• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız anneleri bebeğinize hangi ismi koyacaksınız?

anlamını biliyomusun? bi kaç yerden araştır isim önemli.. içki-şarap demek bade, hatta türkülerde bile geçiyo.. ''fincanı taştan oyarlar, içine de bade koyarlar'' ,, ''tek tek basaraktan bade süzerekten..'' bilgin olsun tatlım

bende Bade ismini çok istiyorum ama eşim istemiyor anlamından dolayı :(

Ne yazıkki Bade isminin anlamı bazı yerlerde yanlış anlamalara neden olacak şekilde eksik yazılıyor. Oysa Tasavvuf içindeki ve aşık edebiyatındaki "aşk" ve "şarap" a denk gelir. Bahsedilen içki alkol anlamı ile değil ilahi aşka ulaşma yolu olan bir mecazdır. Bazı aşıklar rüyalarında bade içerek bu ilhamı alabilmişlerdir. Kuran’da da "sonra" anlamında Basu Bade’l Mevt’de geçmektedir.

Son düzenleme:
anlamını biliyomusun? bi kaç yerden araştır isim önemli.. içki-şarap demek bade, hatta türkülerde bile geçiyo.. ''fincanı taştan oyarlar, içine de bade koyarlar'' ,, ''tek tek basaraktan bade süzerekten..'' bilgin olsun tatlım

badenın anlamını ıyıce arastırdım google yazınca ısım anlamlarında dırek ıckı dıye gecıyor ama bıldgmz ıckı degıl ılahı aska ulasmak ıcın ıcılen ıckı anlamnda bende gecende baska bır tasavvur muzıgınde dınledım hc bu turkudekı gıbı degıldı anlamı gayet ıcınde allahın gectıgı bır tasavvuf muzıgıydı

Biz de karar veremedik,iş yerimde bi arkadaşım Güneş koymuş,başta çok yadırgadık ama sonradan çok alıştık dedi,güneşim diye seviyoruz dedi,araştırdım gerçekten çok koyan olmuş,ilk defa duyduğumdan çok garipsedim.

ah bir bilsemmm:( en son öyküde kaldık ama sanki daha derin bi anlamı olsun isityorumm... ufff çok zor isim seçmek...:50:

Eşimle acayip stres olduk.Etrafın ailelerin fikirlerini alalım diyoruz,annelerinin,komşu çocuklarının isimlerini koymaya kalkıyorlar.Arkadaşlara soralım diyoruz her biri ayrı telden çalışıyor,birinin dediğini öbürü beğenmiyor,öbürünün beğendiğini diğeri dudak büküyor.Kimseye sormayalım netten bakalım diyoruz,ekşi sözlük sağolsun bütün isimlereden soğuttu,tüm ağzı bozuklar orda ve sanırsınız tüm kadınlar ve isimleri mide bulandırıcı.Örneğin Nil i beğeniyoruz,blog yazarlarından birisi kızının doğum gününde herkes "niğillll" demek zorunda kalmış,keşke ikinci isim koysaydım yazmış.İkinci isimlerde hepimizin bildiği naz,su ve nur.Nüfus memuru bir arkadaşım bu eklentilerden bıkıp usandığını söylemişti.Sevdiğin isimlerin anlamı yok,anlamı çok güzel olanlarda çevrende isimlerini taşıyamamış insanlar.Eski isimlerin çok güzel anlamları var ama o ismi duyduğumuzda aklımıza gelen gaddar öğretmenler,komşular,teyzeler,köyün delileri...liste uzayıp gidiyor.Mesela bir ay filan "ipek" ismini beğendik. Algıda seçicilik oldu tabi,markete gidiyorum ipek sucukları,ipek pamuk,mobilyacıların önünden geçiyorum ipek mobilya,memlekete gittik ipek içeren bir sürü tekstil firması,yazılar resmen üstüme üstüme geldi.

Eşimle acayip stres olduk.Etrafın ailelerin fikirlerini alalım diyoruz,annelerinin,komşu çocuklarının isimlerini koymaya kalkıyorlar.Arkadaşlara soralım diyoruz her biri ayrı telden çalışıyor,birinin dediğini öbürü beğenmiyor,öbürünün beğendiğini diğeri dudak büküyor.Kimseye sormayalım netten bakalım diyoruz,ekşi sözlük sağolsun bütün isimlereden soğuttu,tüm ağzı bozuklar orda ve sanırsınız tüm kadınlar ve isimleri mide bulandırıcı.Örneğin Nil i beğeniyoruz,blog yazarlarından birisi kızının doğum gününde herkes "niğillll" demek zorunda kalmış,keşke ikinci isim koysaydım yazmış.İkinci isimlerde hepimizin bildiği naz,su ve nur.Nüfus memuru bir arkadaşım bu eklentilerden bıkıp usandığını söylemişti.Sevdiğin isimlerin anlamı yok,anlamı çok güzel olanlarda çevrende isimlerini taşıyamamış insanlar.Eski isimlerin çok güzel anlamları var ama o ismi duyduğumuzda aklımıza gelen gaddar öğretmenler,komşular,teyzeler,köyün delileri...liste uzayıp gidiyor.Mesela bir ay filan "ipek" ismini beğendik. Algıda seçicilik oldu tabi,markete gidiyorum ipek sucukları,ipek pamuk,mobilyacıların önünden geçiyorum ipek mobilya,memlekete gittik ipek içeren bir sürü tekstil firması,yazılar resmen üstüme üstüme geldi.

Canım ya ne güzel anlatmışsın yaşadıklarını aynı şeyleri bizde yaşıyoruz.Çok zor karar vermek zaman gittikçe kısalıyor ve hala karar veremedik.Benim beğendiğim bir isme bahane bulduklarında sinir oluyorum.Hiç düşünmüyorlar o ismi koyunca yaptıkları yorumlar için utanmayacaklarmı acaba??

Ben hala karar veremedim bir sürü seçenek var.Sizler karar verdinizmi
Yaa aynen. Ben artik ismiyle de sevmek istiyorum kizimi.:( iki isim arasinda kalmak neyse de senin gibi 4 isim arasinda bile kalamadik biz. Su mu olsa bu mu olsa bile diyemiyoruz. Bir ismi en fazla 1 gun dusunebiliyoruz. Hesap edin kac isim saydik. Bi de kocam hic arastirmiyor, isim aramiyor. Sen lisye yap secelim diyor ama soyledigim her isme dudak buktugunden artik begendigim icin de olmuyor onerilerim. Sirf birine tamam desin de cocugumun ismi olsun diye yani.:14: her gun ama hergun artik isim secelim diyorum. Ne zaman nasi koycaz hic bilmiyorum.
Cok guzel anlatmissin tuze. İpek sampuan var bi de.:1: amannona bakarsan benim adim birsen ve birsen kasar peynir var yani.:52: begeniyosan takmamak lazim kuzum yaa. Yoksa isin icinden cikilmiyor. Cikilmadikca da secilen isimler anlamsizlasiyor.

biz de çok zorlanıyoruz erkek olsaydı ismi hazırdı ki biz 17. haftaya kadar erkek biliyorduk...

şimdilik BİLGE DOĞA olacak gibi, iki isim istemiyorduk ama tamlama gibi oldu birbirini tamamladı gibi geliyor...öyle aman değişik olsun kimsede olmasın diye bi takıntımız yok aslında yeni, anlamı net olarak bilinmeyen isimler çok itici geliyor ..Zeynep çok güzel fakat son dönemde doğan her 3 kız çocuğundan birisi Zeynep...eşimin yakın akrabası olmasa Ayşe koyacağım kızımın ismini...

Back
X