KIZ KARDEŞİM TANIMADIĞI ERKEKLERLE KONUŞUYOR ve KAÇMAYI PLANLIYOR !

Öğrenimini tamamlayıp çalışan kadınları örnek gösterin, yaşam kalitelerindeki artışa bizzat tanık olsun. Örneğin yeni kıyafetlere mi düşkün, çalışan kadınların güzel kıyafetlerinden dem vurun. Gezmek mi istiyor, bunu yapabilen çalışan kadınları anlatın. Kaçarak ne mümkün olmuş, nasıl sonuçlanmış? İnterneti yasaklamaktansa şu sitenin arama motoruna "kaçarak evlendim pişmanım" filan yazıp aratın :)

tüylerim diken diken oldu Allah korusun telefonu elinden alsanız bu sefer daha hırçınlaşır koyverseniz olmaz. en iyisi görüştüğü psikiyatra söyleyin o alttan alttan söylesin uyarsın :'

Hayır ben henüz doktorunu bile görmedim.Ama bu bir çözüm önerisi olabilir.
bence kesinlikle siz önceden anlatın durumu,kardeşiniz eğer onu dinliyorsa bir şans olabilir
birde saçma olabilir ama konuşuğu pisliğe ben babasıyım kızımın peşini bırakmassan şikayetçi olucam diye mesaj atsanız belki korkar da konuşmaz kardeşinle

Bence kesinlikle siz onu ailenizden ayirmayin. Komple şehire yerlesin yada yakinlardaki bir liseye verin. Durum ciddi gercekten. Cok kucuk yasta ailesinden ayrilmasinin etkileri olabilir. Tam ergenlik döneminde tek başına kalmis kardesiniz, sevgi ihtiyaci var ki o adamlardan medet umuyor. Kardesiniz kendine bile itiraf edemese de ailesini cok cok fazla ozluyor ve kendini yalniz hissediyor bence. Arkadaşları ile anlasamiyor olabilir ama gerçekten buyuk bi yalnizlik icinde bunun farkinda olun ve onu yurda birakip yalniz birakmayin. Bazi çocuklar yurtta gayet güzel devam edebilir ama bazilari da böyle yapamaz. Sizin kardeşiniz yurt icin uygun degil. Onu asla ama asla bir daha göndermeyin telefon icin kucuk yasaklar getirin onun yerine beraber gezecegiz deyin. Sinemaya suraya buraya gidin her hafta, 1000 parcalik puzzle lar gibi ugrastirici seyler yapin beraber. Ama onu o igrencliklerden uzaklaştırin. Ve asla kinamayin. Onu ikna ederek hattini degistirin o igrenc adamlar sana asla ulasamayacak artik bak yeni bi sayfa açıyoruz kotu gunleri unutacagiz deyin. Yani siz kardesinize yeni bit hayat sunun. Ayni hayatinda hemde aileden uzakta duzelmesi imkansiz.

Sahi siz nerede yasiyorsunuz kardesinizi kendi yanınızda bir liseye alin?

Birkaç arkadaşın da yazdığı gibi o yanınızda yokken doktoruyla konuşun. Mutlaka önerileri olacaktır ki bir uzman olarak en doğru yaklaşımı anlatır size.
Anneniz savcılığa gidip telefonla görüştüğü kişi hakkında suç duyurusunda bulunsun. Kardeşiniz çok küçük bu nedenle yaptırımlar da büyük olacaktır.
Allah yardımcınız olsun. İnşallah en kısa zamanda düzelir.

İki kisinin numarasini almissiniz neden aramiyorsunuz onlari?
Kizin yasi basi belli konusmalari suc mu bilemiyorum ama bu kiza bir sey olsun ilk sizden sikayetci olurum diye korkutun..

Bu arada kardesiniz tepenizdeyken iki numara kaydetmissiniz resim cekmissiniz whati geri yuklemissiniz..
Helal valla :))

Allah yardımcınız olsun valla. bence bu davranışları birazda aileyle ilgili olabilir. sakın yanlış anlama sizin aileniz kötü vsvs manasında demedim hatta helal olsun babanıza çocukları okusun diye yapmadığı şey yokmuş ama dedin ya iletişimimiz zor 4 senedir yurtta kalıyo falan diye 10 yaşında çocuk yurda gelmiş bence biraz içten içe ilgi açlığı çekiyodur o yüzden. baktı erkeklerde ilgi gösteriyo konuşuyo olabilir. Allah korusun inşallah kötü bişey olmaz. en iyisi bi psikiyatri ve bence çıkan sonuca göre öğretmenmenleriylede konuşmanız

sie cephe aldıysa akıllı mantıklı arkadaşlarıyla konuşsanız ya da kuzen falan olsa. bazen aileyi kötü görebiliyor çocuklar. lise 1 de arkadaşım kaçıcam diye tuttumuştu 2-3 gün kişi vazgeçirmiştik. çok zor bi durum ya allah yardım etsin.

Çok zor bir durumdasınız allah yardımcınız olsun. Yaş olarak çok tehlikeli. Bence bu yaşadıkları ailesinden ayrı kalmasından doğan bir boşluktan kaynaklanıyor olabilir. Ailecek hem zevkli hem de böyle hep beraber yapacağınız bir şeyler olsa? İmkanınız varsa tatile çıkabilirsiniz mesela. Bir de iyi bir arkadaş çevresi edinmesine olanak sağlayabilirseniz çok iyi olur. Bu şekilde yaşıtları nasıl eğleniyor, görmüş olur ve yalnız kalmamış olurAnnenizle de konusup kardeşinizle olaniletişimini arttırması konusunda ikna edin. Sakın bagırıp üzerine çok fazla gitmeyin. Bir de artık yurda vermeseniz, okulunun oldugu yere taşınsanız olmaz mı? Tabi en iyisi doktoruyla konuşmak şu anda. Çok kötü bir durum Allah yardım etsin sizlere...

Bakın, o yaştaki ve dönemdeki bir çocuk,eğer kaçmayı planlıyorsa, bulunduğu yerde güvende fakat mutsuz demektir. Babanızın baskıcı olmadığını ifade etmişsiniz, fakat farkında olmadan kardeşinizin "baskı" olarak algıladığı birtakım cümleler kurmuş olabilirsiniz ailecek. Çünkü, kimse çok rahat, sıkıntısız, mutlu olduğu bir ortamdan kaçmaya uğraşmaz. Söylediği benden "kurtulacaksınız" ifadesi de bunu gösteriyor.
Baskı yapmadıgınızı düşünseniz de, farkında olmadan yapmış olabilirsiniz yani. Öncelikle ailesi olarak bunu kabul edin, biz olması gerektiği gibi davrandık modundan çıkın.
İkinci olarak, kız o konuştugu adamları bir kaçış olarak görüyor, sizden, rahat olmadıgı o ortamdan, mutsuzluğundan, özgürlüğüne bir kaçış olduklarını sanıyor.
Bu durumda, onunla siz veya anneniz, konuşurken üslubunuzu şu yönde değiştirin:
1) Ona "kaçarsan şöyle kötü olur, böyle zorluklar yaşarsın, şu durumlara düşersin" gibi yaşayacağı olumsuzlukları sıralamayın vazgeçirmek için. Bunlar kafasında işe yaramıyordur, çünkü muhtemelen ne söylerseniz söyleyin "şu anki durumumdan daha kötü olamaz zaten" diye düşünüyordur. O adamlarla kaçarsa zorluk da çekse, en azından özgür olacağına kendisini inandırmıştır çoktan. O yüzden çekeceği zorlukları sıralamanız onu ikna etmez. Bunun yerine sizinle kalıp okuluna devam ederse, sahip olacağı özgürlük ve haklardan bahsedin, üniversite bitirirse ayaklarının üzerinde durabilirse, bi adamla kaçmaktan daha da özgür olacağını anlatın.
2) Konuşurken kendinizle kıyaslamayın, size ve ailesine karşı öfkeli olduğundan sizin şartlarınız onu ilgilendirmiyordur kafasında, "ben sen miyim, sen ben değilsin, sen benden ne anlarsın" diyordur. Konuşurken veya örnek verirken kimseyle kıyaslamayın, yabancılardan veya çok yakınında olmayan kişilerden örnekler verin.
3) Cinsel içerikli konuşmalar, zaten psikolojisinin normal olmadığını gösteriyor. Bu durumdaki bir insanı kontrol etmeniz mümkün değil, ancak zararsız seviyede tutabilirsiniz. 14 yaşında da olsa, sevgilisi olabilir, eğer babanız veya siz buna daha önceden izin vermiyorduysanız, baskı altında hissetmesinin başlıca sebebidir, buna izin vermeye başlayın. Bunu da kendisine açıkça iletin.
"Bir sevgilin olmasına izin veriyoruz, sen de yaşıtların gibi gez, toz, sevgilinle el eleyürü, sinema muhallebici gez, tamam" deyin. Anlayışlı aile olayını çok abartmayın ama, yapmacık görebilir onu. Sadece izin verdiğinizi bilsin.
4) Bazı şeyler, bazı şeylerden daha kötüdür.
Kaçması ve başına daha kötü şeyler gelmesi yerine, eğer sevişecekse sevgilisiyle sevişsin. Biraz zor, fakat kabul edilebilir, içinde bulunduğu şartlar anormal olduğundan, kötünün iyisini seçmek gerekiyorsa, adını sanını bildiğiniz bi çocukla kendi çaplarında keşfetmeleri daha tercih edilebilir. Korunma yöntemlerini anlatırsınız.
5) Asla, sevgilisinin karşısına eğitimini koymayın. Konuşurken söylediğiniz o "bunlarla böyle konuşacağına lise sınavlarına odaklansana" cümlesi yanlış.
Bu cümle onun zihninde ister istemez sevgiliyle konuşma, derse bak, yani ya ders olacak, ya sevgili şeklinde algılanıyor. Bunun yerine "hem sevgilin olsun, hem ders çalış" deyin.
Normal, sıradan bir sevgili yüzünden kimse derslerinden geri kalmaz normalde, o "ereklerle uğraşacağına dersine odaklan" uyarısı ebeveynlerin en büyük hatasıdır.
Ona, sizinle kalıp okuluna devam etmesi için istediği özgür ortamı verin, gezsin tozsun içsin sıçsın ama okuluna devam etsin, bugününü kurtarmanız aksi şartlarda imkansız görünüyor, bu yöntemle en azından geleceği kurtulur.

Komşumuzun kızı 14 yaşında kaçmaya çalıştı kazara mı bilmiyoruz bir anda gelip anneme söylemiş annemde gidip direkt annesine ama gelin güzelce konuşalım diye..annem başlamış anlatmaya bak o çocuk seni öpüp okşuyor hoşuna gidiyor değil mi kız utana sıkıla evet diyor sonra annem ona muhtemel olacakları tek tek anlatıyor....kızı ikna ediyor anneside bu mevzuyu açmıyor babaya duyurmuyorlar ki babası ayağının altına alabilirdi şiddet vardı hayatlarında..nitekim o kız şimdi kocaman genç kız oldu...kendini çok geliştirdi ..şimdi anneme teşekkür eder iyiki kaçmamışım diye...SİZ DEĞİLDE sozunun geçeceğini duşunduğunuz bir ablanız bir teyzeniz konuşsa nitekim ergen ya siz ne deseniz tersini yapacak ama o kişiyi dinleyebilir...

Son düzenleme:

Çok tehlikeli yaşlarda,bence bilene danışmadan hiçbir harekette bulunmayın ters tepebilir.Bizim yürüttüğümüz düz mantık böyle şeylerde pek işe yaramıyor.

Pnksky 'a katılıyorum
arkadaşım çözümü yanlış yerde arıyorsun
14 yaşında bir kız söz konusu, burada yazılan her tavsiye olayı olumsuz etkileyebilir çünkü bu sorun uzmanlık ister
kardeşinin doktoru veya herhangi başka bir doktor ile görüşmelisin mutlaka
nasıl yaklaşmanız gerektiğine, nasıl davranacağınıza gerçek bir uzmana danışmadan karar vermeyin, hatta bence en ufak adım atmayın

bak ne güzel yazmış bogurtlenkusu , işte bunları ve daha fazlasını öğrenmelisiniz uzmanlardan

size lazım olan "yorum" değil, net "bilgi"

Aman Allahim Allah korusun.
Bence baska sans yok.
Kardesinin hattini kirin telefonunu degistirin.
Ve doktoruyla randevularini 3 katina cikarin.
Bu olamaz, hic ic acici degil durum.
Cocukluk zamanlarimda annem bana cok seyj yasakladi. Arkdaslarin dogum gunu partine gidemezdim, gezemezdim arkdaslarla okul saati dsinda felan.
Ama su an diyorumki : o arkadaslarim zaten hak yolunda degiller hic, iyikide yollamamis annem".
Sonradan anlar insan yapilan iyiligi.

Benim eskiden kaldigim koyde 2 tane kiz vardi benim yakin arkadasim.
Birisi aynen boyle bi erkekle konusmus.
Hatta tvden teletext bolumunden, o nasl oluyo hala anlamadim. Kiz oglani gormeden tm hadi kacalim diye yola cikti.
Cika cika doguda evli 3 cocuklu bi adam cikti hemde 30 yasinda.
Tarlada calistirildi kiz. Sonra bi imam boynu bukuk oldugunu gormuste. Sormus noldu diye. Beni kacirdilar demis gitmek istiyorm demis. Polisleri aramislar kiz su an koye geri donde babasinin yanina. Ama artik kiz degl diye dul yada 3 5 cocuklu adamlar talip oluyo gencecik kiz olmasina ragmen. Hatta onlar bile o.... diyorlar istemiyorlar. Ibretlik olsun diye yazdim bunlari. Cok cok dikkat etsin.

Baska bi arkdasim, bi oglana kacti sivastan tokata.
Oglanda kizin teyzesinin kocasinin bi akrabasiymis.( oda zamaninda kacmisti, evli oldugu halde)
Teyzesi aralarini yapmis resmen, evet yanlis degl, teyzesi.
Kiza tm he he dugun yapicaz demisler ama dugun yapmadan kiza sahip olmak istemis.
Kiz zorlamis ve yan odadaki teyzesi resmennn kapiyi uzerlerine kitlemis kacamasin diye...ve o kizda geri dondu.
Oda diger kiz gibi, kor topal birisine laik olarak gorunuyor artik. Oylede guzelki kiz.

Kardesine okut buralari.
Okusunda belki akli basina gelir.
Ama bence dinlemez seni.
Sen acilen doktoruyla gorus, acilenn..

Bahsettiğiniz yurt yibolardan biri mi? Konuş şöyle de böyle de diyenler olmuş ama ergenlikte kim ailesini dinlemiş ki kardeşin sizi dinlesin. Bu yaş grupları sadece akranlarından etkilenir. Akran eğitimi dediğimiz şeyi deneyebilirsiniz, yakın kız arkadaşlarından birinden yardım alarak. Okulundaki rehberlik öğretmenini de durumdan haberdar ederseniz ilgilenir.

Bir diğer önerim de kardeşinizi başka alanlara yönlendirin, spor genelde gençleri olumlu etkiler. Yapmayı sevdiği, vazgecemediği bir şey olsun. Bulunduğunuz yeri bilmiyorum çok küçükse zor ama yüzme gibi, dans kursu gibi bir şey olabilir. Müzikle ilgileniyorsa gitar, saz kursu vs.

kardeşinin whatsabını kendine kur ve odaki kişiler sana yazdığında onları polise verecğini söyle. ve gerekirse ver. hatta simdi ver.

çok güzel örnekler vermişsin canım. ama köylünün tutumu çok yanlış. insanlar elbet hata yapabilir. ikinci sınıf muamelesi yapmak çok yanlış...

Allah askina daha cocuk ya... ne kacmasiymis. Biraz simarik ve saygisiz ama kacicagini düsünmüyorum... 2 gün gider 3. gün geri Döner sanki nereye gidicekmis

Bende bogurtlenkusu gibi düsünüyorum.İstediği özgürlüğü ona verin bence.Sevgili mi ders mi diye bir soruyla karşılaşırsa zaten bu yaşlarda sevgili ona daha tatlı gelecek ve istemediği bir tercihi yaptıran bu ortamdan kaçmak isteyecektir.Zaten bogurtlenkusu her seyi söylemis.Tanımadığınız bir erkekle kaçmasından daha iyidir istediği özgürlüğün ona verilmesi.Benimde aynı yaşlarda kuzenlerim var ve sevgilisi oluyor arkadaşlarıyla çıkıp istediği gibi gezebiliyor ve evde ailesiyle yaşıyor bu önemli.Mutlu olduklarını görüyorsun en azından.Eğer imkan varsa aileyle beraber yaşasın.Onunla aynı yaştayken yurttan arkadaşlarım vardı ve gerçekten yurtta olmaları onları derinden etkiliyordu üzülüyorlardı.Belki kardeşinizde öyledir.Canı çok sıkılmış olabilir zaten ilaçta kullanıyor.Onun telefonunu her şeyini alıp eve kapatmayın bu durumu daha çok kötüleştirir karşımızdaki ergen bir kız.Durumunuz varsa bir tatile çıkın beraber.Onunla konuşun tıpkı bogurtlenkusu'nun yazdığı gibi.16 yaşındayken sevgilimi ailemle tanıştırmıştım 14 yaşında sevgilim olduğunu annem babam biliyordu ve babam normal karşılıyordu.Bu yüzden ailemi çok seviyordum.Kardeşiniz belki de çok kısıtlanıyor.Kısıtlanırsa ulaşması engellenen şeyler ona daha tatlı gelir.Gerçekten bu böyledir yani ailemin yasakladığı bir doğum günü partisine gidebilmek benim için daha önemliyken ailemin izin verdiği parti bana sıradan gelirdi gitsem de olurdu gitmesem de.O da aynen öyle.İstediğiniz özgürlüğü verdiğinizde popoyu bası dagıtacak değil bence.Ha dağıtsa bile bu suanki durumdan iyidir.Kendine bir sey bile yapabilir bu yüzden.Sevgilim oldugu zamanlarda da ders çalışmasını bilirim.Hala öyle.Yani sevgili varken çalışılmıyor diye bir şey kesinlikle yok.Kişi istediği sürece bunuda atlatır.Bence gençleri bu kadar kısıtlamayın hayatlarını bu kadar sıkıcı hale getirmeyin.O zaman her şey çözülür.Dediğim gibi istediği özgürlük olursa engellenmeyen şeyler ona eskisi kadar tatlı gelmeyecektir zaten.Tatile çıkarın arkadaşlarıyla gezsin dolaşsın.Sizde gözkulak olun tabi ona.Bu durumu psikologuna da anlatın onunda yardımı büyük olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…