Ya nedense yaprak sarma bana kadınlar günü menüsü gibi geliyor nedense. Ben sözümde çikolatalı toplar yapmıştım, kürdan batırıp kürdanlara da ufak nazar boncukları takmıştım. Ya da nişanımda yaptığım topcake'ler de güzeldi.Onların kürdanlarına da ufak kurdelelar takmıştık.Sunumu şık olmuştu.Nişanımda yaptıklarımdan resmi olanlar bunlar,beğendiğin olursa tarif verebilirim.Kaç çeşitti hatırlamıyorum ki :))
Eki Görüntüle 786802 Eki Görüntüle 786803
Çikolatalı toplar bir de sözümde ufak kanepeler hazırlamıştım.Tarifini de internetten bulmuştum.
Eki Görüntüle 786807 Eki Görüntüle 786808
canım hepsi harika görünüyorkanepe ve kürdanlı çikolata topların tarifini verebilir misin canım görüntüleri harika
canım hepsi harika görünüyorkanepe ve kürdanlı çikolata topların tarifini verebilir misin canım görüntüleri harika
PopCake'lerin tarifi
Malzemeler:
1 Paket Kakaolu kek (yada evde herhangi bir hazır kek)
1 Paket Krema (200ml) Yada 1 Paket krem şanti
1 bardak süt (krem şanti kullanacaksan)
1paket beyaz çikolata(200gr)
Pasta dekorları
Küçük tahta çubuklar
suslemek için kurdele
kekleri saplamak için köpük
Hazırlanışı
keki rondodan geçirin ve yoğurma kabına alın,içine kremayı boşaltarak (krem şanti kullanıyorsanız krem şantiyi) hamur kıvamını alana kadar karıştırın.Büyük bir top haline getirdikten sonra küçük parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın.Minik toplar haline getirdiğiniz kekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 15-20 dk buzdolabında bekletin.Çikolatayı benmari usulü eritin.Kekleri çubuklara saplayın çikolataya batırın ve başka bir kaba kullanacağınız diğer dekorları hazırlayın onlara batırın.Bir parça köpüğün üzerine saplayın,kuruduktan sonra çubukların ucunu istediğiniz renklerde kurdele fiyonkları ile süsleyin.
(Biz bun tarifi yaparken bir vanilya kekten yaptık, bir de kakaolu kekten yaptık.Çikolataya bulama işini yaparken bir talihsizlik oldu, gece çok geç saatti ve ertesi gün nişan günüydü o yüzden çikolataya bulamadan sadece pasta dekor süsleri ile kaplayarak servis ettik.Kakaolu kekten yapılanları beyaz çikolata ile sade kekten yapılanları normal çikolata ile kaplayacak aslında.Gerçi bu şekilde de herkes çok beğendi)
Ya nedense yaprak sarma bana kadınlar günü menüsü gibi geliyor nedense. Ben sözümde çikolatalı toplar yapmıştım, kürdan batırıp kürdanlara da ufak nazar boncukları takmıştım. Ya da nişanımda yaptığım topcake'ler de güzeldi.Onların kürdanlarına da ufak kurdelelar takmıştık.Sunumu şık olmuştu.Nişanımda yaptıklarımdan resmi olanlar bunlar,beğendiğin olursa tarif verebilirim.Kaç çeşitti hatırlamıyorum ki :))
Çikolatalı toplar bir de sözümde ufak kanepeler hazırlamıştım.Tarifini de internetten bulmuştum.
Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık gerçekten. Kalpli olanın tarifini verebilirseniz çok memnun oluruzBir de pop kek tarifinizde köpükten bahsetmişsiniz, o nasıl bir şey?
TeşekkürlerKalpli olanın tarifi aslında çok basit.Şu herkesin evinde en az bir kaç kere yaptığı ıslak kekten yaptım.Tabi kalabalık olduğu için ölçü olarak 2 ölçü bir tepsiye 2 ölçü başka tepsiye yaptım.Normal üstünü yine tarifteki gibi iç harcı ile ıslattım.Pasta malzemeleri satan yerden kırmızı şeker hamuru aldım, tabi bir de kalp şeklinde kurabiye kalıbı.Önce kekleri kestim kalıpla, sonrada şeker hamurunu tezgahın üstünde merdane ile açarak yine aynı kalıptan kalpler kestim ve üstü zaten ıslak olan kalp keklerin üstüne yerleştirdim.Hepsi bu.Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Biz krema torbasına krem şanti koyarak üzerlerine ufacık noktalar yaptık, üstlerine de dr Oetker'in "çikolata kalpler" diye bir süsleme ürünü var onlardan koyduk.
Popcake' te ki köpük, bildiğimiz şu beyaz eşyaların kutularından çıkan köpükler.Popcakeleri çikolata buladıktan donmaları için köpüğe saplıyorsunuz ki,herhangi bir yere değmeden üzerindeki çikolata kurusun diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?