Kız İsteme kız isteme ve söz töreni (acil)

xdestina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008
195
0
0
İstanbul
Kızlar erkek arkadaşımın ailesi dün akşam izmirden evimize tanışmaya geldiler fakat çocuğun babası allahın emrinide diledi yani istemiş oldu,babamda düşünceni ve araştırması gerektiğini söyledi..onun aılesıde yuzuk takmadan ızmıre donmek ıstemıyor yanı bır hafta 10gun ıcınde yuzuklerı takmak ıstedıklrını beyan ettiler babamda tmm dedı ve gıttıler,benım merak ettıgım şu şımdı bızden haber gıdınce yuzuklerı alıp gelıcekler?yuzuk takılcak fakat ben nşan duşunmedıgımı soyledım babama oda buna şımdı karar veremessın yanı yuzukler takılsın nışanıda 2 ay snra yapmak ıstersek yaparız dedı? sizce napmalıyım nışan gereksız bı toren gıbı gelıyor bana ama nasıl davranmalıyım?yüzük dşında bohça fılan getırırlermı? kıyafetı fılan onların mı alması gerekıyor.. kafam çok karışıkkk:2:

Bende sen gibi düşünüyorum canım, nışan merasimi gereksiz geliyor. Şöyle olabilir, bir gün seni isterler, daha sonra nışan alışverişine çıkarsınız, kıyafet konusunda benimde bilgim yok, inşallah onlar alır :) akşamada aile içinde yüzükleriniz takılır, küçük bir nışan merasimi yeter. Ben böyle istiyorum da:69:
Bohça olayını çoğu aileler yapıyor diye biliyorum ben..

Onlar İzmir'de sen nerde oturuyorsun peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle tebrik ederim hayirli oslun insaAllah. :71: Bende tam tersi düsünüyorum. Söz takilmadan direk nisan olsun diyorum öyle istiyorum. Yanlismi düsünüyorum kizlar? :44:

yaa insan tecrübesiz olunca napcanı şaşırıyor gerçekten..peki söz yuzugu tek taşmı olmalı sızce yoksa nışan yapmaycagımı goz onunde bulundurarak alyansmı taksakk

bu arada güzel temennileriniz için tşk ederim.. darısı tüm seven bekarların başına çok guzel bıduygu hele aılenız damada ısındıysa dahada rahat edıyorsun

aslinda nisan gereksiz masraf benim icinde ama annemle babam cok özeniyor, yüzükler takilir erkek tarifida isterse nisanda yapilir.. tabi bunlar iki aile arasinda konusulur.. bohca yaparlarmi orasini bilemicem, sevgiline sor o caktirmadan agizlarini arasin ona göre sende annenle cikip bohca icin alisveris yaparsin.. söz icin elbiseyi kiz kendisi alir.. nisan kiyefeti erkek alir.. ama sizinki söz oldugu icin sen alacaksin elbiseni :) simdiden hayirli olsun:) darisi basima:nazar:

tmm :) ayyy cok heyecanlıyım yaa

bende cok heyecanliyim canim.. benide allahin iziniyle istemeye gelecekler aralik veya ocak ayinda geleceklermis öyle dedi sevgilim.. cok cokkkkkk heyecan varrr düsündükce bile kalbim cikacakmis gibi oluyor :))) ne güzel heyecanlar bunlar yaa allahim istiyen herkeze nasip etsin:nazar: :) aminnnn

Söz ve nişanım 1 hafta arayla olmasına rağmen benim kıyafetlerimi erkek tarafı aldı.Eğer nişan istemiyorsan gerçekten,bunu hem erkek arkadaşınla,onunda öncesinde ailenle konuş derim.Söz ve nişan birlikte olur,yakın akrabalarını çağırırsın ve aile içinde geçer.Benim İstanbul'da oturan çoğu kuzenim bu şekilde yaptı.Bi benim nişanım oldu :))

Yüzükler de alyans olacak tabii...

Öncelikle tebrik ederim hayirli oslun insaAllah. :71: Bende tam tersi düsünüyorum. Söz takilmadan direk nisan olsun diyorum öyle istiyorum. Yanlismi düsünüyorum kizlar? :44:

bende sana katiliyorumm bende öyle istiyorumm benimkine söyledimm olabilir farketmez sen nasil istiyorsan diyorrr ben söz yapmayi gereksiz görüyorummm cünkü zaten istemeye geldiklerindeee kizin babasi olumlu yanit verirse zaten bu bizim adetlerimizde söz anlamina geliyorrrr bende nisan istiyorum söze gerek yok

bende sana katiliyorumm bende öyle istiyorumm benimkine söyledimm olabilir farketmez sen nasil istiyorsan diyorrr ben söz yapmayi gereksiz görüyorummm cünkü zaten istemeye geldiklerindeee kizin babasi olumlu yanit verirse zaten bu bizim adetlerimizde söz anlamina geliyorrrr bende nisan istiyorum söze gerek yok

Ne güzel benimle ayni hayali kuran birini buldum :61: Bizde öyle bir sohbet etmistik. Sadece nisan yapariz daha iyi olur diye. Ama henüz kesin kararlastirmadik insaAllah öyle olur gercekten. Tabi haklisin. Babamiz verdikten sonra zaten söz sayiliyor. InsaAllah hayallerimizi gerceklestirebiliriz. :71:

selam kizlaaaaaaaar :)
benimde size bi sorum olacak....ben almanyada yasiyorum sevgilim istanbulda. mart ayinda iznim oldugu icin annem babam ve kardesim istanbula gidicez, onlarin evine. malum tanidigmiiz yok oralarda. yaklasik 7-8 gün kalacagiz. telefonda konusmalara göre büyük ihtimal yüzük de takilacak....bohca falan olmaz heralde zaten söz ve nisan ayni seymis gibime geliyor, yüzük takilir ve yeterli diye dusunduk.
peki yüzük alyans mi oluyor?evlenirken hangi yxüzük takiliyor? benim arkadasim da gümüs tarzi bisey takmisti nisaninda...evlenirken taktigi tek tas degildi alyansmis anlamadim da

Back