Kız kardeşimle aramda olan sürekli gerginlik

lxuxtti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2021
576
566
41
Merhabalar,
Kız kardeşimi çok seviyorum ,ama nedense ayrı fikirde olmadığımız için sürekli tartışıyoruz .
Mesela geçen ailemle ,eşimle çocuklarımla olan bazı sorunlardan üstü kapalı anlattım.
Kardeşim ise tam ayrıntısıni öğrenmek istediği için sordu da durdu .Sonra ben bu kadar soru sormasından rahatsiz olduğumu söyledim ve daha fazla konuşmak istemediğimi söyledim .Belki biraz ses tonum agresif ve sert olmuş olabilir .
Ama anlamasi gerekiyordu çünkü kısa cevap veriyordum .Sinirlendi , bana ozaman konuyu hiç açma ,biliyorsun ben ilgilendiğim için soruyorum ,istersen iyi tamam derim dedi.

Birinde 4 yaşında olan yeğenimle çarşıya çıktık , çocuk dükkanın önünde olan balonlarla oynamaya başladi,galiba aciliş vardı .Eleman kız 3 tane balon hediye etti ,çocuk çok sevindi bizde devam yürüdük.Sonra bir başka kız cocuğu geldi yeğenimin balonlariyla oynamaya .Kızın gözü düştü.
Bende yeğenimin elinde 3 tane balon var ,hediye edilmiş,bir tanesini öbür cocuğa verdim .yani bir başka cocuğu sevinmesine vesile oldum .
Kardeşim iki de bir laf soktu bana ,ben annesi olarak varken sanami düştü, benim çocuğumum elinden almak.
Yeğenime sürekli teyzen balonu elinden aldı diye söylendi.Birde balonlar uçtu gitti .

Yakında ablamizin kızı evlenecek,ablamın aileside çok mesafeliler .Takı almaya önce beraber gidecektik ,kız kardeşim bir hediyelik bilezik almayı düşünüyorum dedi .
Ben ise bilmiyorum kuyumcuda karar vereceğim dedim .
Kardeşimi anlıyorum cocuğu doğdu görmeye gelmemişler, kirginliğini anlıyorum,onda sorun yok.
Sen gidersen banada aynısını al ben iki küçük çocukla uğraşamam dedi.
Onun bütcesini bildiğim için iyi fikir olmadığını söyledim.
Ben kuyumcuda kara vermek istiyorum şimdiden bir bütce belirtmek istemiyorum dedim.
Şimdi 10000TL derim bakarım gözüme hitap etmiyor 15000verebilirim.
En iyisi kendisi seçmesi olduğunu söyledim ,inada trip attı.
Çok zor olmamasi gerekmiş aynı şeye karar vermek ,daha doğrusu benim ona uymami istiyordu.biraz tartıştik sonra tamam anlaşildi ben kendim hallederim dedi.
Sürekli tartişiyoruz gergin oluyoruz sen herşeyi zorlaştırıyorsun dedi
Ne kadar düşüncesiz olduğumu söyledi

Bu sıralar herkes benden şikayetci,eşim cocuklarim kardeşim .
Böyle olunca sürekli kendimi sorgulamakla buluyorum,kendimi hatalı kusurlu görüyorum .
Aslında herkesten uzaklaşmak istiyorum.

Merhabalar,
Kız kardeşimi çok seviyorum ,ama nedense ayrı fikirde olmadığımız için sürekli tartışıyoruz .
Mesela geçen ailemle ,eşimle çocuklarımla olan bazı sorunlardan üstü kapalı anlattım.
Kardeşim ise tam ayrıntısıni öğrenmek istediği için sordu da durdu .Sonra ben bu kadar soru sormasından rahatsiz olduğumu söyledim ve daha fazla konuşmak istemediğimi söyledim .Belki biraz ses tonum agresif ve sert olmuş olabilir .
Ama anlamasi gerekiyordu çünkü kısa cevap veriyordum .Sinirlendi , bana ozaman konuyu hiç açma ,biliyorsun ben ilgilendiğim için soruyorum ,istersen iyi tamam derim dedi.

Birinde 4 yaşında olan yeğenimle çarşıya çıktık , çocuk dükkanın önünde olan balonlarla oynamaya başladi,galiba aciliş vardı .Eleman kız 3 tane balon hediye etti ,çocuk çok sevindi bizde devam yürüdük.Sonra bir başka kız cocuğu geldi yeğenimin balonlariyla oynamaya .Kızın gözü düştü.
Bende yeğenimin elinde 3 tane balon var ,hediye edilmiş,bir tanesini öbür cocuğa verdim .yani bir başka cocuğu sevinmesine vesile oldum .
Kardeşim iki de bir laf soktu bana ,ben annesi olarak varken sanami düştü, benim çocuğumum elinden almak.
Yeğenime sürekli teyzen balonu elinden aldı diye söylendi.Birde balonlar uçtu gitti .

Yakında ablamizin kızı evlenecek,ablamın aileside çok mesafeliler .Takı almaya önce beraber gidecektik ,kız kardeşim bir hediyelik bilezik almayı düşünüyorum dedi .
Kardeşimi anlıyorum cocuğu doğdu görmeye gelmemişler, kirginliğini anlıyorum,onda sorun yok.
Ben kuyumcuda kara vermek istiyorum şimdiden bir bütce belirtmek istemiyorum dedim.
Çok zor olmamasi gerekmiş aynı şeye karar vermek ,daha doğrusu benim ona uymami istiyordu.biraz tartıştik sonra tamam anlaşildi ben kendim hallederim dedi.

Böyle olunca sürekli kendimi sorgulamakla buluyorum,kendimi hatalı kusurlu görüyorum .
çok özür dileyerek bende sizi eleştirecem,birincisi konu açıp bir sıkıntınızı anlatıyorsanız karşınızdakine soru sorma hakkı vermiş oluyorsunuz otomatik olarak,eğer kimse soru sormasın merak etmesin derdimi,ben anlatayım içimi boşaltayım siz dinleyin dağılın diyorsanız hiç anlatmicaksınız bu işler böyle:)ikincisi balonları vermeniz çok normal bir hareket özellikle bir çocuk sevindirecekseniz ben olsam bende balonunu verirdim eğer benim çocuğum olsaydı,annesi orada ve çocuk balonlarını vermek istemeyebilir elinden alıp vermeniz olmamış,diyosunuzki onun yerine bilezik alamam ne münasebet banane herkes kendi işini halletsin o sınırı çekiyorsunuz sonrada çocuğun balonunu verince teyzesiyim ben konumuna yükseliyorsunuz,dert anlatınca kardeşime dert anlatıyorum ama soru sorunca çok ozel anlatamam yabancılığı takıniyorsunuz, siz istiyorsunuzki her durum sizin isteğiniz doğrultusunda şekillensin,canınız isteyince abla teyze canınız isteyince herkesin bütçesi evi ayrı kendin hallet yabancılığı,karar vermeniz gerekiyor sınırları cızen mesafeli birimisiniz yoksa sıcak kanlı abla teyzemisiniz.

çok özür dileyerek bende sizi eleştirecem,birincisi konu açıp bir sıkıntınızı anlatıyorsanız karşınızdakine soru sorma hakkı vermiş oluyorsunuz otomatik olarak,eğer kimse soru sormasın merak etmesin derdimi,ben anlatayım içimi boşaltayım siz dinleyin dağılın diyorsanız hiç anlatmicaksınız bu işler böyle:)ikincisi balonları vermeniz çok normal bir hareket özellikle bir çocuk sevindirecekseniz ben olsam bende balonunu verirdim eğer benim çocuğum olsaydı,annesi orada ve çocuk balonlarını vermek istemeyebilir elinden alıp vermeniz olmamış,diyosunuzki onun yerine bilezik alamam ne münasebet banane herkes kendi işini halletsin o sınırı çekiyorsunuz sonrada çocuğun balonunu verince teyzesiyim ben konumuna yükseliyorsunuz,dert anlatınca kardeşime dert anlatıyorum ama soru sorunca çok ozel anlatamam yabancılığı takıniyorsunuz, siz istiyorsunuzki her durum sizin isteğiniz doğrultusunda şekillensin,canınız isteyince abla teyze canınız isteyince herkesin bütçesi evi ayrı kendin hallet yabancılığı,karar vermeniz gerekiyor sınırları cızen mesafeli birimisiniz yoksa sıcak kanlı abla teyzemisiniz.
Yorumunu için teşekkür ederim , tekrar okuyup iyece düşüneceğim .
Bilezik konusu elbette herkesin bütcesi kendine .

Ne gibi ,benim çocuklara olan merhametin çok yüksek .
Bir balondan ne olabilir ki
Haklılık haksızlık anlamında değil gözü düştü deyimini ilk kez duydum gözümde canlandı bi an.
Ama o konuda bence haksızsınız 10 tanede balon olsa elinde annesine ve cocuğa sormadan karışmak hoş değil. Niyetiniz iyide olsa. Ablamında merhameti çok yüksektir ama oğluma birşey yedirmeden önce vereyim mi diye bana sorar annen izin verirse der konu ne olursa olsun.

Merhabalar,

Balon olayında haklı size düsmez. Belki cocugu sorun edip aglayacak belki baska bisey.
Altin olayı oraya varinca arardiniz ben bunu begensim bu fiyata sen ne dersin diye o beni asar derse kapanirdi konu israrla yapmak istemiyor gorünmussünüz. Aile meselenizi de soru sorar insan karsıdaki anlatinca. Genel alingansinız bence. Ya hic anlatmayin ya da duzgunce anlatın karsiya suç bulmayin. Arkadasım olsa sorularla darlamam ama kardesim olursa anlatan elbet detay sorarim fikir vermek icin

İkinizin de kendince haklı/haksız olduğu konular var.
Kardeşiniz burada olmadığı için sizinle ilgili olan kısmı söyleyim.
Sorunun temeli olaylar sadece sizin istediğiniz kadar olsun diye beklemeniz.

Mesela olayı anlattıysanız gerçekten çözmek için sormuş olabilir kötü niyet sezmedim. Ki kötü niyetli olduğunu düşünüyorsanız az bir kısmını bile anlatmamlıydınız.

Balon konusunda da muhtemelen bir üslup sıkıntısı olmuştur yoksa o kadar takılacak bir konu yok. Elbette paylaşmayı öğrenmeli.

Kuyumcu konusunda ise yapıcı olabilirdiniz.
Senin bütçen ne kadar ona göre bilezik alayım. Kendim de orada karar vereceğim diyerek çözüme ulaştırabilirsiniz. Siz işe bulaşmak istemiyor gibi görünümüşsünüz.

Sizdede var gibi geldi onu ıstemıyorsunuz belli.. ınsan kardesıne nasıl yabancıymıs gıbı davranır bılemedım

Ne gibi ,benim çocuklara olan merhametin çok yüksek .
Bir balondan ne olabilir ki
Bir çocuğu sevindirirken ötekinin balonunun çalmişsin. Olaya böyle baksana
Pekala sorabilirdin "hasan, bakayım, sende biir ikiii üç balon var. Ama arkadaşın hiç yok. Paylaşmak ister misin? Birini ona versek hem onun balonu olur hem senin biirr ikii balonun olur" falan diye. Zaten büyük ihtimalle kabul ederdi. Sizse ona hiç sormadan, saygı duymadan, nasılsa bedava geldi diye çalıp başkasına verip iyilik yaptığınızı sanmişiniz.
Ben aynısını yeğenime yapsam valla ablam bin pişman ederdi - ki yapmazdım heralde

Bir çocuğu sevindirirken ötekinin balonunun çalmişsin. Olaya böyle baksana
Pekala sorabilirdin "hasan, bakayım, sende biir ikiii üç balon var. Ama arkadaşın hiç yok. Paylaşmak ister misin? Birini ona versek hem onun balonu olur hem senin biirr ikii balonun olur" falan diye. Zaten büyük ihtimalle kabul ederdi. Sizse ona hiç sormadan, saygı duymadan, nasılsa bedava geldi diye çalıp başkasına verip iyilik yaptığınızı sanmişiniz.
Ben aynısını yeğenime yapsam valla ablam bin pişman ederdi - ki yapmazdım heralde
Böyle hiç düşünmedim ,evet gerçekten zaten hediye dedim birini versek nolurki diye harek ettim

Böyle hiç düşünmedim ,evet gerçekten zaten hediye dedim birini versek nolurki diye harek ettim
Tamam ama size değil çocuğa hediye.
O zaman gün yaptığınızda bir misafiriniz size eli boş gelmemek için altılı kahve fincanı getirsin, misafirlerden biri fincanı çook beğensin. Kardesiniz de iyilik olsun diye içlerinden birini o kadına hediye edip onu sevindirsin. Nasılsa hediye,nasılsa sizde daha beş fincan daha var.
O zaman siz sevinir misiniz,zaten hediye gelen şey başkasını da sevindirdi diye?
Bence yaptığınız bundan ibaret

Bir kaç gün önce kendi bütcesini belirtti,sorun benim ona uymami beklemesi .
Başkasi icin birşey almak gibi zor yoktu

Tamam ama size değil çocuğa hediye.
O zaman gün yaptığınızda bir misafiriniz size eli boş gelmemek için altılı kahve fincanı getirsin, misafirlerden biri fincanı çook beğensin. Kardesiniz de iyilik olsun diye içlerinden birini o kadına hediye edip onu sevindirsin. Nasılsa hediye,nasılsa sizde daha beş fincan daha var.
O zaman siz sevinir misiniz,zaten hediye gelen şey başkasını da sevindirdi diye?
Bence yaptığınız bundan ibaret
Süper tespit👏

Merhabalar,

Balon dışında kardeşinize hak verdim,sanırım siz alıngan ve olayları büyütme eğilimindesiniz

1. ve 2. durumda kardeşiniz haklı.
Altın meselesi ise konuşulup çözülmeyecek bir durum değil.

Kan bağınız olmasaydı yakın arkadaşınız olmayacaktı kardesiniz.
Aslında bazı kardeşliklerde (evet kan bağı seviliyor) ama anlaşma, arkadaşlık vs olmuyor..
Dozunda iletişim daha iyi olur çok dip dibe olursanız anlaşamaz hep sorun yaşayabilirsiniz kafa olarak pek uyuşmamak çok normal

1. ve 2. durumda kardeşiniz haklı.
Altın meselesi ise konuşulup çözülmeyecek bir durum değil.
1.bazen insan en incesine kadarda anlatmak istemez, kardeş arkadaş fark etmez Yeterlice anlattım
Görümcemle görüşmüyorum ,bana iftra attı , tamamen ilişkimi kestim.
Daha soruyor acaba yaptiklarindan pişman mı,banane artık pişmanliğindan, nerden bileyim dedim.Ya işte daha aramaya calişiyormu seni,annesinin babasının haberi varmı konuştunuzmu
Bunlar çözüm odaklı sorular değil bence

Bilezik konusuda kendisi kırgın olduğu için fazla bütce ayirmak istemiyor
Anlıyorum onu söyledimde .
Kırılacak konular aslında çok ,bize karşida çok vurdum duymaz davrandılar.
Biz onlarin yakınına taşindik arabayla 15 dak .iki sene sonra ilk kez geldiler evimize.
Demek istediğim kırılacak konu çok istersen ,bende belki kardeşim gibi düşünmem gerek .
Yabanci gibi davranan abla ailesine yabancı gibi karşilik vermek.
Ama işte ben yapamıyorum ,kötüyle kötü olamıyorum .
Yinede görevimi yapayım onlar bilmezse Allah biliyor diyerek yapıyorum
Işte kardeşimde bunları öne sürdü,ben bundan fazla vermek istemiyorum, üçümüz aynısını alalim,yani annem,ben ve kardeşim dedi.
Annem anneanne oluyor ,yani demezler mi gitmişte torunlarına bir tenike bilezik takmiş diye.

X