sizler geldiniz bunlar napıcak dedim kendi kendime inşallah onların aşısı vardır die düşündüm... sırnaşık şey
canım toksoplazma antikoruda yüksek çıktı (çiğ et ve sebzeden bulaşıyormuş) acaba bu testler herkese yapılıyormu ve nelere sebep oluyor of yaaa allahım bebişlerimizi korusun
Toksoplazma tehlikeli Gülserencim.Çok dikkatli ol.Salam,sucuk,sosis kesinlikle yeme.Meyve sebzeleri sirkeyle yıka,elma sirkesiyle.Sadece senin değil hepimizin yapması lazım.
marhaba kısslarrr. 2 gün önce rutin tahlillerim yapıldı hemogram vs... diğerleri çok şükür normalmiş ancak kızamık aşım yapılmadığından doktorum bağışıklık sistemin yok ve okula giden, hasta burnu akan çocuklara yaklaşma dedi merak ettiğim yaklaştığım takdirde bendemi hasta olurum yoksa bebeğemi geçer ne oluyor yani sizde yaptıdınızmı? birde ben 1 haftadır ablamdayım okula giden oğlu var öksürüyor aynı odada yatıyoruz birşey olmuşmudur acaba?
canım hamile değilsen en kısa zamanda aşı olmalısın .beslenmene de dikkat et vitamin kullanarak direncini artır bence a.s
7,5 haftalık hamişim canım ilgin için çok teşekkür ederim