• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız Kardeşi Olan Daha Dengeli ve Mutlu!

canayakxixn

Bir Nefes&Düş Gibi
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
4.916
3
116
50
İzmir
İngiltere'de Ulster Üniversitesinden bilim adamlarının, yaşları 17 ila 25 olan 571 kişinin katılımıyla yaptığı araştırma, kız kardeşlerle büyüyen kişilerin daha mutlu ve dengeli olabileceklerini gösterdi.

Kız kardeşlerin, ailede iletişim ve bağlılığı kuvvetlendirdiği, sorunları içselleştirme eğiliminde olan erkek kardeşlerin sıkıntı verdiği belirlendi.

Kız kardeşlerin, aile bireylerine mutluluk saçtığı, erkek kardeşlerin ise sıkıntı verdiği belirtildi.

İngiltere’de Ulster Üniversitesinden bilim adamlarının, yaşları 17 ila 25 olan 571 kişinin katılımıyla yaptığı araştırma, kız kardeşlerle büyüyen kişilerin daha mutlu ve dengeli olabileceklerini gösterdi.

Araştırmada, kız kardeşlerin olduğu bir ailede büyüyen kişilerin, daha açık fikirli ve duygularını tartışmaya daha istekli oldukları da gözlendi.

Katılımcılara, olumlu bir görünüme ve akıl sağlığı sorununa sahip olup olmadıkları dahil olmak üzere psikolojik değerlendirme yapan sorular sorulduğu, kızların bu etkisinin, özellikle boşanma gibi aileye acı veren olaylarda önemli olduğu belirtildi.

Araştırma ekibinin lideri Profesör Tony Cassidy, "Kız kardeşlerin, ailelerde daha açık bir iletişim ve bağlılığı kuvvetlendirdiği görülüyor" derken, sorunları içselleştirme eğiliminde olan erkek kardeşlerin tam ters bir etkiye yol açarak, aileye sıkıntı verdikleri kaydedildi.
kaydirigubbakcemile

bencede çok doğru:lepi::lepi::lepi:
benim bir kızkardeşim var ve onu çok seviyorum.her sorunumu onunla paylaşabiliyorum tabi o da benimlea.s
bu arada benimde 3 kızım var evdeki tek erkek eşim.sanırım kızlarım ve ben çok şanslıyız
bu araştırmaya göre evde hep huzurlu olucaz inşallah:Saruboceq::roflol::roflol::roflol:

kessinlikle katiliyorum kiz kardesim 19 ben 26 yasindayim ama herseyimizi paylasabiliyoruz birbirimizle
sadece abla kardes diil
can yoldasi sirdas arkadas hersey oluyoruz birbirimize

iyiki var iyiki dogmus ve iyiki benim kizkardesim
baskasina deyismem asla ve onsuz bi hayat bi yasamda düsünemem
fikirlerimiz zevklerimiz tarzimiz kisaca herseyimiz ayni bir elmanin iki yarisiyiz biz aramizdaki tek fark o manken gibi zayif ben ise duba gibi siskoyum :)

kessinlikle katiliyorum kiz kardesim 19 ben 26 yasindayim ama herseyimizi paylasabiliyoruz birbirimizle
sadece abla kardes diil
can yoldasi sirdas arkadas hersey oluyoruz birbirimize

iyiki var iyiki dogmus ve iyiki benim kizkardesim
baskasina deyismem asla ve onsuz bi hayat bi yasamda düsünemem
fikirlerimiz zevklerimiz tarzimiz kisaca herseyimiz ayni bir elmanin iki yarisiyiz biz aramizdaki tek fark o manken gibi zayif ben ise duba gibi siskoyum :)

İncim ne kadar sanşlısın.Bende bir kızkardeşimin olmasını çok isterdim.Ama yok .Çevremdeki izlenimlerimde bu yazıyı doğruluyor.Anlaşamayan kızkardeş azınlıkta.Kıymetini bilin valla.: Ben bu konuda ne yazık ki çok üzgünüm:

bencede çok doğru:lepi::lepi::lepi:
benim bir kızkardeşim var ve onu çok seviyorum.her sorunumu onunla paylaşabiliyorum tabi o da benimlea.s
bu arada benimde 3 kızım var evdeki tek erkek eşim.sanırım kızlarım ve ben çok şanslıyız
bu araştırmaya göre evde hep huzurlu olucaz inşallah:Saruboceq::roflol::roflol::roflol:

Hayatınız boyunca kardeşinizle hep huzurlu ,mutlu paylaşımlar diliyorum.:1hug:

İncim ne kadar sanşlısın.Bende bir kızkardeşimin olmasını çok isterdim.Ama yok .Çevremdeki izlenimlerimde bu yazıyı doğruluyor.Anlaşamayan kızkardeş azınlıkta.Kıymetini bilin valla.: Ben bu konuda ne yazık ki çok üzgünüm:

canimsin ya kiyamam sana gel ben senin ablan olayim yada kizkardesin hic farketmez yerimsenibena.s.:teselli:

canimsin ya kiyamam sana gel ben senin ablan olayim yada kizkardesin hic farketmez yerimsenibena.s.:teselli:

canım benim çok iyisin.Zaten hissettiriyorsun tatlım.Sana kardeşinle mutlu sağlıklı paylaşımşarınızın ömür boyu devam etmesini dilerim.
tsk84.gif

ßenim de yok ama oLmasını cok isterdim fakat ALLAH ßöyle nasip etmi$, isyan etmemek gerek.... Napak yane öLek mi $inci ?

bizde 3 kiz kardesiz ben ortadayim herseyimizi paylasiriz cok güzel bir duygu ben cok sansliyimhihoyyyt
ama malesef benim 1 oglum 1 kizim var kizim icin üzülüyorumherseyini paylasacak bir kiz kardesi olmayacak :çok üzgünüm:neyse artik oda abisiyle paylasir hernekadar kiz kardes gibi olmasada hic yoktan iyi:sm_confused:

bizde 3 kiz kardesiz ben ortadayim herseyimizi paylasiriz cok güzel bir duygu ben cok sansliyimhihoyyyt
ama malesef benim 1 oglum 1 kizim var kizim icin üzülüyorumherseyini paylasacak bir kiz kardesi olmayacak :çok üzgünüm:neyse artik oda abisiyle paylasir hernekadar kiz kardes gibi olmasada hic yoktan iyi:sm_confused:

tabiikide yengosum pirlantam neolursa olsun onlar kardesler derler ya kardes kardesi bicaklar dönüpde kucaklar misali erkek kiz farketmez ayni can ayni kandan olsunlar herseylerini birebir paylasamasalarda birbirlerine destek olucaklari kessin
ki ben kuzenlerimi biliyorum onlar hirgür ederler ama birbirlerine güzelde sahip cikiyolar masallah:nazar:yerimsenibena.s.

valla çok inanırım
çünkü benim kız kardeşim yok
bunun eksikliğini hep hissettim
bir erkek kardeşim var onunlada her şey konuşulmuyor
genelde o konuşuyor ben dinliyorum...aşklarını falan
o yüzden kız kardeşi olanlara hep imrenmişimdir

valla çok inanırım
çünkü benim kız kardeşim yok
bunun eksikliğini hep hissettim
bir erkek kardeşim var onunlada her şey konuşulmuyor
genelde o konuşuyor ben dinliyorum...aşklarını falan
o yüzden kız kardeşi olanlara hep imrenmişimdir

öyle canım ya
benim kızkardeşim uzakta yurt dışında.buna rağmen msn de saatlerce yazışırız onla
tabi yüzyüze görüşmek gibi olmuyo ama yinede birçok şeyi paylaşıyoruz onla.o bile insanı rahatlatıyo.uzaktada olsa varlığını bilmek çok güzel:1hug::1hug::asigim::asigim:
2 de erkek kardeşim var onlar birbirleriyle hiç anlaşamazlar biraraya geldiklerinde mutlaka tartışırlar. o yüzden ben bu tezin doğruluğuna çok inanıyoruma.s

Back