KIZ KARDEŞİM TANIMADIĞI ERKEKLERLE KONUŞUYOR ve KAÇMAYI PLANLIYOR !

Ya bu cocuklar niye boyle. Yolda 15 yaslarinda kizlar goruyorum hali, tavirlari, giyimi her sey garip.
Ozellikle kendilerini sex objesi olarak gostermeye calisiyor gibiler.
Sizin adiniza cok uzuldum kardesiniz ayni hatalara devam edecek gibi gorunuyor.
Babaniz uyarsa ondan cekinir mi acaba?

Bence kardeşinizde bir tatile Çıkın gönlünce eğlensin tabi bu süre zarfında ikinizde yanınıza teknolojik alet almayın telefonda dahil fotoğraf makinesi dışında tabi. Ruh arınması yapın birlikte denize girin spor yapın gezin eğlenin hatta eğlence mekanlarına götürün zamanı az tutarak. Dini inancınızı bilmiyorum ama hazır Ramazanda gelmişken Türbe ziyaretleri yapabilirsiniz.
Birde artık büyükler için boyama kitabı var onunla ilgilenmesini sağlayabilirsiniz. Kısacası ilgisini başka yöne çekin.

Ben 20 yaşındayım ve üniversiteden bu sene mezun oluyorum.Kız kardeşim 8.sınıfı bitirdi ve 14 yaşında. 4 senedir Devlet yurdunda yatılı okuyor.Yanlış anlaşılmasın,yurda köyde imkanlar kısıtlı olduğu için kaydolduk.2 senedir psikologa gidiyor ve aile olarak iletişimde çok sıkıntı çekiyoruz.Annemin bana söylediğine göre de Son 2 aydır kardeşimde büyük değişiklikler olmuş.Babama yeni telefon aldırtmasıyla birliktede elinden telefonu düşürmemesi,yemek yaparken,yerken,gece gündüz telefonu bırakmamasıyla annem şüphelenip bana anlattı.Memleketimden uzakta okuduğum için tatile eve gittiğimde durumu kendimde fark ettim.Yeni aldığınız telefon bu mu, özelliklerine bir bakayım dedim kardeşime.Önce bir dakika diyerek fotoğraflar sildiğini gördüm.sonra verdi telefonunu.Bende fotoğraflara bakıyormuş gibi yaparak Whatsapp mesajlarına girdim. Mesajlaştıklarının çoğu erkekti ve herhangi bir mesaja baktım.Konuşmayı baştan okudum.İfade edemeyeceğim terbiyesizce iğrenç konuşmalar vardı ve dikkatimi çeken şey kardeşimin KAÇICAZ MI ?? sorusuydu.Kardeşim sürekli telefonu istediği için diğer mesajlara bakamadım.Fakat fırsattan istifa konuştuğu 2 kişinin numarasını kendi telefonuma kaydettim.Telefonu verdim yine bir şeyler sildi.Telefonu aldığımda whatsapp uygulamasını kaldırdığını fark ettim.Bende geri yükledim ve o konuştuğu kişilerin ekran fotoğrafını çektim kendi telefonuma.Fakat numarayı kaydettiğimi benim telefonumdan gördü ve o benim sevgilim değil dedi.Ben de değilse neden konuşuyorsun dedim.Tavrım ve konuşma şeklim özellikle sakindi.Böyle insanlarla konuşmak yerine lise sınavlarına odaklan dedim.Bana sürekli olarak parladı ve sürekli dediği şey, 3-4 ay sonra gidicem zaten sizde kurtulcaksınız bende,bir daha yüzümü bile görmiceksiniz dedi, ve bunların sorumlusu sensin dedi bana.Hayırdır kaçmayı mı düşünüyorsun dedim.Kaçıcak olsam ben kaçarım,20 yaşındayım ve gayette reşitim, okulumuda bitirdim işimi elime almama az kaldı,ben niye hala sabrediyorum yapacağımızı bilemedik.Acil sevinirim.Teşekkürler..

Konu sahibi lütfen hemen ulaş bana özelden falan mesaj at sana kesinlikle yardımcı olabilirim aynilarini tıpkısinı yaşadım lütfen ulaş bana lütfen ulaş durum çok vahim

Bence kesinlikle siz onu ailenizden ayirmayin. Komple şehire yerlesin yada yakinlardaki bir liseye verin. Durum ciddi gercekten. Cok kucuk yasta ailesinden ayrilmasinin etkileri olabilir. Tam ergenlik döneminde tek başına kalmis kardesiniz, sevgi ihtiyaci var ki o adamlardan medet umuyor. Kardesiniz kendine bile itiraf edemese de ailesini cok cok fazla ozluyor ve kendini yalniz hissediyor bence. Arkadaşları ile anlasamiyor olabilir ama gerçekten buyuk bi yalnizlik icinde bunun farkinda olun ve onu yurda birakip yalniz birakmayin. Bazi çocuklar yurtta gayet güzel devam edebilir ama bazilari da böyle yapamaz. Sizin kardeşiniz yurt icin uygun degil. Onu asla ama asla bir daha göndermeyin telefon icin kucuk yasaklar getirin onun yerine beraber gezecegiz deyin. Sinemaya suraya buraya gidin her hafta, 1000 parcalik puzzle lar gibi ugrastirici seyler yapin beraber. Ama onu o igrencliklerden uzaklaştırin. Ve asla kinamayin. Onu ikna ederek hattini degistirin o igrenc adamlar sana asla ulasamayacak artik bak yeni bi sayfa açıyoruz kotu gunleri unutacagiz deyin. Yani siz kardesinize yeni bit hayat sunun. Ayni hayatinda hemde aileden uzakta duzelmesi imkansiz.

Sahi siz nerede yasiyorsunuz kardesinizi kendi yanınızda bir liseye alin?
ben üniversiteden mezun olucam,son sınavlara gel-git yapıyorum.Ailemde köyde,okul ilköğretim 4 e kadar olduğu iiçin mecburen ilçeye verilmesi gerekiyor.Tabi evden gel git yapma durumu olacak fakat bu son çare olabilir.Konuşmalarla ikna edemezsek tabi.. :/

Arkadasim kardesine yardimci olmak istiyosan tavrini yuz doksan derece degistir gerekirse rol yap ona cok sevecen samimi davran sevebilcegi bi ortama gotur basbasa gidin cafe ne bilim o tarz bir yer aklina girin guzellikle ve sadece guzellikle yaklasip birde arkadaslarini tanimaya calisin derim

X