Okurken cok üzüldüm benim de o yaşta kız kardesim var ve gercekten yeni ergenlerle konusulmaz oldu.Bu konuyu annene soylemen lazım hemen kardesinle iletisime gecip düsüncelerinin yanlıs oldugunu anlatması lazım.ve cok dikkatli olmanız lazım.Allah yardımcınız olsunBen 20 yaşındayım ve üniversiteden bu sene mezun oluyorum.Kız kardeşim 8.sınıfı bitirdi ve 14 yaşında. 4 senedir Devlet yurdunda yatılı okuyor.Yanlış anlaşılmasın,yurda köyde imkanlar kısıtlı olduğu için kaydolduk.2 senedir psikologa gidiyor ve aile olarak iletişimde çok sıkıntı çekiyoruz.Annemin bana söylediğine göre de Son 2 aydır kardeşimde büyük değişiklikler olmuş.Babama yeni telefon aldırtmasıyla birliktede elinden telefonu düşürmemesi,yemek yaparken,yerken,gece gündüz telefonu bırakmamasıyla annem şüphelenip bana anlattı.Memleketimden uzakta okuduğum için tatile eve gittiğimde durumu kendimde fark ettim.Yeni aldığınız telefon bu mu, özelliklerine bir bakayım dedim kardeşime.Önce bir dakika diyerek fotoğraflar sildiğini gördüm.sonra verdi telefonunu.Bende fotoğraflara bakıyormuş gibi yaparak Whatsapp mesajlarına girdim. Mesajlaştıklarının çoğu erkekti ve herhangi bir mesaja baktım.Konuşmayı baştan okudum.İfade edemeyeceğim terbiyesizce iğrenç konuşmalar vardı ve dikkatimi çeken şey kardeşimin KAÇICAZ MI ?? sorusuydu.Kardeşim sürekli telefonu istediği için diğer mesajlara bakamadım.Fakat fırsattan istifa konuştuğu 2 kişinin numarasını kendi telefonuma kaydettim.Telefonu verdim yine bir şeyler sildi.Telefonu aldığımda whatsapp uygulamasını kaldırdığını fark ettim.Bende geri yükledim ve o konuştuğu kişilerin ekran fotoğrafını çektim kendi telefonuma.Fakat numarayı kaydettiğimi benim telefonumdan gördü ve o benim sevgilim değil dedi.Ben de değilse neden konuşuyorsun dedim.Tavrım ve konuşma şeklim özellikle sakindi.Böyle insanlarla konuşmak yerine lise sınavlarına odaklan dedim.Bana sürekli olarak parladı ve sürekli dediği şey, 3-4 ay sonra gidicem zaten sizde kurtulcaksınız bende,bir daha yüzümü bile görmiceksiniz dedi, ve bunların sorumlusu sensin dedi bana.Hayırdır kaçmayı mı düşünüyorsun dedim.Kaçıcak olsam ben kaçarım,20 yaşındayım ve gayette reşitim, okulumuda bitirdim işimi elime almama az kaldı,ben niye hala sabrediyorum dedim.Erkek arkadaşımı ailem dahil herkesin tanıması avantajıyla onu örnek gösterdim.Bizim şimdiye kadar nişanımızda olacaktı evliliğimizde,neden o memleketinde çalışıyor ?Neden ben burda işe gireyim diye uğraşıyorum ?Bizde kaçıp gidelim öyleyse dedim ve babamıda örnek vererek devam ettim.Hadi beni boşver,ben kendimi kurtardım okulum bitti ama babamın emeklisinin dolmasına rağmen adamın her türlü hastalığına rağmen hala çocuklarım okusun diye çalışması niye dedim,cevap bile vermedi.Elinde telefonla ugraşıyordu çünki.Bak dedim kardeşime.Sen 4 sene yurtta kaldıysan,bende 7 sene kaldım.Senin psikolojin bozuksa benimde bozuk.Sen antidepresan kullanıyorsan bende kullanıyorum.Yani her açıdan aynıyız ve eşitiz dedim.Seni en iyi anlayabilecek insan benim dedim.Bana yine sanane,karışmayın bana,beni rahat bırakın dedi ve yine 3-4 ay sonra kurtulcaksınız zaten demeye başladı.Ailem hiçbir şekilde baskıcı değil,aksine babamın tek isteği ve sürekli öğütlediği konu; okuyun,ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın ben her zaman arkanızdayım demesidir.Kardeşimle konuşmayı denedim fakat pekte yararlı olabildiğimi sanmıyorum.İki gün sonra sabah ezanı saatlerinde annemle tartışmışlar.Anneminde çözüm bulamayışıyla ne yapacağımızı bilemedik.Acil yardım edebilirseniz cok sevinirim.Teşekkürler..
14 yaşındaki kızdaki cesarete bak bence telefonundaki net paketini falan iptal edinBen 20 yaşındayım ve üniversiteden bu sene mezun oluyorum.Kız kardeşim 8.sınıfı bitirdi ve 14 yaşında. 4 senedir Devlet yurdunda yatılı okuyor.Yanlış anlaşılmasın,yurda köyde imkanlar kısıtlı olduğu için kaydolduk.2 senedir psikologa gidiyor ve aile olarak iletişimde çok sıkıntı çekiyoruz.Annemin bana söylediğine göre de Son 2 aydır kardeşimde büyük değişiklikler olmuş.Babama yeni telefon aldırtmasıyla birliktede elinden telefonu düşürmemesi,yemek yaparken,yerken,gece gündüz telefonu bırakmamasıyla annem şüphelenip bana anlattı.Memleketimden uzakta okuduğum için tatile eve gittiğimde durumu kendimde fark ettim.Yeni aldığınız telefon bu mu, özelliklerine bir bakayım dedim kardeşime.Önce bir dakika diyerek fotoğraflar sildiğini gördüm.sonra verdi telefonunu.Bende fotoğraflara bakıyormuş gibi yaparak Whatsapp mesajlarına girdim. Mesajlaştıklarının çoğu erkekti ve herhangi bir mesaja baktım.Konuşmayı baştan okudum.İfade edemeyeceğim terbiyesizce iğrenç konuşmalar vardı ve dikkatimi çeken şey kardeşimin KAÇICAZ MI ?? sorusuydu.Kardeşim sürekli telefonu istediği için diğer mesajlara bakamadım.Fakat fırsattan istifa konuştuğu 2 kişinin numarasını kendi telefonuma kaydettim.Telefonu verdim yine bir şeyler sildi.Telefonu aldığımda whatsapp uygulamasını kaldırdığını fark ettim.Bende geri yükledim ve o konuştuğu kişilerin ekran fotoğrafını çektim kendi telefonuma.Fakat numarayı kaydettiğimi benim telefonumdan gördü ve o benim sevgilim değil dedi.Ben de değilse neden konuşuyorsun dedim.Tavrım ve konuşma şeklim özellikle sakindi.Böyle insanlarla konuşmak yerine lise sınavlarına odaklan dedim.Bana sürekli olarak parladı ve sürekli dediği şey, 3-4 ay sonra gidicem zaten sizde kurtulcaksınız bende,bir daha yüzümü bile görmiceksiniz dedi, ve bunların sorumlusu sensin dedi bana.Hayırdır kaçmayı mı düşünüyorsun dedim.Kaçıcak olsam ben kaçarım,20 yaşındayım ve gayette reşitim, okulumuda bitirdim işimi elime almama az kaldı,ben niye hala sabrediyorum dedim.Erkek arkadaşımı ailem dahil herkesin tanıması avantajıyla onu örnek gösterdim.Bizim şimdiye kadar nişanımızda olacaktı evliliğimizde,neden o memleketinde çalışıyor ?Neden ben burda işe gireyim diye uğraşıyorum ?Bizde kaçıp gidelim öyleyse dedim ve babamıda örnek vererek devam ettim.Hadi beni boşver,ben kendimi kurtardım okulum bitti ama babamın emeklisinin dolmasına rağmen adamın her türlü hastalığına rağmen hala çocuklarım okusun diye çalışması niye dedim,cevap bile vermedi.Elinde telefonla ugraşıyordu çünki.Bak dedim kardeşime.Sen 4 sene yurtta kaldıysan,bende 7 sene kaldım.Senin psikolojin bozuksa benimde bozuk.Sen antidepresan kullanıyorsan bende kullanıyorum.Yani her açıdan aynıyız ve eşitiz dedim.Seni en iyi anlayabilecek insan benim dedim.Bana yine sanane,karışmayın bana,beni rahat bırakın dedi ve yine 3-4 ay sonra kurtulcaksınız zaten demeye başladı.Ailem hiçbir şekilde baskıcı değil,aksine babamın tek isteği ve sürekli öğütlediği konu; okuyun,ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın ben her zaman arkanızdayım demesidir.Kardeşimle konuşmayı denedim fakat pekte yararlı olabildiğimi sanmıyorum.İki gün sonra sabah ezanı saatlerinde annemle tartışmışlar.Anneminde çözüm bulamayışıyla ne yapacağımızı bilemedik.Acil yardım edebilirseniz cok sevinirim.Teşekkürler..
Malesef durumu annemde biliyor,bende de az buçuk dik kafalılık olduğu için kardeşime konuşuyorum en azından ilgilenmesede dinliyor.Ama annem konuşsa bağırıp,iyce zıtlaşıp ortamı terk ediyor. :/Okurken cok üzüldüm benim de o yaşta kız kardesim var ve gercekten yeni ergenlerle konusulmaz oldu.Bu konuyu annene soylemen lazım hemen kardesinle iletisime gecip düsüncelerinin yanlıs oldugunu anlatması lazım.ve cok dikkatli olmanız lazım.Allah yardımcınız olsun
Bu sanırım pekte etkili olmayabilir,sadece internette konuşmaları değil,numara alış verişleri de var.Bilemiyorum14 yaşındaki kızdaki cesarete bak bence telefonundaki net paketini falan iptal edin
Tüm imkanları bir anda elinden alsak, intihar girişiminde bulunmasından korkuyoruz.Antidepresanda kullanıyor cünki :/tüm imkanlarını elinden almalısınız bence ilk başta daha çok hırçınlaşabilir ama yapılması gereken bu sanırım
ozaman hattını kırıp yeni bir hat çıkarın ve akıllı telefon almayınBu sanırım pekte etkili olmayabilir,sadece internette konuşmaları değil,numara alış verişleri de var.Bilemiyorum
Okuyacagını söylüyor fakat bizim memleketten cok cok uzakları söylüyor.Lise icin uzakta okumayı pekte tasvip etmiyorum doğrusu :/Allah korusun ya kacarsa gercekten??
off çok zor bir durum yaaTüm imkanları bir anda elinden alsak, intihar girişiminde bulunmasından korkuyoruz.Antidepresanda kullanıyor cünki :/
Okuyacagını söylüyor fakat bizim memleketten cok cok uzakları söylüyor.Lise icin uzakta okumayı pekte tasvip etmiyorum doğrusu :/
Ona hissettirmeden sürekli takip altına alın,ortalıkta pezevenk çok umarım onlarla karşılaşmaz.
Hayır ben henüz doktorunu bile görmedim.Ama bu bir çözüm önerisi olabilir.off çok zor bir durum yaa
ne tesadüf benim kardeşimde 14 yaşında ve o da çooook hırçın ben zaten baş edemiyorum onunla bi babamdan biraz korkuyor
antidepresan kullanıyorsa gittiği bir psikiyatr var yani doktoruna anlattınız mı
Çok üzüldüm.şu yazacaklarımı kardeşinize okutursaniz yada duydum diye anlatirsaniz belki aklı başına gelir.benim bi tanıdığım tıpkı kardeşimiz gibi hiç tanımadığı biriyle telefonda konuştu sonra kaçtı.adam onu vaatlerle kandırmış herşey evlendikten sonra ortaya çıktı.evlendiği adam kızı kayınvalide ve kayınpeder yanına bi dağ köyüne (kucumsemek için soylemiyorum) bıraktı kendi çalışmaya gitti.senede 1 ay bile gorusmuyolar güya yeni evliler.kız babaevine dönemiyor da çünkü babası sildi kızı.kızcok pişman ama ne fayda.hem kardeşimizin yaşı çok küçük.yazık etmesin kendisine.Ben 20 yaşındayım ve üniversiteden bu sene mezun oluyorum.Kız kardeşim 8.sınıfı bitirdi ve 14 yaşında. 4 senedir Devlet yurdunda yatılı okuyor.Yanlış anlaşılmasın,yurda köyde imkanlar kısıtlı olduğu için kaydolduk.2 senedir psikologa gidiyor ve aile olarak iletişimde çok sıkıntı çekiyoruz.Annemin bana söylediğine göre de Son 2 aydır kardeşimde büyük değişiklikler olmuş.Babama yeni telefon aldırtmasıyla birliktede elinden telefonu düşürmemesi,yemek yaparken,yerken,gece gündüz telefonu bırakmamasıyla annem şüphelenip bana anlattı.Memleketimden uzakta okuduğum için tatile eve gittiğimde durumu kendimde fark ettim.Yeni aldığınız telefon bu mu, özelliklerine bir bakayım dedim kardeşime.Önce bir dakika diyerek fotoğraflar sildiğini gördüm.sonra verdi telefonunu.Bende fotoğraflara bakıyormuş gibi yaparak Whatsapp mesajlarına girdim. Mesajlaştıklarının çoğu erkekti ve herhangi bir mesaja baktım.Konuşmayı baştan okudum.İfade edemeyeceğim terbiyesizce iğrenç konuşmalar vardı ve dikkatimi çeken şey kardeşimin KAÇICAZ MI ?? sorusuydu.Kardeşim sürekli telefonu istediği için diğer mesajlara bakamadım.Fakat fırsattan istifa konuştuğu 2 kişinin numarasını kendi telefonuma kaydettim.Telefonu verdim yine bir şeyler sildi.Telefonu aldığımda whatsapp uygulamasını kaldırdığını fark ettim.Bende geri yükledim ve o konuştuğu kişilerin ekran fotoğrafını çektim kendi telefonuma.Fakat numarayı kaydettiğimi benim telefonumdan gördü ve o benim sevgilim değil dedi.Ben de değilse neden konuşuyorsun dedim.Tavrım ve konuşma şeklim özellikle sakindi.Böyle insanlarla konuşmak yerine lise sınavlarına odaklan dedim.Bana sürekli olarak parladı ve sürekli dediği şey, 3-4 ay sonra gidicem zaten sizde kurtulcaksınız bende,bir daha yüzümü bile görmiceksiniz dedi, ve bunların sorumlusu sensin dedi bana.Hayırdır kaçmayı mı düşünüyorsun dedim.Kaçıcak olsam ben kaçarım,20 yaşındayım ve gayette reşitim, okulumuda bitirdim işimi elime almama az kaldı,ben niye hala sabrediyorum dedim.Erkek arkadaşımı ailem dahil herkesin tanıması avantajıyla onu örnek gösterdim.Bizim şimdiye kadar nişanımızda olacaktı evliliğimizde,neden o memleketinde çalışıyor ?Neden ben burda işe gireyim diye uğraşıyorum ?Bizde kaçıp gidelim öyleyse dedim ve babamıda örnek vererek devam ettim.Hadi beni boşver,ben kendimi kurtardım okulum bitti ama babamın emeklisinin dolmasına rağmen adamın her türlü hastalığına rağmen hala çocuklarım okusun diye çalışması niye dedim,cevap bile vermedi.Elinde telefonla ugraşıyordu çünki.Bak dedim kardeşime.Sen 4 sene yurtta kaldıysan,bende 7 sene kaldım.Senin psikolojin bozuksa benimde bozuk.Sen antidepresan kullanıyorsan bende kullanıyorum.Yani her açıdan aynıyız ve eşitiz dedim.Seni en iyi anlayabilecek insan benim dedim.Bana yine sanane,karışmayın bana,beni rahat bırakın dedi ve yine 3-4 ay sonra kurtulcaksınız zaten demeye başladı.Ailem hiçbir şekilde baskıcı değil,aksine babamın tek isteği ve sürekli öğütlediği konu; okuyun,ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın ben her zaman arkanızdayım demesidir.Kardeşimle konuşmayı denedim fakat pekte yararlı olabildiğimi sanmıyorum.İki gün sonra sabah ezanı saatlerinde annemle tartışmışlar.Anneminde çözüm bulamayışıyla ne yapacağımızı bilemedik.Acil yardım edebilirseniz cok sevinirim.Teşekkürler..