Kiz kardesimin internetten tanistigi kisiyle evlenmek istemesi

Gizemx1984

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2018
40
24
18
40
Selam bayanlar...

düsünüyorum düsünüyorum isin icinden cikamiyorum.... sizlere bir akil danisayim dedim

22 yasinda kiz kardesim var üni okuyordu kayidini sildirmedi ama devam etmiyor..

2 yildir internetten tanistigi biriyle görüsüyormus, biz yurt disindayiz damat adayi istanbulda.
cocuk tek basina yasiyor. yaklasik 10 yildir ayni is yerinde calisiyormus is yerinde yatip kalkiyo bir ev düzeni yok ailesi baska bi sehirde. söyledigini göre isten cikip sporuna gidiyor evine (yani calistigi yere) dönüp uyuyor ve sabah tekrar is. iki oglan kardesim var cocukla bir kac saat görüsmüsler ama pek gözleri tutmamis. daha sonra annem babamda görüstü, hic olumlu bi izlenim almamislar, yani bu evlilige olumlu bakmiyorlar ve kardesimin görüsmeyi kesmesini istiyirlar.

ben insanlara biraz temkinli yaklasirim. oglan kardeslerim öyle degil dahami saflar desem ne desem, bazen olur mesela bir arkadasi hakkinda uyaririm fazla samimi olma gibisinden, abla neden öyle diyosun iyi cocuk o, neyini gördün fln derler ama cogu zaman ben hakli cikarim. kardeslerim 25 -30 yasinda kücük cocukta degil yani.(anlasilmak icin fazla detay yaziyorum ) yani bunlar bile cocugu olumlu görmüyorlar.
belkide bizimki gibi kac tane kiz var bunun elinin altinda diyorlar. kanitlari yok ama aksi icinde yok
yanlis anlasilmasin konu evi düzeni olmamasi felan degil cocugun kendini kiz kardesimize farkli tanittigini düsünüyorlar. hicmi bunun arkadasi cevresi yok hep is-ev-is-ev.
kiz kardesime sordugum zaman o da aslinda pek cevap veremiyo bunlara. zaten 12 saat calisiyomus sporu git gel 3 saat sürüyomus zamani yokmus baska seye.
cocugu ben görmedim veya konusmadim, kiz karersime olumsuz da konusmak istemiyorum nasipse olur degilse olmaz diyorum, bi taraftan benim kafama pek yatmiyo duyduklarim cocuk hakkinda ama olumsuz düsünüp cocugun hakkinada girmek istemiyorum ya dogru söylüyosa diye.... isin icinden cikamadim gitti.

bizim kizin kafasi bu cocukta ne desen bos anlamiyo gibi...
piskolojiside pek iyi sayilmaz biraz takintili kendisi olur olmaz gereksiz seyleri cok takar kafasina

yani sizin kardesinizin böyle bir olayi olsa siz nasil düsünürdünüz ve kardesinize nasil yaklasirdiniz..
biraz fikir verirseniz memnun olurum

Selam bayanlar...

düsünüyorum düsünüyorum isin icinden cikamiyorum.... sizlere bir akil danisayim dedim

22 yasinda kiz kardesim var üni okuyordu kayidini sildirmedi ama devam etmiyor..

2 yildir internetten tanistigi biriyle görüsüyormus, biz yurt disindayiz damat adayi istanbulda.
cocuk tek basina yasiyor. yaklasik 10 yildir ayni is yerinde calisiyormus is yerinde yatip kalkiyo bir ev düzeni yok ailesi baska bi sehirde. söyledigini göre isten cikip sporuna gidiyor evine (yani calistigi yere) dönüp uyuyor ve sabah tekrar is. iki oglan kardesim var cocukla bir kac saat görüsmüsler ama pek gözleri tutmamis. daha sonra annem babamda görüstü, hic olumlu bi izlenim almamislar, yani bu evlilige olumlu bakmiyorlar ve kardesimin görüsmeyi kesmesini istiyirlar.

ben insanlara biraz temkinli yaklasirim. oglan kardeslerim öyle degil dahami saflar desem ne desem, bazen olur mesela bir arkadasi hakkinda uyaririm fazla samimi olma gibisinden, abla neden öyle diyosun iyi cocuk o, neyini gördün fln derler ama cogu zaman ben hakli cikarim. kardeslerim 25 -30 yasinda kücük cocukta degil yani.(anlasilmak icin fazla detay yaziyorum ) yani bunlar bile cocugu olumlu görmüyorlar.
belkide bizimki gibi kac tane kiz var bunun elinin altinda diyorlar. kanitlari yok ama aksi icinde yok
yanlis anlasilmasin konu evi düzeni olmamasi felan degil cocugun kendini kiz kardesimize farkli tanittigini düsünüyorlar. hicmi bunun arkadasi cevresi yok hep is-ev-is-ev.
kiz kardesime sordugum zaman o da aslinda pek cevap veremiyo bunlara. zaten 12 saat calisiyomus sporu git gel 3 saat sürüyomus zamani yokmus baska seye.
cocugu ben görmedim veya konusmadim, kiz karersime olumsuz da konusmak istemiyorum nasipse olur degilse olmaz diyorum, bi taraftan benim kafama pek yatmiyo duyduklarim cocuk hakkinda ama olumsuz düsünüp cocugun hakkinada girmek istemiyorum ya dogru söylüyosa diye.... isin icinden cikamadim gitti.

piskolojiside pek iyi sayilmaz biraz takintili kendisi olur olmaz gereksiz seyleri cok takar kafasina

yani sizin kardesinizin böyle bir olayi olsa siz nasil düsünürdünüz ve kardesinize nasil yaklasirdiniz..

ee hıc gorusmedıler mı? bana pek guvenılır gelmedı ama zamana bırakın. uzaktan cocugu tanıma sansı zor.

Bazen ne dersen de anlamaz karşındaki.

İlla yaşamak ister.Siz anca nasihat verirsiniz.

Karar onun nasıl engel olac aksınız?

bende öyle yapiyorum nasihatten öteye gitmiyo elestiri felan yok.
ama olurda evlenirse bununla daha sonrada istemedigi durumlar ortaya cikarsa bizim kiz hepten kafayi yer o zaman. bizim olumsuz bakmamiza ragmen evlendigi icin kimseye derdinide anlatamaz..
bende olumsuz bazi seyler yasadim kendi evliligimde 1-2 senedir ama daha bi allahin kuluna anlatamadim. ne kadar zor oldugunu ben biliyorum

ee hıc gorusmedıler mı? bana pek guvenılır gelmedı ama zamana bırakın. uzaktan cocugu tanıma sansı zor.
yaz tatillerinde bir kac gün görüsmüsler cocuk almanyayada gelmis galiba ama tam emin degilim
insan gözünün önündekini taniyamiyo bazen kii internetten olunca güvenmek daha zor olmasi lazim bana göre

yaz tatillerinde bir kac gün görüsmüsler cocuk almanyayada gelmis galiba ama tam emin degilim
insan gözünün önündekini taniyamiyo bazen kii internetten olunca güvenmek daha zor olmasi lazim bana göre

yaz tatılınde gorusmek kısa sure oluyor bana gore. bırlıkte daha cok zaman gecıırılmelı dıye dusunuyorum.

Siz kötü olduğunu nerden biliyorsunuz tanışmamışsınız bile
Adam Almanya ya gelebildiyse zaten düzenli bir işi ve yeteri kadar parası var demektir
Herkese vize vermiyorlar malum
Sıkıntı ne anlamadım..

Normalde yetiskin kisiler kendi kararini versin kimse karismasin derim de kardesiniz hic tanimadan veya yanlis taniyarak karar verecek gibi.

Imkan varsa evlilik olmadan ayni sehirde yasasinlar, kardesiniz gitsin istanbula akraba falan varsa eger. Veya cocuk izin alip dil kursi falan ayarlayip gelsin sizin yasadiginiz yere. Bir kac ay da boyle tanisinlar birbirlerini.

Birkaç kez yazın gördüğü birini nasıl tanıyacakta sevecek.

Bence kız Kardeşiniz boşlukta duygusal olarak. O Yüzden az gmrdüğü birine bağlanıp kalmış.

Karşısına baska biri çıksa ona gercekten ilgi Gösteren vs o zaman Dünya'nın sadece o adamdan ibaret olmadığını anlar.

Siz kötü olduğunu nerden biliyorsunuz tanışmamışsınız bile
Adam Almanya ya gelebildiyse zaten düzenli bir işi ve yeteri kadar parası var demektir
Herkese vize vermiyorlar malum
Sıkıntı ne anlamadım..

almanyada akrabalari varmis onlarin istegiyle gelebilmis. maasida askari ücrwtim biraz üstünde sanirim.
sorun su cok az taniyip kör kütük güvenmek

Gunde 12 saat ne isiymis?
Surekli is yerinde yat kalk nasil bir yasammis o oyle, hem de iatanbulda?

erkek kardesimde aynisini söyledi

bende esimle tr de tanistim ama telefonda görüstük internette görüstük 5 sene. ben her attigi adimi bilirdim. is yerindeyken arardi evdeyken arardi yani ne yaptigini bilirdim o güveni saglamisti
bunda o da yok

Birkaç kez yazın gördüğü birini nasıl tanıyacakta sevecek.

Bence kız Kardeşiniz boşlukta duygusal olarak. O Yüzden az gmrdüğü birine bağlanıp kalmış.

Karşısına baska biri çıksa ona gercekten ilgi Gösteren vs o zaman Dünya'nın sadece o adamdan ibaret olmadığını anlar.

bencede öyle

Selam bayanlar...

Kardeşiniz müsait olan aileden biriyle (abla-kuzen teyze) İstanbul’a gidip bir iki hafa tatil yapsın. Çocukla vakit geçirsin. İki yıl boyunca internetten tanıştığı birine bel bağlayıp reelde Arkadaşı olmayan kişi sağlıklı değildir diye düşünüyorum.
Kardeşiniz evlenirse Türkiye de mi Almanya’da mı yaşayacağını söylemiş? Maaşı düşük olabilir ancak Arkadaşı üniversite okumuş mu? Ev kiralamadığına göre maaşı ancak kendine yetiyordur ya da aileye destek oluyordur.
Kardeşiniz İstanbul’da üç beş semtte ( İstanbul’da yaşayan birine sorun güzel beğendiğiniz semtleri) ev kiralarına baksın. Kardeşiniz çalışmaya başladığında mühendis de olsa (istisnalar vardır) 1800-2000 tl civarı asgari ücret alır ki bu da ev kirası kadardır. Hesap kitap yapsın. Çocuğun birikmi var mıymış öğrenin.
Vakit geçirmek çok önemli. Bunu vurgulayın. İster o gelsin ister kardeşiniz gitsin bir yolunu bulmaya bakın.

Çocuk asosyal biri belli öyle olmasa internetten niye kız bulsun kendine üstelik yurtiçi bile değil. Size tavsiyem iş ciddiye binerse ilerde nasıl zorluklar yaşayacağını anlatın ona ne bilim çok uzun saatler çalışıyor sana vakit ayiramayacak çocuğun olacak seni çileden çıkaracak yapayalnız buyuteceksin yanında eşin bile olmayacak ne sana ne çocuğuna vakit ayiramayacak aranızda sorun olsa çıkıp gidebileceğin bı kapın olmayacak bunlara önce göğüs germesi kolay gibi gelir ama erkek milleti düzeni oturttuktan sonra çok değişiyor gibi nasihatler verip kararı ona bırakın ve cidden evlilik düşünüyorlarsa elinizden geldiğince bir iki yıl uzatmaya çalışın bırakın sevgili kalsinlar karşı çıkmayın ki zoru başarıyoruz sanmasın ve o zaman içinde birbirlerini daha iyi tanıyacaklardir kardesiniz daha küçük yaş biraz 24 25 olunca insan daha olgun düşünmeye başlıyor bence sevgili kalma sürelerini uzattikca uzatın .. fikri değişecektir biz evlendikte noldu gördük dünyanın çarkını

Kendine ait bir evi olsun diye çabalamayan, bir ev arkadaşı ile bile olsa ; böyle bir adamdan hayır gelmez. Aile düzeni yok, kendine ait ve özel bir hayat tahayyülü yok , bunlar ileride büyük sorunlara gebe.

Not: Ablam benzer bir evlilik yaptı, babam herşeyi tel tek tek söyledi. Fayda etmedi, sonuç ne mi hüsran.

Canim benim kiz kardesimde ayni oyleydi.
Internetten 12 yas buyuk biriyle tanisti. Baya konustular gorustuler. Bu tam 2 yil surdu. Bende pek olumlu bakmiyordum surekli uyariyordum. Nafile.
En sonunda is ciddiye bindi dugun tarihine karar verdiler aileler ogrendi. Tabi annem babam istemedi. Izin vermediler . olmaz oyle sey dediler. Araya kuslukler girdi. Bizi haksiz cikardi kardesim onun tarafindaydi.
En sonunda izin verdik hadi gonlumuz yok ama istedigini yap dedik.
Tabi bu olay tam 6 yilimizi aldi.
Sonra kendisi birakmisti istemiyorum dedi.
Isi inada bindirmeyin iyice kotu oluyo.

Çocuk kız karďeşinizi yurt dışına çıkış bileti olarak görmüyordur umarım.onun dışında asosyal bir hayatı olabilir günümüzde insanlar çalışmaktan hiç birseye vakit bulamıyor maalesef bi de ailesi nerdeymiş kardeşleri var mi? Kardesiniz hiç bir detayı bilmiyor mu

Back