• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kız bebeklerin alt temizliği????????

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
ARKADAŞLAR MERHABALAR 5 günlük bir kızızm var ama alt değişiminde çok korkuyorum gerçi şu anda kendim yapamıyorum eğilip kalkamıyorum çünkü annemler hallediyor ama pek dikkat etmiyorlar önden arkaya doğru temizliyorum ama tam vajinasının arasında beya akıntı gibi bişey var onu temizlemem gerekiyormu onu bilmiyorum işte dra gidince sorucam 3 gün sonra ama o zamana kadar merak ettim sizler nasıl yapıyorsunuz

canım aynı korkuyu bende yaşadım ama o beyaz akıntı normal yeni doğduğu için oluyomuş birde arasını ayırma konusunda ben çok tedirgin olmuştum hani kız sonuçta bi zarar veririm die ama ablam çok kızdı oda aynı şeyi yapmış zarar veririm die çok arasını açmadam temizlemiş sonra iltihap olmuş sonda falan takmışlar ben bunu duyunca sonda falan yemesindense kendim temizlerim düşüncesiyle ayırıp temizliyorum birde söylemesi biraz garip ama ablam deliği iki tanemi die bak dedi bana çünkü onun kızının iltihaptan birisi kapanmış bebek çişini yaparken çığlığı koparıyormuş o yüzden korkma temizle ama ıslak mendil falan kullanma ben ıslak pamuk yada temiz yumşak bir bezle temizliyorum büyüklerin tecrübeleri faydalı oluyor böyle zamanlarda

Canım yanıtın için çok sağol ben de pamukla temizliyorum bugün fazla kurcalamadan akıntıyı biraz< sildim ama annemler o bebeğin doğal akıntısı niye siliyorsun felan dediler ne biliyim dra sormadan içim rahat etmicek

benim için de hep sorun oldu bu :( bi kere kaka yoksa kukusunu hiç silme bile..o beyaz akıntı o bölgenin pH dengesinin koruyo cok önemliymiş.. gerci bebegin yeni..her bezi nerdeyse kakalı olur..dr.bana ayırıpta temizleme suyla yıka suyla temizle demişti ama hemsire idrar yolu enfeksiyonlarının % 80 i kakanın içeri kacmasından oluyo az bişey ayırarak o bölgeyide temizlemelisin demisti..cok hafif hafif yapacaksın asla bastırma..zaten yazda geliyo bol bol yıka poposunu :)

canım poposunu ayrı mumuşunu ayrı sileceksin bulaştırılmadan aynı anda değil korkmadan iyice sil ama çok bastırmaki tahriş olmasın pişik olmasın..

korkma canım
güzelce ıslak temiz pamukla temizle
içini filan yavaş bir şekilde sil merak etme zamanla alışırsın
hatta bu dönemlerde kanlı çiş görebilirsin bezinde pembemsi
hemen telaş yapma kız bebeklerde normal karşılanıyor
anneden aldığı hormonlardan kaynaklıymış benim kızımda olmuştu

kesinlikle bol su ile yıka her defasında heryerini iiyce temizle,ıslak mendil yenidoğan için kullanıyorsan bile saf su ile yıka ve sil.o beyaz kalıntılarıda almalısın mutlaka,almazsaneğer vajinal yapışıklık olabilişr,aynı hatayı annemler yüzünden ben yaptım,orasını hiçellemedim,kzıımda vajinal yapışıklık oldu,korkudan öldüm bittim,1 ay içerisinde kendiliğinden açıldı,kullandığım krem işe yaramadıbolca herdakkayıkamak işe yaradı.sevgilerle büyüsün meleğin..

kesinlikle bol su ile yıka her defasında heryerini iiyce temizle,ıslak mendil yenidoğan için kullanıyorsan bile saf su ile yıka ve sil.o beyaz kalıntılarıda almalısın mutlaka,almazsaneğer vajinal yapışıklık olabilişr,aynı hatayı annemler yüzünden ben yaptım,orasını hiçellemedim,kzıımda vajinal yapışıklık oldu,korkudan öldüm bittim,1 ay içerisinde kendiliğinden açıldı,kullandığım krem işe yaramadıbolca herdakkayıkamak işe yaradı.sevgilerle büyüsün meleğin..

zasa bende de alt temizliği takıntısı var.kızım şu anda 1 yaşında,bazen bir kaka yapıyor,her yeri kakayla doluyor.Islak pamuk falan temizleyemez bence.her seferinde bol suyla musluk altında yıkıyorum.sabun sürmeden iç kısmınıda biraz açarak akan suda yıkamaya çalışıyorum.çünkü iç kısımlarda kalan kaka çok tehlikeli, tamamen temizlenmeli.bazen çok kurcalıyorum acaba bi zarar verirmiyim diye endişe ediyorum ama kakalı bırakmış olabileceğimi düşünmek beni daha çok korkutuyor. benim kızımda böbrek reflüsü var, bizim hiç enfeksiyon olmamamız gerekiyor, çünkü enfeksiyon olursa böbrekleri etkilenebilir. temizlik takıntım bu yüzden işte.

vajinadaki yapışıklık bizde de oldu.ben östrojenli krem kullanmak istemediğim için doktor uyuşturucu bir krem sürüp önce eliyle açtı sonra da başka bir krem yazdı. Umarım tekrarlamaz,çünkü daha önce kendiliğinden açılmıştı ama tekrar yapıştı.zasa sen östrojenli krem mi kullandın?

bu yapışıklığı çok merak ediyorum çokta araştırdım internetten korkuyorum acaba kızımdada varmı diye ama anlayamıyorum doktora gidince muhakkak göstereceğim inşallah çıkmaz bişey

merhaba. bebek alt temizliği benim içinde çok önemli ben biobaby ıslak mendillerini ve özellikle durulama gerektirmeyen temizleme sıvısını kullanıyorum. çok da memnunum

Back