Kız doğurduğu için öldürmüş!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836

Diyarbakır’daki vahşi cinayete kurban giden Mübarek Turan’ın avukatı, “Veysi Turan profesyonel katildir. Eşinin doğumunu beklemiştir” dedi

Kız doğurduğu için öldürmüş!

FELAT BOZARSLAN DHA

Diyarbakır’da geçen ocak ayında eşi Mübarek Turan’ı (33) şakaklarına elektrik vererek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Veysi Turan’ın (29) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya tutuklu sanık Veysi Turan başka bir ildeki cezaevinde olduğu için katılmazken Mübarek Turan’ın avukatı Burak Göncü şunları söyledi:

‘Son ana kadar bekledi’
“Sanık profesyonel bir katildir. Tornavida, elektrik kablosu ve eldiven alarak bu olayı tasarlamıştır. Saat 03.00’a kadar eşinin uyumasını beklemiş ve soğukkanlı bir şekilde elektrik vermiştir. Son ana kadar eşinin kız çocuğu doğurup doğurmadığını beklemiştir.”
Avukat Elif İpek Türenç Ulaş ise sanığın suçta kullandığı kablo ve prizde parmak izleri bulunduğunu belirterek, “Sanık ikinci kız çocuğu doğduğu gün bu cinayeti soğukkanlılıkla işlemiştir. Sanık hak ettiği cezayı almalıdır” dedi.

Polisi de kendisi aradı
Mahkeme sanık Veysi Turan’ın daha önce gördüğü psikiyatri tedavilerinin tüm evraklarının istenmesine ve akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesine karar verdi.
Veysi Turan için hazırlanan iddianameye göre 4 yaşında bir kızı olan Mübarek Turan, ikinci kızını dünyaya getirdi. Eşini ve bebeğini eve getiren Turan, uyumalarını bekledi ve üçlü elektrik prizinin kablosunu keserek, fişi prize takıp kablonun kesik uçlarını uyuyan eşinin şakaklarına tuttu. Mübarek Turan, akıma kapılarak yaşamını yitirirken, Veysi Turan olaydan sonra polisi arayarak eşini öldürdüğünü söyledi.

Hay Allah'ım, nasıl bir anlayıştır bu
Allah böylelerini o istemedikleri kız evlatlarının eline düşürsün, kadıncağıza da Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar dilerim.

Akli dengesinin yerinde olup olmadığı palavrası...Peh...Domuz gibi de yerinde işte...

Cehennemin dibini boylayasıca....

Eli yüzü düzgün, sağlıklı çocuk isteyeceklerine, nedir bu erkek çocuğu hastalığı hiç anlamış değilim..Tarlaya ne ekersen onu biçersin diye öğreteni olmamış sanırım..

Nice bir tane bile evladın kokusuna hasret anne baba varken güzel ülkemde halen böyle kıt düşünceli insanların olması derinden üzüyor beni.Allah akıl fikir versin yazık.

Akli dengesinin yerinde olup olmadığı palavrası...Peh...Domuz gibi de yerinde işte...

Cehennemin dibini boylayasıca....
Akli dengesi gayet yerinde, çocuğun yapım aşamasında aklı gayet yerindeymiş.

Eli yüzü düzgün, sağlıklı çocuk isteyeceklerine, nedir bu erkek çocuğu hastalığı hiç anlamış değilim..Tarlaya ne ekersen onu biçersin diye öğreteni olmamış sanırım..

Sadece erkekler mi? Kadınların bir kısmı da kız çocuk istemiyor, yıllardır aklıma öyle bir kazınmış ki, ne zaman istenmeyen kız çocuğu haberi olsa komşumun kızına yaptıkları gelir aklıma, komşumdu kendileri, ilk doğumu kız oldu, bebek daha 1 hafta 10 günlük falandı, bir gece bağrış duydum, indim aşağı, baktım bebek tıkanıp morarmış, bebeğin üstünü örtmüşler kefen gibi, kalbi atıyordu, uğraşmamışlar bile, çocuğa elimden geldiğince bildiğim kadarıyle müdahale ettim kendine geldi, verdim annesinin kucağına acile götürün dedim, götürmek istemediler, kız çocuğuymuş efendim, önemi yokmuş, bağırdığım gibi evden nasıl çıkacaklarını şaşırdılar, benim korkuma eve dönememişler ama neyse ki bebeği de acile götürmüşler, çocuğa saçma sapan kokular sürmüşler galiba onlar tıkamış bebeği, koku hassasiyetindendir demiş acildekiler, o çocuk annesi tarafından her ağladığında duvardan duvara çarpılırdı, kaç kere elinden aldım, en sonunda erkkkekk evladını doğurdu da muradına erdi.

Evlat ayrımı yapanlara diyecek söz bulamıyorum

O yöredeki insanlar 2. kez kiz dogurdu diye esini öldürmezler..
Gider birkez daha evlenir, olmadi 14-15 cocuk yapar..

Bence olayin icinde baska seylerde var..
Iyice arastirilmali bence olay..
Tabi en iyisi Rabbim bilir..

Biliyorum bilmezmiyim, maalesef ki var öyle, kız çocuğu istemeyen yaratık kadınlar....Sözüm ona oğlum var diye hava basacak ya ! Ya da başka kadınların oğulları var da benim niye yok diye kompleks yapıp kıskançlık krizine giren kadınlar ! Ya da oğlum olursa kocam beni bırakmaz,aldatmaz diye düşünen sözde aile hayatını ayakta tutmaya çalışan kadınlar ! Ama oğlu olduğu halde ne gariptir ki daldan atlayan kocalar !!

Özellikle gelişmemiş toplumlarda erkek çocuk doğurmayan kadınlar zulüm gördü. Hakaret, şiddet, taciz edildi, kınandı, ya da öldürüldü işte…. Cinsiyeti belirtmekteki güç kadının üstüne atıldı hep….Kuranı kerimde bile cinsiyeti belirlemede sadece erkeğin spermlerinden oluştuğunu belirten ayet var.... 20. yüzyılda gelişen teknoloji ile bu ispatlandı bu.... O zaman bu Hınçlı kadınlar, o masum savunmasız doğan kız çocuklarına değilde,, kocalarını tırmalasınlar bir zahmet !!

Allah ta işini biliyor bence. Cinsiyet belirleme yetkisi kadınlara verilseydi, hepsi erkek çocuğu ister dünya nüfusu kururdu. İnsanlık üreyemezdi !!

O yöredeki insanlar 2. kez kiz dogurdu diye esini öldürmezler..
Gider birkez daha evlenir, olmadi 14-15 cocuk yapar..

Bence olayin icinde baska seylerde var..
Iyice arastirilmali bence olay..
Tabi en iyisi Rabbim bilir..

Belki de...Çıkar kokusu yakında.

Bizim de karşı apartmanda bir amca var,7 tane kızı var.Senelerce uğraştı,bulamadı oğlan...4 kızı evlendi,4 torunu var,hepsi kız.

hala böyle seyler varmi inanilir gibi degil
kiz cocugunnun kiymetini nezman bilecek bazi kesimler

yazik olmus kadina kizlarinada,anasiz kaldilar cani babalarinin sayesinde

Kimse cinsiyeti erkeğin belirlediğini öğretmemiş herhalde buna

Kimse cinsiyeti erkeğin belirlediğini öğretmemiş herhalde buna

Ne kadar öğret girmiyor ki kafalarına. Kadınlar erkek doğurduğu zaman gerine gerine gezdikçe kız doğurunca da aşağılanmaya devam edicekler.

Elektrik vermek nedir yaaa

nasıl bir insan yazıklar olsun allah cezasını versin hala böyle zihniyetler var mı yaaa inanılır gibi değill

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…