Kız gibi davranan erkek cocuğuna hediye önerisi

dokuzdogurdum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
3
0
38
Merhaba,diğer üyeliğimin şifresini unuttuğum için buradan yazıyorum.
5 yaşında oğlum var genellikle kız kardeşinin bebekleriyle oynamak istiyor ve ben bu duruma çok üzülüyorum. Biraz davranışları farklı gibi bende anlamıyorum. birkaç tane araba aldım ama beğenmedi yine bebeklerle oynamaya calısıyor elinden alınca da ağlamaya başlıyor.Pedagoga götürdüm fazla sallamadı kadın bizi, " bu yaşlar için kafa karışıklığı olabilir dedi babasıyla daha çok vakit geçirmesini söyledi" ancak babası çalışıyor çok geç geliyor gün içerisinde birlikte vakit geçiremiyorlar, erkek gibi davranması için tavsiye ettiğiniz güzel araba oyuncağı alsam erkek cocugu gibi davranmaya başlar mı ? birkaç model buldum hangisini alsam onları beğenir

Hemsirecik Hemsirecik götürdüm, bu yaşlarda kafa karışıklığı olabilir dedi normal dedi ama anlamadım. babasıyla daha fazla vakit geçirmesini gerektiğini söyledi. rol model bulamadıgından dolayı olabilir dedi

5 yaşında oğlum var genellikle kız kardeşinin bebekleriyle oynamak istiyor ve ben bu duruma çok üzülüyorum. Biraz davranışları farklı gibi bende anlamıyorum. birkaç tane araba aldım ama beğenmedi yine bebeklerle oynamaya calısıyor elinden alınca da ağlamaya başlıyor. tavsiye ettiğiniz güzel araba oyuncağı alsam erkek cocugu gibi davranmaya başlar mı ? birkaç model buldum hangisini alsam onları beğenir

Hediye alın tabi ama öncesinde bir pedegoğa mi görürseniz acaba?

Benim oğlumda kız oyuncakları ile oynamayı seviyor geçen yeğenimin barbi bebeği bizde kalmıştı baya oynadı onunla.. ama ona aldığımız diğer oyuncaklar ile de oynuyor onun için pek takmıyorum..

Babası ile vakit geçirme konusunda doktora katılıyorum oğlum babası ile çok vakit geçiriyor.. Babası araba seviyor oğlumunda çeşit çeşit arabası var şuan önüme dizmiş hepsini..
Ayrıca arkadaş ta önemli özellikle ondan biraz büyük bir erkek arkadaşı olunca ona çok özeniyor, 10 yaşlarında bir yeğenim var oğlum hep onu örnek alıyor..

Bir tek baba mı var etrafta dede filan yok mu acaba. Rol model almaları gerekiyor. Ilerde yönelim olmasa bile içe kapanık oluyorlar. Ya da kursa filan mı görürseniz.

Yanlış anne baba tutumları çocuğun cinsel kimlik karmaşası yaşamasında baş sorumlu. Eğer sizde ya da eşinizde çocuğu olumsuz etkileyen bir hata varsa bunu tespit etmelisiniz. Ben size alanda eğitimli biri olarak çok beğendiğim bir kitabı tavsiye edeceğim. Mutlaka okuyun ve eşinize okutun. Gerçekten bir sorun varsa ve sizden kaynaklanıyorsa yaşı daha çok küçük, iş birliği ile halledebilirsiniz.

5 yaşında oğlum var genellikle kız kardeşinin bebekleriyle oynamak istiyor ve ben bu duruma çok üzülüyorum. Biraz davranışları farklı gibi bende anlamıyorum. birkaç tane araba aldım ama beğenmedi yine bebeklerle oynamaya calısıyor elinden alınca da ağlamaya başlıyor.Pedagoga götürdüm fazla sallamadı kadın bizi, " bu yaşlar için kafa karışıklığı olabilir dedi babasıyla daha çok vakit geçirmesini söyledi" ancak babası çalışıyor çok geç geliyor gün içerisinde birlikte vakit geçiremiyorlar, erkek gibi davranması için tavsiye ettiğiniz güzel araba oyuncağı alsam erkek cocugu gibi davranmaya başlar mı ? birkaç model buldum hangisini alsam onları beğenir

Belki hayal gücü ve sosyal ilgisi mekanik-mühendislik konulara ilgisinden fazladır. Kişileştirebildiği oyuncakları seviyordur. Sevdiği çizgifilm karakterlerinin oyuncaklarını ya da bulmacalı zeka oyunlarını denediniz mi?

Baba ile çok vakit geçiremiyorsa erkek çoxukların olduğu yerlerde vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Oyuncaklar cinsiyet belirleyici ya da yönlendirici unsur olmazlar o yüzden doktor bu söylemleri dikkate almamış ablası olan bi çocuk için gayet normal. Benim de bu abim vardı ve mahallede kız yoktu erkeklerle erkekler gibi oynardım . Çocuğunuzda bu sorun yok heleki tek şey bebekle oynamaksa kesinlikle yok. Cinsiyet ayırıcı şeyler yetişkinler için önemli çocuklar için değil. Hatta yabancı bir uzman erkek çocuk kız çocuk oyuncağı diye bir şey yoktur. Eğer bir oyuncağı cinsel organıyla kullanmıyorsa o oyuncak her iki cinsiyete de alınabilir der. Benim oğlum var başka kardeşi yok ve ben de bebek alıcam oğluma arabaları var neden bir iki tane de bebeği olmasın ki

X