Merhaba kızlar!:)
Geçen ay evlilik kararı sonrası sevgiliyi aileyle tanıştırma' başlığı altında sizlere akıl danışmıştım. Çok stresli, çok heyecanlıydım. Çok şükür o faslı atlattım ve hem detayları sizlerle paylaşmak hem de benzer heyecanları paylaşan arkadaşlara faydalı olmak amacıyla kaldığım yerden devam etmek istiyorum.:)
Erkek arkadaşım ailemle tanışmak için Ramazan bayramından sonraki pazar günü yazlığımızın bulunduğu yere geldi. Normalde de birbirine yakın fakat farklı şehirlerde yaşadığımızdan onun açısından değişen pek birşey olmayacaktı yani.
Annem, babam, ben ve kardeşim dışarıda bir yerde buluştuk. Ben günler öncesinden ve o gün aşırı bir şekilde gergindim:) Öyle böyle değil...
Neyse, eve gelmediği için çiçek-çikolata ikilisi yerine, anneme verilmek üzere şık bir çiçek buketinde karar kılmıştık. Erkek arkadaşım bulunduğumuz yere yaklaştığında aradı, babam da git al gel dedi:) Beraber döndük masaya...:) Sonra işte tanışma fasılları... Sohbeti daha çok babam yönlendirdi. Ben daha çok evliliğe yönelik konular konuşulur sanıyordum ama öyle olmadı. Hep havadan sudan...:) Meğer ekseri böyle geçermiş ilk görüşmeler:) Ama tabi ben diken üstünde... Bitsin artık diye...:)
Dağıldıktan sonra biz erkek arkadaşımla buluşup durumu müzakere etmek üzere bir fırsat yarattık. Onun açısından da gayet güzeldi ama benim gerginliğim ve iki tarafı da yönlendirme gayretim yüzünden hem erkek arkadaşım, hem de ailem tatlıca dokundurdu haklı olarak:) Ama maalesef yapı olarak da biraz mükemmeliyetçi, kontrollü ve de gerginim:)
Her iki taraftan yorumlar gayet iyiydi. Babam da efendi çocuk demiş. Zaten çok yorum yapmaz:)
3 hafta önce Cumartesi günü de aileler tanıştı. Aslında 5 kardeş oldukları için eşlerle birlikte kalabalık bir aileler... Ama o gün sadece annesi, babası, kendisi ve bekar kız kardeşi geldi. Biz de 4 kişiydik. Kararında samimi, güzel bir ortam vardı. Ben çevreden de duyduğum kadarıyla böyle ortamlarda gerginlikler olur, birileri bir pot kırar falan diye o kadar yorum duydum ki bu yüzden yine tedirgindim ama çok şükür gayet sorunsuz geçti.
Ben dizi örten, kısa kollu gayet hanımhanımcık görünen siyah dantel güpür bir elbise giydim. Saçımı balıksırtı ördük:) Hafif makyaj...
Gelirken çikolata getirdiler. Ben de genel anlamda o günkü performansımdan gayet memnundum.:) Geldiklerinde ailecek güleryüzle kapıda karşıladık. Hoşgeldiniz beşgittiiz faslından sonra ben lokum tuttum ve ev yapımı soğuk limonata ikram ettim. Daha sonra İkramlık olarak su böreği, zeytinyağlı dolma, kısır, girit salatası denen özel bir spesiyalimiz:) elmalı tatlı, tiramisu gibi şeyler servis ettim çayın yanına. Çay bardaklarının sürekli tazelenmesi gerekiyor tabi. Allahtan çok çayın dibine vuran olmadı ortamda:)
Sonra icaben kahve alır mısınız diye sordum.. Sağol kızım zahmet etme, bir dahakine inşallah dediler:) En son getirdikleri çikolatayı açıp ikram ettim. Biraz daha sohbet muhabbetten sonra müsade isteyip gittiler.
Kızlar, öncelikle sizlere tavsiyem... Bu gibi durumlarda, ön planda siz olacaksanız tabi ama arka planda mutlaka bir yardımcınız olsun! Tabaklar mutfakta hazırlanıp getirilecekse, bunu yapan, çayı dolduran vs. biri şart:) Benim kız kardeşim yok ama çok şanslıyım ki harika bir erkek kardeşim var:) Tabakları o hazırlarladı ben götürdüm, çayları o doldurdu ben taşıdım:) Böylece hem elim ayağıma dolaşmadı, hem de servis aksamadı.
Bu arada annesi, anneme sizin için de uygunsa 21'inde istemeye gelmek istiyoruz diyerek niyetini de açıkladı. Sonra müstakbel kayınvalidem beni aradı, annemin telefonunu isteyip tekrar arayıp müsade aldı.
Yani anlayacağınız kısmetse bu Cumartesi isteme olacak. Ben bu arada ne yaptım... Öncelikle biz çok adetleri olan bir aile değiliz. Ama ben biraz vintage ruhlu ve hoş detayları seven biriyim...:)O yüzden söz mendili fikirlerinden etkilendim ve kadınlara erkeklere ayrı renk/model kadife keselerde ve tabiki ayrıca damat mendili olmak üzere, söz mendilleri hazırlattım. Ayrıca isteme faslından sonra dağıtılmak üzere şerbet hazırlatacağım...
İkramlıklar aşağı yukarı belli.. Herkes bir şeyler yapacak aileden... Onlar 14, biz 11 kişi toplam 25 kişi olacağız. Kahve makinesi şart kızlar!:) Hiç değilse şu Arçelik'in 2'li olanlarından alın. Sonra da evinize götürürsünüz işte.:)
Şu anda da çok rahat değilim tabi... Nasıl olacak, ne olacak.. Aman kimse bir pot kırmasın, ama kimse istemeden de olsa birine dokunduracak bir laf etmesin... Çok zor ama yine de tatlı telaşlar bunlar.
Bir de, ilk geldiklerinde bile tanıdığım ettiğim çekirdek aile olmasına rağmen, limonataları dağıtırken heyecandan ellerim titremişti. Kahvelerde de aynısı olursa, ya dökersem, ayağım takılırsa falan diye bin türlü dertler içindeyim:)
Elbisem belli. Pudra pembesi ayak bileklerime kadar bir etek, altına aynı renk önü açık şık bir topuklu ayakkabı ve üstüne de krem rengi, kısa kollu ve zarif inci detaylarla işli bir bluz giyeceğim. Bu kıyafet içime siniyor sinmesine ama ne varki kızlar ben yakın zamanda ben kıyafeti erkek arkadaşımın en yakın arkadaşının düğününde de giydim ama ailesi de vardı, yine çekirdek aile:) Ama şimdi daha kalabalık olacağız. Ve ben böyle bir günde içime daha çok sinecek bir kıyafet bulamam sanırım. Ne dersiniz? Tuhaf olur mu acaba? Hatırlarlar sanırım kıyafeti:)
Devamı gelecek inşallah...:)