Kız kardeşim yigenimin dugununde beni evde ağırlamak istemiyor

merveays

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2024
12
3
30
Merhaba arkadaşlar,

Size bir konuda danışmak istedim. Kız kardeşimin oğlunun düğünü var. Düğün bizim memlekette olacak. Kız kardeşim beni aradı. Ben çarşafı yastığı versem de gorumcenlerde kalsanız dedi. Gorumcemler pek titiz değil. Eşimle de araları iyi değil. Aynı zamanda kendi kızım, torunum ve damadım da gelecek düğüne. Kız kardeşime; torunumun akşam Düğün evinde uyursa tekrar kaldırıp başka bir eve gittiğinde uykusu bölundugu için uyumadiğını soyledim. O ise, "bunu annesine sormak lazim" diyerek benim dediğime inanmadı. Biz 8 kardeşiz. Ben en büyüğün bir küçüğüyüm. Bu bahsettiğim kız kardeşimden de büyüğüm. Bu teklifin bana yapılması çok gücüme gitti. Diger kardeslerimi ağırlıyor sadece bana karşı böyle yaklaşıyor. Sizce ne yapmalıyım

Evinde istemiyorsa yapacak birşey yok, diğerlerinde küçük bebek var mı belkide bebekten dolayı istemiyor olabilir mi yada evde yer yoktur belki diğer 7 kardeşin hepsi onda kalıyorsa çoluk çocuk eşleri adım atacak yer yoktur sadece kendi ailesi değil eş tarafından da gelenler olabilir kalabalık olmuştur büyük ihtimalle.

Memleket dediğinize göre hem sizin hem eşinizin sehri ana baba evi yok mu orada kalın yada maddi imkan varsa 1-2 gece otel yada pansiyon tarzı yerde kalın.

Merhaba bulca bulca ,

Kız kardeşimin 2 katlı 2 daire evi var. Sadece 2 kardeşimi ağırlayacak evinde. Bir de dunurleri olacak. Ana baba evi yok. Benim gücüme giden nokta bunun bana teklif edilmesi. Sen bende kalma demesi. Ben onun için geliyorum. Gezmeye gitsem bi yerde hak veririm. Bir de ben büyüğüm. Teklif edilecekse de küçük olana teklif edilmeli diye düşünüyorum

Yer sıkıntısı varsa sizinde görümce aynı şehirde olunca orada kalırsınız diye düşünmüş. Sizinde kızınız evlenmiş düğün telaşını bilirsiniz evde kalabalık ve yatılı misafir ağırlamak zordur. Ondan demiştir.

Merhaba bulca bulca ,

Kız kardeşimin 2 katlı 2 daire evi var. Sadece 2 kardeşimi ağırlayacak evinde. Bir de dunurleri olacak. Ana baba evi yok. Benim gücüme giden nokta bunun bana teklif edilmesi. Sen bende kalma demesi. Ben onun için geliyorum. Gezmeye gitsem bi yerde hak veririm. Bir de ben büyüğüm. Teklif edilecekse de küçük olana teklif edilmeli diye düşünüyorum
Kalbinizi karartmayın küsüp üzülmeyin bende Love_lover a katılıyorum belki de görümceniz var diye sizi en azından gönül rahatlığıyla yollayabileceği biri olduğu için böyle yapmıştır. Diğer gelenleri de gönderebileceği bir arkaba var mı ? Ya da geliş mesafesi farklıdır siz iki saatlik yoldan onlar 12 saatlik yoldan geliyordur belki de ? Üzmeyin kendinizi.

Merhaba arkadaşlar,

Size bir konuda danışmak istedim. Kız kardeşimin oğlunun düğünü var. Düğün bizim memlekette olacak. Kız kardeşim beni aradı. Ben çarşafı yastığı versem de gorumcenlerde kalsanız dedi. Gorumcemler pek titiz değil. Eşimle de araları iyi değil. Aynı zamanda kendi kızım, torunum ve damadım da gelecek düğüne. Kız kardeşime; torunumun akşam Düğün evinde uyursa tekrar kaldırıp başka bir eve gittiğinde uykusu bölundugu için uyumadiğını soyledim. O ise, "bunu annesine sormak lazim" diyerek benim dediğime inanmadı. Biz 8 kardeşiz. Ben en büyüğün bir küçüğüyüm. Bu bahsettiğim kız kardeşimden de büyüğüm. Bu teklifin bana yapılması çok gücüme gitti. Diger kardeslerimi ağırlıyor sadece bana karşı böyle yaklaşıyor. Sizce ne yapmalıyım
Ben olsam tek gider bir otelde kalır gelirdim. O da yigenin için. Sonra da kardeşle ilişkimi keserdim.

Kardeşler birbirlerine rahatlıkla sıkıntılarını bu şekilde anlatmalı. Ben kırılacak bir şey görmedim. Asıl söylemese arkanızdan konuşsa ya da endişelense güzel ağırlamasa sorun olurdu. Bence baştan söylemiş. Görümceniz de aynı şehirde sonuçta orda kalın. Kadın yoğundur düğün telaşı şahsen ben de kimsenin evimde kalmasını istemem

Merhaba arkadaşlar,

Sizinle yaşamak çok zor olsa gerek. Düğün günü düğün sahibinin evi kalabalık olur. Belli ki yer yok. Yine iyi niyetli davranmış yastık yorgan vermeyi teklif etmiş. Haklı bir tarafınızı görmedim

Merhaba arkadaşlar,

Kardeş sayısı çok, hepsi ailesi çoluk çocuk damat gelin torun geliyor düğün zamanı bence kimse orada kalmasa yeri.
Ben olsam genel tutuma bakarım normalde ayrım olduğuna kanaat edersem düğüne katılır el gibi takımı takar giderim günü birlik. Kızımı torunu da perişan etmem gelmeyin derim, onların borcu varsa temsilen onu da ben takarım. Teyzelik vazifemi yapar giderim.
Ayrım yoksa keyfimi kaçırmam ama zannediyorum ki her zaman yapılan bir durum değil ve size yapılmış sadece o yüzden çok kendinizi perişan edip parçalamaya gerek yok.

Not: aşırı kalabalık bir kitleyi dünürler dahil evde ağırlamak düğün zamanı kaos gibi bir şey olur.

Görümceyi sever sevmezsiniz bilemem ama torun ile düğün evinde esas pis ortam orası olacak o kalabalıkta ben olsam gitmem en azından onu götürmem. Götürsem de ya otelde ya daha uygun sakin bir yerde kalmayı seçerim...
O kadar adam heralde halı üstünde yatacak bu kadar çok yatağı olan biri yoktur evinde heralde

Merhaba bulca bulca ,

O zaman siz de niye onu küçük diye dışlıyorsunuz?
Sonuçta sizin de görümceniz var orda. Çoluk çocuk geliyorsunuz o telaşede o kalabalıkta size bunu teklif etmesi çok normal geldi bana. Git kendine otel bul dememiş. Esas anlayışlı olmanız ve bunu kendiniz düşünmeniz gereken zamanda, senin evinde dünürler var kalabalık var biz damatla çocukla görümcemde kalırız bir gecelik idare ederiz demek yerine bir de alınganlık mı yapıyorsunuz?

X