Kız İsteme Kız istemede ikram..

NJLS

♪ Lover ♪
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2012
369
17
68
Ablamın 2 gün sonra söz kesimi var..ailece gelicekler acaba istemede kahve harici ikram yapılıyor mu? bilenler yardımcı olabilirlerse çok sevinirim :)

canım öncelikle hayırlı olsun geçen hafta ablamı istediler menümüz:börek,kısır,kek yanındada tatlı verildi ama bi 20 kişi geldikleri için annnem pişman oldu :)zaten onlar çikolata getirirler kahveleri dağıtıncada çikolatayı yanında ikram edersiniz olur biter...

çook sağol canım sizinde hayırlı olsun Allah tamamını erdirsin inşallah! :) bize de 15 kişi gelicekler..komşularda sadece uzun yoldan gelenlere yemek hazırlanıyor falan dediler bizimde kafamız karıştı :s ilk defa olduğu içinde pek birşey bilmiyoruz bakalım inşallah kazasız belasız anlatıcaz :))

sağol canım evet uzun yoldan geliceklere yemek hazırlıyo benim annemde,çay bardağı,su bardağı,fincan vs.hepsini hazır edin mutfakta onlar 15 diyorsa bi 20 olurlar merak etme :) hee birde terlik :) biz bunlarda sıkıntı yaşadık vitrinden milletin içinden fincan falan taşıdık mufağa :)

haklısın canım yaa :)) bi komşumuz kolonya dökülüyor dedi o doğru mu acaba ? bayramlaşmaya gelmişler gibi olur oda sanki biraz :)) evet terlik olayını da biliyorum..canım bana sıralamasınıda bir söylersen süper olur yaa :) hani önce hangisi yapılacak hangisi ikram edilecek falan :)

Son düzenleme:

canım valla kolonya lokum tutarsanızda iyi olur önce bak şimdi bizim yaptığımız sıralamayı anlatayım :)
_önce kapıda bir ayakta aile meclisi karşılanıyor,üstündekiler alınıyor asılıyor falan :) bazıları oturuncada verir alırsınız...
_ oturduklarında terlikleri verirsin isteyen giyer,sonra hoş beş derken kolonya lokum uzatırsınız büyükten küçüğe.
_daha sonra senin anne baba içerde onlarla otururken tabakları hazırlarsınızsınız,sehpalar konulur ikramlar verilir hemen akebinde çaylar verilir,çayı bitene tekar koyarsınız falan bu süreç normal böyle gider :)
_getirilen çiçekle çikolatayı varsa ortada bi sehpa onun üzerine koyarsınız kız isteme olurken dinlersiniz:) sonra hemen ablan zaten el öpme merasimine geçicek o sırada sen kahveleri yapmaya başlrsın mutfakta :)yanında zaten birileri olur sana yardım eden olur kahveleri gerekirse yetişsin diye 2 ayrı cezvede yaparsınız sonra kahveler verilir ablan dağıtırken kahveleri sende çikolatayı tutarsın biriside suları verir oldu bitti :) çok kolay yani kasmayın kendinizi okadar yeter :)daha sonra içerden sen kıvrılırsın millet konuşurken kapının önündeki ayakkabıları düz çevirirsin...yüzükler takılıcakmı canım?

yok canım sadece ablama tektaş almıştı o takılıcak :) tamam canımm çook sağool valla inşallah kazasız belasız atlatıcaz :)) dediklerin çok işe yarıcak tekrar çok sağol darısı başımıza artık kahveleri zaten annemin bi arkadaşı gelicek o yapıcak yani güzel kahve yapan biri lazım servis işlerinde yardımcı olucaz zaten :) bakalım hayırlısı :)

tamam tatlım ALLAH devamını erdirsin inşallah sonra yaz bana nasıl geçtiğini

ayy nihayet atlattık ya süper geçtiii :))

benim nişanlımın ailesi uzaktan gelecek. aileler ilk kez bir araya geliyor. ilk gün yemek yenilip kız isteme olacak vs. ertesi gün aile arasında küçük bir nişan... hadi nişanda hazılanacaklar az çok belli. ama yemekte ne verilmeli? sonuçta ağır misafir geliyor ve uzaktan ve ilk kez. bana güzel bir akşam yemeği menüsüüüüüü!!!!??

çorba olarak yayla çorbası düşündük (ki annem çok güzel yapar.)
sonra? pirinç pilavıyla ne? peki tatlı? aşure olur mu?? abes kaçar mı? ortada bi salata. başka?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…