• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme kız isteme- söz bir arada yapan var mı?

lisabel

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2016
946
953
18
merhaba arkadaşlar. önümüzdeki yaza doğru bir isteme durumum olacak sanırım, çok heyecanlıyım ve şimdiden deneyimli arkadaşlara danışmak istedim:KK68: erkek arkadaşımın ailesi uzaktan geleceği için istemeye geldiklerinde sembolik de olsa bir yüzük takılsın istiyorum. sanırım bu söz oluyor. ama bir süre sonra da nişan yapılacak. iki kere yüzük takılır mı? bu şekilde yapan arkadaşlar acaba sözde taktıkları yüzüğü nişanda da mı taktılar yoksa nişanda başka bir yüzük mü taktınız?

bir de söz de damadın ailesi geline bişey takar mı?

kız kardeşimi istedikleri gün aile arası söz yüzüğü takıldı erkek tarafı takı takmadı nikah nişan olmada yapıldı

kız kardeşimi istedikleri gün aile arası söz yüzüğü takıldı erkek tarafı takı takmadı nikah nişan olmada yapıldı
Anladim. Nisan yapmadiniz ama soz tapmis oldunuz onun yerine oyle mi? Herkesin istegi ya da kosullari dolayisiyla farkli olabiliyor. Tesekkur ederim. Kiz kardesiniz cok mutlu olur insallah:KK200:

Bizde de uzakta oldukları için geldikleri gün isteme oldu ertesi gün söz yuzuklerimizi yani alyanslarımızı taktık. Bizde takı da oldu normalde olur mu olmaz mi bilmiyorum benim ailem de eşimin ailesi de takı taktı. 1 yıl sonra nişanımız oldu aynı alyansları kullandık, ikimiz de çıkardık nişan tepsisine koyuldu ve alyanslarımız tekrar takıldı. Değiştirmeyi tercih etmedik yani o size kalmış.

İstemede tektaşınız takılır .Nişandada alyanslarınız takılır.İstemede kıza birşey takmak gerekmiyor.Durumları iyiyse takabilirler ama genelde istemede takılmıyor.Nişanda takılır oda.

teşekkür ederim cevabınıza. tek taşı peki evlenme teklifinde takmayacak mıo_Otek taşla evlenme teklifi yapıyolar ya o yüzden sordum:)) o zaman taksa mesela sonra ben çıkarıp ona mı vericem isteme günü takması için ? off işin içinden çıkamadım :(

Bizde de uzakta oldukları için geldikleri gün isteme oldu ertesi gün söz yuzuklerimizi yani alyanslarımızı taktık. Bizde takı da oldu normalde olur mu olmaz mi bilmiyorum benim ailem de eşimin ailesi de takı taktı. 1 yıl sonra nişanımız oldu aynı alyansları kullandık, ikimiz de çıkardık nişan tepsisine koyuldu ve alyanslarımız tekrar takıldı. Değiştirmeyi tercih etmedik yani o size kalmış.

mutluluklar diliyorum öncelikle:KK200:

biz nişanı en fazla 6 ay sonra diye düşünüyoruz. sizin ertesi gün de gelmişler yüzük takmaya ama bize geldikleri akşam dönmek zorundalar. o yüzden istemede ne olduysa oldu. sonrası taa nişana :( ben de öyle sözde ayrı nişanda ayrı yüzük takmak istemiyorum aslında, bir de boşa masraf gibi geliyor. ama aynı yüzükleri nişanda da takmak nasıl desem sanki heyecanlı olmayacak gibi. sanki aynı töreni tekrarlıyor gibi olucaz. off çok şey oluyorum düşündükçe :(((((

mutluluklar diliyorum öncelikle:KK200:

biz nişanı en fazla 6 ay sonra diye düşünüyoruz. sizin ertesi gün de gelmişler yüzük takmaya ama bize geldikleri akşam dönmek zorundalar. o yüzden istemede ne olduysa oldu. sonrası taa nişana :KK43: ben de öyle sözde ayrı nişanda ayrı yüzük takmak istemiyorum aslında, bir de boşa masraf gibi geliyor. ama aynı yüzükleri nişanda da takmak nasıl desem sanki heyecanlı olmayacak gibi. sanki aynı töreni tekrarlıyor gibi olucaz. off çok şey oluyorum düşündükçe :KK43:((((
Ayni gun isteme soz de olur tabi eşimin ailesi bikac gece kaldı o yüzden ertesi gün yaptık biz. Yüzük değiştirmek istiyorsanız değiştirin ama dediğiniz gibi bende boşa masraf diye düşündüm ki oyle zaten. Sonuçta sözde takılan yüzüğü de beğenerek alıyorsunuz :) yine de içinizden geçeni yapın keşke öyle yapsaydim demeyin ileride. Size de mutluluklar :KK68:

teşekkür ederim cevabınıza. tek taşı peki evlenme teklifinde takmayacak mıo_Otek taşla evlenme teklifi yapıyolar ya o yüzden sordum:)) o zaman taksa mesela sonra ben çıkarıp ona mı vericem isteme günü takması için ? off işin içinden çıkamadım :KK43:
Bu arada tektaş olayı da aynen dediğiniz gibi oldu, evlenme teklifinde taktı aslında ama sözden once çıkardım yuzukler takıldıktan sonra takmasını söyledim.

Bu arada tektaş olayı da aynen dediğiniz gibi oldu, evlenme teklifinde taktı aslında ama sözden once çıkardım yuzukler takıldıktan sonra takmasını söyledim.

peki sözde size bohça getirdiler mi? söz bohçası diye bişey duyuyorum. ama benim bildiğim nişanda iki taraf birbirine bohça yapar.

peki sözde size bohça getirdiler mi? söz bohçası diye bişey duyuyorum. ama benim bildiğim nişanda iki taraf birbirine bohça yapar.
bizde olmaz normalde söz bohçası. nişanda yaparız diye konuştuk ama kayınvalidem geldikleri gün içinden geldiği için bana bohça yapmak istediğini söyledi. ertesi gün çıktık ufak tefek bişeyler aldık çok detaya girmeden. akşama da bohça olarak getirdi onu. o biraz da ailelere kalmış yani en güzeli oturup konuşmak ne yapalım ne yapmayalım diye :) nişanda zaten detaylı bir şekilde bohça hazırlanıyor o yüzden pek gerekli değil bence.

bizde olmaz normalde söz bohçası. nişanda yaparız diye konuştuk ama kayınvalidem geldikleri gün içinden geldiği için bana bohça yapmak istediğini söyledi. ertesi gün çıktık ufak tefek bişeyler aldık çok detaya girmeden. akşama da bohça olarak getirdi onu. o biraz da ailelere kalmış yani en güzeli oturup konuşmak ne yapalım ne yapmayalım diye :) nişanda zaten detaylı bir şekilde bohça hazırlanıyor o yüzden pek gerekli değil bence.

evet ben de öyle düşünüyorum. iki kere bohçayla mı uğraşıcaz hep masraf hep :( nişanı bir mekanda mı yaprınız peki?

bizim söz ve isteme bir oldu. yüzük olarakta biz gümüş alyans aldık hevesimiz vardı aslında takmasakta olurduk ama nişanlım çok heves etti. 4 ay sonra da nişanımız oldu. nişanda normal alyans taktık. isteme - söz evde oldu 40 kişiye yakındık. nişan için mekan tuttuk salon değil lokal tarzı açık alan bi yerdi 150 kişi vardı. başka sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin :dondurma:

Biz :halay: universiteden tanistigimiz icin ayri sehirlerdeydik. Oncesinde tanisma falan da olmamisti ailesiyle. Esimle mezuniyetimde tanismisti bizimkiler. Telefonda isteme gunu kararlastirildi konusuldu. Öğlen 12 gibi isteme ekibi geldi. Aksama dogru 3,4 gibi esim geldi o farkli bir sehirdeydi. İsteme aksam olacakti. Aksama dogru kuyumcuya gittik esimin ailesi ile beraber. Takilari benim secmemi ancak vakit kisitli oldugu icin o gun yetismeyecegini dusunerek bizim onceden bildik bi kuyucudan ger seyi ayarlamamiz istendi. İsteme gunu aksama dogru esimle be ailelerden birer kisi gidip takılari yuzukleri Aldik. Donumce ben hazirlandim ve isteme torenine gecildi. İstemeden formaliteden taktik yuzukleri. Ertesi gun cay bahcesinde aile ve tanidiklar arasinda soz kesimi/ nisan gibi bir sey yaptik. Esimin akrabalari geldi o gun gunu birlik. takilar bilezikler yuzukler falan esas k gun takildi. Torenden sonra esimin ailesi tipluca memleketlerine dondu. Sadece esim kaldi. Bizim taraftan olan kalablikta dagildi. Biz kuzenler arkadaslar falan sonra ayni cay bahcesinde eğlencemizi yaptik.

Bende sözümü nişanımı aynı gün evde yapmak ıstıyorum. Fakat benim bu zamana kadar gördüğüm arkadaslarımın akrabalarımın söz kız isteme günlerinde ikram olarak pasta börek tatlı pogaca ikram edildi. Fakat erkek arkadasımın ailesi evde yemekli istiyor ve yaklasık 50 60 kişi olucaz. hem ev küçük hemde 60 kişilik yemekli bir organizasyonu evde nasıl yapıcam bilmiyorum :( tatlı olarak zaten pasta yaptırıcam fakat yemek olayını nasıl halldedicem bilmiyorum :( Fikri olan varmı acaba?

Back