Bebek Beslenmesi kız anneleri kızların kulaklarını ne zaman deldireceksiniz????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeynep vural

GÜZEL KIZIM BÜYÜYOR
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
2.150
0
116
43
Denizli
kızlar siz kızlarınızın kulaklarını nezaman deldirmeyi düşünüyorsunuz
ben şaşırdım kaldım kayınvalidem torununa küpe almış ve dogdugun günden beri sürekli kulaklarını deldirin diye ısrar ediyor hatta tuzlarken iğneyle deldirin kurtulun demişti ben bağırmamakÇok üzgünüm çoook için kendimi zor tuttum şimdi her aradığında soruyo bizde daha deldirmedik deyince küsüp telefonu kapatıyo 1 ay sonra ziyarete gelicekmiş ve zahmet olmazsa geldiğide kulaklarıni deldirmiş olucakmışızklava: eşime telefon edip söylemiş bugün şimdi eşimde baskı yapıyo delirmemek içten değil el kadar bebeği acı cektiriyorlar zaten yavrum sürekli aşı iğne oluyo heray birde kulak acısımı çektircem kızıma sizce ne yapmalıyım:uhm:

walla ben de cok kararsızım bu konuda..
ama mecbur olmasına rağmen aşı olurken bile acı çekmesine dayanamazken,
küpe takması için deldirmek hiçiçime sinmiyor.
sanırım bırakıcam böyle..
ileride kendi isterse deldirsin..

benim kulağımı annem 2 aylıkken deldirmişki anlamayayım oynamayayım yara etmeyeyim diye..
bende kendi kızıma kısmetse öyle düşünüyorum.

Zeynepcim hislerini çok iyi anlıyorum canım. Ama birgün kulaklarını deldirmeyi düşünüyorsan eğer bence en iyi zaman en yakın zamanda bu işlemi yapman canım. Çünkü bebek ne kadar küçükse yaraları o kadar çabuk iyileşiyor. Büyüdüğünde deldirince kıyabilecekmisin ki acı çekmesine. Hem de kulaklarıyla oynayamayacağı için asla canını da acıtamayacaktır. Sen de kaynananla bu kadar ufak bişey için boşuna takışmamış olursun. Ama ileride de kulaklarını deldirmeyi düşünmüyorsan ayrı tabi...

benim kızım 6 yaşında. geçen sene deldirdik ama çok ağrısı oldu sonra da kapandı yarası.. bu aralar küpe takmak istiyo.. yazın deldiririm artık diye düşünüyorum..

ya zeynepcim valla ben de bu konuyu sormayı düşünüyordum sizlere.. benim annem de kayınvalidem de sağolsunlar hiçbir konuda baskı yapmadıkları gibi bu konuda da baskı yapmıyorlar ama deldirsen iyi olur, henüz küçükken acıyı daha az hisseder diye tavsiyelerde bulunuyorlar fakat ben de çok kararsızım. şimdiden 3 tane küpesi varkızımın. ilerde kendi deldirsin diyorum, ama büyükken de elleri ile filan çok oynayıp mikrop kapmasına sebep olabilirler. şimdilerde deldireyim diyorum bu sefer de bhk cımın da dediği gibi aşısına dayanamazken çok da gerekli olmayan bi sebeple canını yakmak istemiyorum. kısacası boşa koysan dolmuyor, doluya koysan almıyor.

arkadaşlar ben kızlarımı 3aylık olunca hemen deldirdim

ve inanın öyle can yakıcı değil rahat olun bir ilaç sürüyolar tbanca gibi bir aletle hemen küpesiyle hem deliniyor hemde küpeside takılıyor..

sanırım ben 4.5aylarda yaptırırım.şimdikten kıyamam,ama zamanı uzatmanında bi anlamı yok bence.bayılırdım kız çocuklarında top küpelere çok öncelerden.şimdi neleri var o küpelerin ne kadar şirinler,ne sevimli görünürler nede yakışır prenseslerimize.ben şimdi biraz daha erken diye düşnüyorum kendimce.hele bi yaz gelsin.

ben kizimin kullaklarini iki aylik vardi yokdu deldirdigimde
eczaneye gittik annemle ve ordaki sorumlu doktor yani eczanenin sahibi beni bile taniyo bebekligimden sordum delinirmi diye oda daha iyi dedi bukadar kücükken delinmesi hem daha az aci ceker hemde elleriyle oynamadigi icin ne yara nede mikrop kapar dedi ve cabukda iylesir dedi
deldirdik hic aglamadi bile yavrummmmmmm sadece delindigi an gözlerini acdi fal tasi gibi sok oldu gibi ama aglamadi
ve cok sükürde bi problem yasamadik.........

benim alerjim var o yüzden hiç küpe takamıyorum (altın da dahil) o yüzden küpeyi severim ama kızıma kıyamam geçende eşimle konuştuk bu onuyu ilerde kendi isterse deldirir dedik ben kıyamam kızıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…